גם הוותיקן הכיר רשמית במדינת פלסטין
מבוכה בישראל: הוותיקן הודיע כי מעתה יקיים יחסים דיפלומטיים רשמיים עם הרשות הפלסטינית במקום עם אש"ף, כבעבר. דובר הוותיקן: "המדינה הזאת קיימת". אבו מאזן ייפגש עם האפיפיור בשבת. גורם במשרד החוץ: "זה מאכזב, נשקול את צעדינו"
אי נוחות בישראל על הצהרתו של מנהיג העולם הנוצרי: הוותיקן הודיע היום (ד') על הכרה רשמית במדינה פלסטינית. ההצהרה מעוגנת באמנה שאמנם טרם נחתמה, אך היא מבהירה שהכס הקדוש העביר את היחסים הדיפלומטיים שעד כה קיים מול אש"ף - להנהגה הפלסטינית ברשות. על רקע ההודעה פורסם שיו"ר הרשות אבו מאזן צפוי לפגוש את האפיפיור פרנסיסקוס בשבת.
דובר הוותיקן, האב פדריקו לומבארדי, ביקש לסלק כל אי הבנה, ואמר לסוכנות הידיעות AP: "כן, זאת הכרה בכך שהמדינה קיימת".
בכך מאמץ הוותיקן את ההחלטה שהתקבלה בעצרת הכללית של האו"ם ב-2012 להכיר במדינה פלסטינית כחברה משקיפה. למעשה, הוותיקן כבר השתמש במונח "מדינה פלסטינית",
חודשים ספורים אחרי החלטת האו"ם. האמנה שעליה הוצהר היום היא המסמך המשפטי הראשון שנערך בין הוותיקן והרשות, ומעגן את ההכרה הרשמית.
גורם במשרד החוץ אמר בתגובה: "ישראל שמעה באכזבה על החלטת הכס הקדוש להסכים על נוסח סופי של הסכם בינם לפלסטינים, הכולל שימוש במונח 'מדינת פלסטין'. מהלך זה לא מקדם את תהליך השלום ומרחיק את ההנהגה הפלסטינית מלשוב למו"מ ישיר ובילטראלי. ישראל תלמד את ההסכם ותשקול את צעדיה בהתאם".
כבר במהלך הביקור של האפיפיור בישראל וברשות ב-2014, התוכנייה הרשמית של הוותיקן התייחסה כנשיא המדינה הפלסטינית.
בשנה האחרונה הכירו במדינה פלסטינית בין השאר הפרלמנטים של שבדיה, ספרד, הולנד, איטליה, צרפת ובריטניה. בישראל הביעו אז חשש כי אליהן יצרפו מדינות נוספות באיחוד האירופי, ויציבו עובדות מוגמרות שמטרתן הפעלת לחץ מדיני אגרסיבי על ישראל. דיפלומט ישראלי אמר אז "זה לא נראה טוב. הרצף של המדינות המביעות עמדה בסוגיה הפלסטינית בעייתי מאוד מבחינתנו, ויש דאגה כנה שזה יוביל לגל שלם ולאווירה בעייתית".