שתף קטע נבחר

 

קמפיין בצ'ילה: כך תפילי את תינוקך בטעות

צ'ילה אוסרת לבצע הפלות גם במקרה של מום לעובר או אונס. קמפיין חדש מציע לנשים שלל של צעדים קיצוניים להפסיק את הריונן "בטעות" - מנפילה במדרגות ועד מעידה על ברז כיבוי. "רצינו שזה יהיה נושא שאפשר לדבר עליו בפומבי". לטינוס: סיפורים קצרים מאמריקה הלטינית - כתבה ראשונה

הקמפיין השנוי במחלוקת מצ'ילה

הקמפיין השנוי במחלוקת מצ'ילה

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

קמפיין חדש בצ'ילה מציע לנשים שלל צעדים קיצוניים להפסיק "בטעות" הריון, זאת לאור העובדה שהמדינה השמרנית והקתולית היא עדיין אחת מבין שבע המדינות היחידות בעולם שאוסרות הליכי הפלה באופן גורף. הפלה טבעית היא למעשה הדרך היחידה והחוקית בצ'ילה להפסיק היריון, גם במקרים של מום לעובר או אונס. הפתרון המוצע בקמפיין - נפילה חדה במדרגות, תאונת דרכים או "מעידה אסטרטגית" ברחוב.

 

עוד חדשות בעולם :

 טלנובלה אמריקנית: מצאה בתה אחרי 8 שנים 

הרכבת נסעה 160 קמ"ש בקטע של 80 קמ"ש

מפלגת לא פה ולא שם. כך הפסידה הלייבור

המזל"ט של חיזבאללה מתעד הקרבות בסוריה

 

מדובר בקמפיין בדיוני של הארגון הצ'יליאני MILES (בעברית: אלפים), הפועל למען זכויות בנושאי פוריות ומיניות במדינה הדרום אמריקנית. במסגרת הקמפיין פורסמו שלושה סרטוני וידאו והם גרפו יותר מ-1.5 מיליון צפיות בתוך שבועיים ויצרו רעש גדול, בייחוד בטוויטר.

 

"חשוב שתמצאי גרם מדרגות ארוך ותלול"

"חשוב שתמצאי גרם מדרגות ארוך ותלול", ממליצה בחורה צעירה באחד הסרטונים, שהיא מצלמת בעצמה. היא צועדת במעלה מדרגות ומסבירה: "חשוב לוודא שאין מצלמות אבטחה כדי שאף אחד לא יראה. את צריכה להיות לבד. כדאי שרק מישהו אחד יידע איפה את, למקרה שתאבדי את ההכרה. אל תסתכלי למטה כי את עלולה להתחרט. תעצמי את העיניים, תנשמי עמוק, ותני לעצמך ליפול".

 

בסרטון נוסף נראית בחורה משליכה את עצמה בפתאומיות אל הכביש נגד כיוון התנועה.

בסרטון אחר בחורה נוספת מחבלת בעקבים שבנעליה עם סכין מטבח כדי שכאשר תיפול ברחוב היישר על ברז כיבוי זה ייראה כמו תאונה מצערת. "בצ'ילה, 'הפלה מקרית' היא הסוג היחיד של הפלה שלא נחשב פשע", נכתב בסוף כל סרטון.

 

"לדעתי, זו דרך נהדרת להראות איך נערה יכולה להיות כל כך מיואשת עד שתפנה לרעיונות מטורפים כאלה, כמו להשליך את עצמה לכביש", אמרה לזלי ניקולס, פסיכולוגית מטעם MILES, לכלי תקשורת במדינה. "אנחנו כבר ראינו מקרים כאלה. זה די נפוץ". היא הסבירה שהרעיון של "הפלות מקריות" הוא דבר שידוע לכול ולא חדש, ושמיילדות אף נותנות לנשים הרות טיפים כיצד לבצע הפלות בסגנון "עשי-זאת-בעצמך". ואם בזה לא די, לדבריה, גם רופאים לעתים זורקים רמזים למטופלות שלהם.

 

שלוש נשים שצילמו את עצמן במסגרת הקמפיין השנוי במחלוקת (צילום: מתוך יוטיוב) (צילום: מתוך יוטיוב)
שלוש נשים שצילמו את עצמן במסגרת הקמפיין השנוי במחלוקת(צילום: מתוך יוטיוב)

הפלות בצ'ילה הוצאו מחוץ לחוק ב-1989 בהוראת הרודן פינושה (אילוסטרציה) (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
הפלות בצ'ילה הוצאו מחוץ לחוק ב-1989 בהוראת הרודן פינושה (אילוסטרציה)(צילום: shutterstock)

על פי "משמר זכויות האדם", ארגון זכויות בינלאומי, כ-35 אחוזים מההריונות בצ'ילה מסתיימים בהפלה. על פי ההערכות, בכל שנה מתבצעים במדינה כ-160 אלף הליכי הפלה, בהם רק 33 אלף נעשים באופן מפוקח בבתי חולים. במחצית מהמקרים מדובר בנשים שניסו להפסיק בעצמן את ההיריון. "בית החולים הראשון או השני לא ירצה לקבל את האישה שזקוקה לעזרה, אבל אולי יתמזל מזלה עם בית החולים השלישי או הרביעי. זו לא רק בעיה של זכויות, זו בעיה של שוויון", אמרה ניקולס.

 

"זה מה שרצינו, לייצר שיח"

"אם יש כסף או קשרים לרופאים, אפשר לעבור את ההליך בתנאים סניטריים (טובים). אם זה לא המצב - אין מנוס מלפנות למקומות בלתי חוקיים ולהעמיד את הבריאות של האישה בסכנה חמורה, ולעתים אף להביא למותה".

 

הסרטונים שהופצו בטוויטר הגיעו ללא מעט תוכניות טלוויזיה. "זה מה שרצינו", אמרו בארגון MILES. "רצינו לייצר שיח. רצינו לגרום לכך שזה יהיה נושא שאפשר לדבר עליו באופן פומבי, נושא שאנשים ייתנו לו כבוד ויהיו פתוחים למגוון דעות בו".

 

הפלות בצ'ילה הוצאו לחלוטין מחוץ לחוק בשנת 1989 בידי הדיקטטור אוגוסטו פינושה. פינושה החזיר למעשה את הנוסח לחוק שנקבע בשנת 1874, ולפיו כל הפלה יזומה באשר היא מנוגדת לחוק. ביצוע הפלה במדינה נחשב לעבירה שגזר דינה יכול להגיע לחמש שנים בכלא, הן עבור הרופא המבצע את ההפלה והן עבור האישה.

 

לפני כשלושה חודשים הגישה נשיאת צ'ילה, מישל בצ'לט, לאישור הקונגרס חוק שיאפשר הפלה במקרים מסוימים, בהם במקרים של מום בעובר, היריון שמסכן את חיי האם והיריון בעקבות אונס. ההצעה נתקלה בהתנגדות חריפה וצפויה מראש מצד לא מעט חברים בהנהגה וגורמי מפתח בציבור, אך סקרים במדינה דווקא מצביעים על כך שכ-70 אחוזים מהציבור בצ'ילה למעשה תומכים בלגליזציה של הפלות תחת התנאים שהציבה הנשיאה. הצעת החוק הובאה לפני חודשיים לדיון בפרלמנט הצ'יליאני והוועדה לענייני בריאות עדיין דנה בנושא ומקשיבה לעדויות.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
(אילוסטרציה)
צילום: shutterstock
מומלצים