שתף קטע נבחר

 

ריבלין ביקר בצוללת: "אתם נכס אסטרטגי"

נשיא המדינה ביקר במספנת קיל בגרמניה, שם מתאמן צוות הצוללת אח"י רהב שצפויה להגיע לארץ במהלך השנה. "שנים רבות לא הבנו עד כמה חשוב חיל הים לביטחונה של ישראל ולשגשוג כלכלתה"

 

הביקור של הנשיא בצוללת    (צילום: עמוס בן גרשום, לע"מ)

הביקור של הנשיא בצוללת    (צילום: עמוס בן גרשום, לע"מ)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

הנשיא ריבלין עם צוות הצוללת במספנה בקיל (צילום: עמוס בן גרשום/לע"מ) (צילום: עמוס בן גרשום/לע
הנשיא ריבלין עם צוות הצוללת במספנה בקיל(צילום: עמוס בן גרשום/לע"מ)
נשיא המדינה ראובן ריבלין ביקר היום (ד') במספנת קיל בגרמניה וסייר באח"י רהב, הצוללת החמישית שעתידה להגיע לחיל הים. "אתם מהווים את חומתנו הבצורה בגבולותינו הימיים ואין מקום רחוק עבורכם כשמדובר בביטחון ישראל", אמר הנשיא ללוחמי הצוללת. הביקור נערך במסגרת ביקורו של ריבלין בגרמניה לרגל 50 שנה ליחסים הדיפלומטיים בין המדינות.

 

הצוללת אח"י רהב הושקה בגרמניה לפני כשנתיים וצפויה להגיע לארץ השנה. על פי ההסכם עם גרמניה, בעתיד צפויה ישראל לרכוש צוללת שישית. הנשיא התקבל על ידי לוחמי הצוללת השוהים כבר כמה שנים בקיל, ומכשירים את הצוללת לקראת יציאתה לארץ. האירוע נערך בנוכחות אל"מ א', ראש פרויקט צוללות דולפין AIP (מערכות הנעה לצוללות ללא תלות באוויר חיצוני), ומפקד הצוללת סא"ל ש.

 (צילום: עמוס בן גרשום/לע"מ) (צילום: עמוס בן גרשום/לע
(צילום: עמוס בן גרשום/לע"מ)

ריבלין בצוללת. "תמיד היבטתי בהתפעלות בלוחמי הים" (צילום: עמוס בן גרשום/לע"מ) (צילום: עמוס בן גרשום/לע
ריבלין בצוללת. "תמיד היבטתי בהתפעלות בלוחמי הים"(צילום: עמוס בן גרשום/לע"מ)

אל"מ א' הציג לנשיא ריבלין את תמונתו של ראש הממשלה לשעבר דוד בן גוריון הצופה מבעד לפריסקופ של הצוללת אח"י רהב, שכראש הממשלה הראשון הוא העניק לה את שמה. לוחמי הצוללת הציגו עצמם בפני הנשיא וסיפרו על המשפחה המלווה אותם בשליחותם בקיל ועל שנות הכשרתם בזרוע הים של צה"ל.

 

"ידוע כי אנו הירושלמים לא מחוברים לים באופן מיוחד, אך אני באופן אישי ובמיוחד כקצין לשעבר בצה"ל תמיד הבטתי בהתפעלות בכם, לוחמי הים, היודעים צפונות ונכונים לכל הקשיים שמביא איתו הים הרוגש",

אמר ריבלין לצוות הלוחמים והמפקדים. "המפגש איתכם מרגש כל כך עבורי. שנים רבות לא הבנו עד כמה חשוב חיל הים לביטחונה של ישראל ולשגשוג כלכלתה. באתי לכאן בשם העם בישראל להודות לכם על המאמצים. גם כשאתם במרחק, השפעתכם כנכס אסטרטגי למדינת ישראל קרובה ומורגשת. לא קל להיות רחוק כל כך מהבית, וכל מה שאני יכול לומר הוא עד כמה אני והעם בישראל מודים לכם על ההקרבה והנתינה של כל אחד ואחד מכם. אני מייחל כבר לרגע שבו נקבל את פניכם על חוף מבטחים בארץ".

 

הנשיא היה ראשון החותמים בספר האורחים של הצוללת וקבע לוחית מזכרת בחדר התדריכים של הספינה, עליה נכתב: "כוחה הגדול של הצוללת הוא בליבה הפועם, בצוות המפעיל אותה, הפועל יחד כגוף אחד בכל שעות היממה כשהוא דרוך, ערני ונחוש. גם במרחקים, במסתרים ובמעמקים ליבנו איתכם. מי ייתן צאתכם לשלום ובואכם לשלום ושתצליחו במשימת ההגנה המתמשכת על מדינת ישראל ותושביה". בתום הסיור המתין לריבלין משמר כבוד של לוחמי הצוללת והביקור נחתם בשירת ״התקווה״ על סיפונה של אח"י רהב.

 

עוד לפני שנפגש עם לוחמי הצוללת, ריבלין התארח אצל בכירי המספנה בקיל, אשר סקרו בפניו את מגוון הפרויקטים המשותפים של מספנת קיל וזרוע הים. בין היתר הציגו בכירי המספנה את התקדמות הפרויקט שבמסגרתו יגיעו לישראל ארבע ספינות להגנה על אסדות הגז במרחב ה"מים הכלכליים" של ישראל. שלשום חתם מנכ"ל משרד הביטחון דן הראל על החוזה. העלות: כ-1.8 מיליארד שקל (430 מיליון אירו) וגרמניה תממן כשליש מהעסקה. הספינה הראשונה תגיע לישראל בעוד חמש שנים, לאחר שתושלם בנייתה. שלוש הספינות הנוספות יגיעו לאחר מכן בשלוש פעימות של שנה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: עמוס בן גרשום/לע"מ
הנשיא ריבלין באח"י רהב
צילום: עמוס בן גרשום/לע"מ
מומלצים