שתף קטע נבחר

עמיר פלג

החלטוריסט ממריא, הנבחרת מקורקעת / טור

אלי אוחנה, שמקבל מההתאחדות כ־50 אלף שקל בחודש, ויתר על אימון עם הנוער וטס לליגת האלופות. וגם: משרד הנסיעות האולימפי

החפיפניק

אוחנה מפחית בלחץ האימונים

 

לפני שנה בדיוק נערך דרבי חיפני בגמר גביע המדינה לנוער. בין אנשי הכדורגל הרבים שהגיעו להתרשם מדור העתיד, בלט בהיעדרו מאמן נבחרת הנוער. אלי אוחנה העדיף לטוס כפרשן לחצי־גמר הצ'מפיונס ליג בין באיירן מינכן לריאל מדריד.

 

 

עם כל הכבוד למקצוע ולכדורגלניו הצעירים, לא פחות חשוב לכבד את רונאלדו, בייל, רובן וריברי. השנה, אוחנה העלה מדרגה ברמת המקצוענות והמחויבות.

 

אוחנה. מי צריך להתאמן בכלל? (איור: אופיר בגון) (איור: אופיר בגון)
אוחנה. מי צריך להתאמן בכלל?(איור: אופיר בגון)

מדי שבוע מקיימת נבחרת הנוער שני ימי אימונים מרוכזים, בשני ובשלישי. אך ראו זה פלא, דווקא בשבוע שעבר קיבלו השחקנים זימון ליום אימונים אחד בלבד, ביום שני. חלקם ידע אפילו לספר שזה בגלל שאוחנה טס לחצי־גמר האלופות בין יובנטוס לריאל מדריד בטורינו. איזה כיף לו.

 

על הערך המוסף של אוחנה כפרשן, מוטב לא להרחיב. נזכיר רק שבתחילת המחצית השנייה של המשחק בקאמפ נואו, כשהתוצאה הייתה עדיין 0:0, הוא הודיע: "בכל מקרה ההכרעה תיפול במינכן. אני לא רואה מצב שפתאום ברצלונה מבקיעה שלושה־ארבעה שערים". מזל של מסי וניימאר שהם מסתדרים בלי ראיית המשחק שלו.

 

מסי. מאמן נבחרת הנוער הישראלית העדיף לראות אותו מאשר את חניכיו (צילום: EPA) (צילום: EPA)
מסי. מאמן נבחרת הנוער הישראלית העדיף לראות אותו מאשר את חניכיו(צילום: EPA)

השכר של מאמן הנוער, קרוב ל־50 אלף שקל בחודש, בא מכסף ציבורי. מדובר בסכום נכבד שעבורו הוא אמור להתמסר אך ורק לנבחרת. לא משימה קשה במיוחד כשמדובר בשני אימונים בשבוע. הטיולים לחצאי גמר האלופות בשנתיים האחרונות, כמו גם נטישת מחנה אימונים סגור של נבחרתו לפני שלוש שנים לטובת אולפן הצ'מפיונס, מוכיחים שוב לאיזה מעיסוקיו הוא מתייחס כחלטורה.

 

לא סתם הוא אמר לפני חודשיים, כשהתפוצץ הבלון של הבית היהודי: "טוב לי בהתאחדות ובנבחרת הנוער". בטח טוב. בממשלה הצרה, כשכל קול קובע, היה לו הרבה יותר קשה לטוס לצ'מפיונס ליג מתי שבא לו.

 

אוחנה. התמסרות טוטאלית לנבחרת (צילום: עוז מועלם) (צילום: עוז מועלם)
אוחנה. התמסרות טוטאלית לנבחרת(צילום: עוז מועלם)

 

תגובת ההתאחדות: "יש שבועות בהם הנבחרת כלל לא מתאמנת ויש כאלה בהם היא מקיימת אימון אחד בלבד. בשבוע של ה־3 במאי עד ה־6 במאי נערך בבית הנבחרות בשפיים טורניר פיתוח של אופ"א ולא הייתה אפשרות להלין את שחקני הנוער, מאחר ששחקני כל הנבחרות נערים ונערות עד גיל 16 בהשתתפות טורקיה, פולין, אוקראינה וישראל שוכנו בשפיים.

 

"לפיכך, ומבעוד מועד, הוחלט על אימון בודד לנבחרת הנוער ב־4 במאי במגרש האימונים בר"ג. ההחלטה אינה קשורה בשום דרך לנסיעה של אלי אוחנה למשחק ליגת האלופות כפרשן".

 

תגובה מעניינת, אבל שימו לב לפרט חשוב: טורניר הפיתוח של הנערים נערך בשפיים שבוע לפני טורניר הנערות אלא שאז, כשלא הייתה ליגת אלופות, הנבחרת של אוחנה התאמנה בר"ג גם ביום שלישי. ועוד משהו מוזר: את נבחרת הנערים לא הייתה שום בעיה לשכן השבוע במלון לאונרדו בנתניה, הסמוך לשפיים, ורק את הנוער אין היכן להלין. אולי בגלל שאוחנה רוצה יותר מחמישה כוכבים.

 

התיירים

טיול שנתי בוועד האולימפי

 

בחודש הבא ייערכו בבאקו, בירת אזרבייג'ן, "משחקי אירופה". מדובר במעין אולימפיאדה אזורית, שתכלול גם ענפים לא אולימפיים כמו כדורסל 3 על 3, סמבו ואקרובטיקה. אבל עם כל הכבוד לשלושת האקרובטים שייצגו אותנו, גמישותם אינה מתקרבת לזו של ראשי הוועד האולימפי, שבישרו בשבוע שעבר לתקשורת על משלחת בת 240 איש! אתמול, כשביקשתי לברר את הכמות הרשמית ופירוט לגבי המלווים, המספר כבר ירד קצת.

 

מהוועד האולימפי נמסר בתגובה: "משלחת ישראל למשחקי אירופה בבאקו מונה 217 משתתפים על־פי הפירוט הבא: 142 ספורטאים, 53 מאמנים, 13 אנשי צוות רפואי הכולל רופאים, פיזיותרפיסטים, מעסים ופסיכולוגים ו־9 אנשי צוות".

 

לוסטינג. איך נעלמו פתאום 23 חברי משלחת? (צילום: אורן אהרוני) (צילום: אורן אהרוני)
לוסטינג. איך נעלמו פתאום 23 חברי משלחת?(צילום: אורן אהרוני)

 

אז קודם כל, מעניין לאן נעלמו 23 חברי משלחת תוך שבוע ימים, ובואו נתפלל שלכולם שלום. שנית, בואו נודה ש־142 ספורטאים זה מספר צנוע למעצמת ספורט כשלנו.

 

עם זאת, חשוב להעלות מספר תמיהות לגבי הגדוד המוטס: מדוע 53 מאמנים? האם יש צורך במערך רפואי שלא היה מבייש את משלחת החילוץ לנפאל? ומיהם אותם תשעה אנשי צוות שתפקידם לא הוגדר? לגבי המימון, אגב, מהוועד האולימפי נמסר שעבור 217 שליחינו מתקבל סיוע מהמארגנים. אוהבים לעזור, האזרים.

 

בקשר למאמנים, הרשימה דווקא פורסמה. בין מאמני האתלטיקה, למשל, מופיעים שמותיהם של גזבר האיגוד אריה קוקס, המנכ"ל ז'ק כהן, המנהל המקצועי רוגל נחום, העסיין שי שלו ו"עד עשרה מאמנים נוספים שלא נקבעו". הגיוני, 14 מאמנים שחלקם בכלל עסקנים, באתלטיקה אנחנו הרי אימפריה.

 

מעצמת אתלטיקה (צילום: אורן אהרוני) (צילום: אורן אהרוני)
מעצמת אתלטיקה(צילום: אורן אהרוני)

 

בין חמשת מאמני הג'ודו מופיע גם יו"ר האיגוד משה פונטי; לנבחרת הכדורסל־שלישיות יצטרפו שני מאמנים, אילן קובלסקי ודניאל גוט; עם ארבעת הסייפים ייצאו שלושה מאמנים, ולנציגנו הבודד באופני הרים יתלוו שניים, מאמן הנבחרת אביעד יזרעאל ומנהלה ירדן גזית. למה שני מאמנים על רוכב אחד? כנראה שבענף הזה לא טסים לפי מספר המתחרים אלא לפי מספר הגלגלים.

 

הציבור והתקשורת, מעניין למה, לא מתרגשים ממה שמזכיר יותר קייטנה מאולימפיאדה, אבל העסקנים כבר לא יכולים לחכות. בגיבושון החגיגי בשבוע שעבר אמר חבר הוועד האולימפי הבינלאומי, אלכס גלעדי, על גודל המשלחת: "דבר כזה עוד לא היה!".

 

מנכ"ל הוועד גילי לוסטיג, שרשם כמה כישלונות מביכים כיו"ר היחידה לספורט הישגי, הוסיף: "זאת התנסות מאוד חשובה. כולם יחוו אירוע רב־ענפי, שכולל כפר אולימפי, צעידה בטקס הפתיחה וכל דבר שיש גם באולימפיאדה".

 

בקיצור, אם לוקחים בחשבון את ההתנסות בכללי הטקס, מספר הספורטאים וכמות המלווים, אין ספק שמשלחתנו תחזור ממש מוכנה למכביה ה־20.

 

  • הטור המלא היום ב"ידיעות אחרונות"

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים