אין חגיגה בלי עוגה: 3 מתכוני עוגות יומולדת
היומולדת השוקולדית, זו העוד-יותר שוקולדית ואיך אפשר בלי קצפת? טולי יקותיאל מגישה שלישיית מתכונים ללקק את האצבעות
אין כמו לדפוק הופעה כשזה מגיע לעוגת יום הולדת. בין אם זה לילדים או למבוגרים, עוגת יומולדת טובה שווה מיליונים בעיני האורחים ובעלי החגיגה. העליתי לפניכם 3 מתכונים שונים - קלאסית, לשוקוהוליקים - מכורים מושבעים לשוקולד, ואחת קיציתית, עם פירות וקצפת. שיהיה במזל טוב!
1. הקלאסית: עוגת יומולדת שוקולדית שילדים אוהבים
המרכיבים לתבנית בקוטר 24 ס"מ:
150 גרם שוקולד מריר
150 גרם חמאה
200 גרם קמח תופח
210 גרם סוכר
200 גרם שמנת חמוצה
4 ביצים
לציפוי:
100 גרם שמנת מתוקה
100 גרם שוקולד מריר, מופרד לקוביות
אופן ההכנה:
- מכינים את העוגה: ממיסים שוקולד וחמאה מעל בן מארי. מסירים מהאש ומניחים להצטנן כמה דקות. בעזרת מטרפה מערבבים פנימה את הסוכר ולאחר מכן את הביצים, את השמנת החמוצה ולבסוף את הקמח התופח.
- מעבירים לתבנית משומנת, ואופים בתנור שחומם מראש לחום של 160 מעלות במשך 40 דקות, או עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש.
- מכינים את הציפוי: מרתיחים את השמנת, ושופכים על קוביות השוקולד שבקערה. מערבבים עם מטרפה עד למרקם חלק. יוצקים ישירות על העוגה ומקשטים בסוכריות.
2. עוגת יומולדת עוד יותר שוקולדית
המרכיבים לתבנית בקוטר 26 ס"מ:
160 גרם שוקולד מריר
160 גרם חמאה
140 אבקת סוכר
3 ביצים
3 חלמונים
30 קמח תופח
לקרם:
400 גרם שמנת מתוקה
280 גרם שוקולד מריר
אופן ההכנה:
- מכינים את הקרם: מביאים את השמנת לרתיחה. יוצקים על השוקולד שמחכה בקערה שבור לקוביות. מצננים לילה במקרר.
- מכינים את העוגה: ממיסים על בן מארי חמאה ושוקולד. מוסיפים את אבקת הסוכר ומערבבים בעזרת מטרפה. מוסיפים את הביצים והחלמונים, ומערבבים עד לקבלת מרקם חלק. את הקמח מוסיפים בסוף תוך כדי ערבוב מינימלי, ורק עד שנטמע בתערובת.
- מעבירים את התערובת לתבנית משומנת, ואופים בתנור שחומם מראש לחום של 160 מעלות במשך 25 דקות. לא להיבהל אם העוגה יוצאת נמוכה - זה בסדר!
- הגשה: לאחר שהעוגה יצאה מן התנור והתקררה לחלוטין, מעבירים את הקרם שהכנו יום לפני למיקסר עם מטרפה ומקציפים על מהירות בינונית עד שהקרם תפוח, אוורירי ויציב. מעבירים את הקרם לשק זילוף עם צנתר חלק, ומזלפים נקודות קטנות של קרם מן החוץ אל הפנים. ניתן לקשט באבקת קקאו.
3. עוגת יומולדת עם קצפת ופירות
המרכיבים:
6 ביצים מופרדות
200 גרם סוכר
140 גרם קמח תופח
75 גרם חמאה מומסת
לקצפת:
500 גרם שמנת מתוקה
100 גרם אבקת סוכר
לקישוט:
פחית שימורי פירות חתוכים, מסוננים מהמיץ
אופן ההכנה:
- בקערת מיקסר עם מטרפה מקציפים חלבונים עם מחצית מכמות הסוכר, עד לקבלת קצף יציב אך לא נוקשה מדי.
- בקערה נפרדת ובעזרת מטרפה, מערבבים במרץ את החלמונים עם שארית הסוכר. כשהחלמונים הופכים לבהירים, מוסיפים את החמאה המומסת והקמח לסירוגין בשני חלקים.
- מקפלים את החלבונים המוקצפים לתוך מסת החלמונים, ומערבבים. יוצקים את העוגה לתבנית משומנת היטב, ואופים בתנור שחומם מראש לחום של 160 מעלות במשך 25 דקות. מצננים את העוגה היטב.
- הגשה: מקציפים את השמנת ואבקת הסוכר לקצפת יציבה במיקסר נקי מאד. פורסים את העוגה לרוחבה, מורחים שליש מהקצפת ומפזרים את הפירות. מניחים מעל את השכבה השנייה של העוגה, ומצפים בשאר הקצפת את כל העוגה. ניתן לשמור מעט קצפת בשק זילוף עם צנתר כוכב לקישוט. מפזרים את שאר הפירות מעל העוגה. שומרים במקרר, ומצננים היטב (שעתיים לפחות) לפני ההגשה.
טולי יקותיאל היא השף קונדיטורית של מסעדת יפו תל אביב של השף חיים כהן
טולי יקותיאל היא השף-קונדיטורית של מסעדת יפו תל אביב של השף חיים כהן
עוגת יומולדת עם קצפת ופירות
צילום: דודו אזולאי
מומלצים