שתף קטע נבחר

 
צילום: גיל יוחנן, חיים צח

שיטת המאפיה נחשפת במלואה: אישום נגד פישר, מלכה ורות דוד

כתב אישום חמור נגד רונאל פישר, רב פקד בדימוס ערן מלכה ופרקליטת המחוז לשעבר רות דוד הוגש לבית המשפט המחוזי בירושלים. "קיבלו מאות אלפי שקלים". מעצרם של פישר ומלכה הוארך עד ליום שלישי. פישר בדיון: "מה אני, אייכמן"?

 

פישר.  הפך להיות שותף סוד של מלכה לצורך קידום ענייניהם הכלכליים  (צילום: גיל יוחנן) (צילום: גיל יוחנן)
פישר. הפך להיות שותף סוד של מלכה לצורך קידום ענייניהם הכלכליים (צילום: גיל יוחנן)

רות דוד, בעת הארכת מעצרה בתחילת השבוע (צילום: אוהד צויגנברג ידיעות אחרונות) (צילום: אוהד צויגנברג ידיעות אחרונות)
רות דוד, בעת הארכת מעצרה בתחילת השבוע(צילום: אוהד צויגנברג ידיעות אחרונות)
 

"כנסי ל-7", נהג לכתוב בוואטסאפ רפ"ק ערן מלכה לע' ממשרדו של עו"ד רונאל פישר, והפנה אותה למייל "אלפוניו 7" ששימש לצורך העברת המידע על חקירות רגישות. כתב האישום שהוגש אחר הצהריים (יום ה') נגד רב-פקד בדימוס ערן מלכה, עו"ד רונאל פישר ופרקליטת המחוז בדימוס רות דוד נראה כאילו נלקח מתוך סרט על מאפיה. המאפיה הזו פעלה לכאורה בצמרת המשטרה ובלשכתו של אחד מעורכי הדין המוכרים בישראל. מעצרם של פישר ומלכה הוארך עד ליום שלישי הקרוב.

 

במקביל, משרד המשפטים עדכן כי בהתאם להנחיית היועץ המשפטי לממשלה, יהודה וינשטיין, התקיימה היום ישיבה בלשכת פרקליט המדינה עם ראש אגף החקירות והמודיעין במשטרה ועם הנהלת מח"ש, שבה הוחלט כי המשטרה תקיים בדיקה ראשונית לגבי טענות הנוגעות להתנהגות פסולה של עו"ד דוד בעת כהונתה כפרקליטת מחוז תל אביב.

 

התובעת עו"ד קרן אלטמן סיפרה בבית המשפט כי מלכה היה מעדכן את פישר בתיקים רגישים, והשניים היו מתאמים ביניהם את הדרך ליצור קשר עם גורמים הקשורים לאותם תיקים, על מנת שאלה יהפכו להיות לקוחות של פישר, והוא יגיש להם חומרים הקשורים לחקירה, ויבהיר להם שיש לו קשרים במשטרה, ימסור להם פרטים מוכמנים מתוך החקירה, ויציג להם שיש ביכולתו לסייע להם. השניים קיבלו סכומים הנאמדים במאות אלפי שקלים, "שאותם חילקו ביניהם באופן שווה"

 

חקירת השחיתות והשוחד המכונה "פרשת רונאל פישר", שכוללת עו"ד מפורסם, קצין משטרה בכיר, פרקליטה מוערכת ואנשי עסקים עברה היום לשלב הבא. לבית המשפט המחוזי בירושלים הוגש אחר הצהריים כתב אישום משולב נגד פישר, מלכה, דוד, ומעורבים נוספים. פישר ומלכה נאשמים בלקיחת שוחד, במתן שוחד, בקבלת נכסים שהושגו בפשע ובקבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות. רות דוד נאשמת אף היא בקבלת נכסים שהושגו בפשע ובשיבוש מהלכי משפט.  

 

תיעוד: רונאל פישר מקבל את מזוודת הדולרים    ( )

תיעוד: רונאל פישר מקבל את מזוודת הדולרים    ( )

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

תיעוד: עו"ד פישר מקבל מאלון חסן 150 אלף דולר    (באדיבות ערוץ 10)

תיעוד: עו"ד פישר מקבל מאלון חסן 150 אלף דולר    (באדיבות ערוץ 10)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

התייחסות עורכי הדין לכתב האישום    (צילום: בראל אפרים)

התייחסות עורכי הדין לכתב האישום    (צילום: בראל אפרים)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

באי הכוח של מלכה. מימין: עו"ד עדי כרמלי, עו"ד דב גלעד כהן ועופר ברטל (צילום: מוטי קמחי, אבי מועלם) (צילום: מוטי קמחי, אבי מועלם)
באי הכוח של מלכה. מימין: עו"ד עדי כרמלי, עו"ד דב גלעד כהן ועופר ברטל(צילום: מוטי קמחי, אבי מועלם)

 

עו"ד יאיר גולן המייצג את רות דוד (צילום: גיל יוחנן) (צילום: גיל יוחנן)
עו"ד יאיר גולן המייצג את רות דוד(צילום: גיל יוחנן)

בכתב האישום נאמר כי רפ"ק ערן מלכה, ששימש בתקופה הרלוונטית כקצין חקירות, אצר בתוקף תפקידו סודות כמוסים של יחידות החקירה הרגישות ביותר ביחידת להב 433 ויחידות חקירה נוספות, בין מחקירות שאותן ניהל בעצמו ובין אלה שעליהן למד מעמיתיו. במהלך שירותו ארוך השנים נחשף מלכה, בין היתר, למידע מודיעיני רגיש ביותר, שחשיפתו עלולה לפגוע באינטרסים ציבוריים מהמעלה העליונה. לפי האישום, לאורך תקופה ארוכה חלק מלכה פרטים רגישים מתוך המידע האמור שהחזיק בנאמנות מכוח תפקידו, עם רונאל פישר, אשר הפך להיות לו לשותף סוד לצורך קידום ענייניהם הכלכליים המשותפים. על-פי כתב האישום, מלכה לא בחל בשיבוש חקירות סמויות ורגישות שהוא היה שותףלהן ובמכירת מידע מתוכן תמורת בצע כסף, תוך פגיעה קשה בערכי המשטרה.

 

בכתב האישום נטען כי לשם העברת החומרים האמורים יצר מלכה כתובת אי-מייל שכונתה "אלפוניו-7", דרכה נהג לשלוח למחשבו של פישר את החומרים האמורים, כאשר בד בבד עם המשלוח הורה מלכה לעדת המדינה בפרשה, באמצעות הודעת "וואטסאפ": "כנסי ל-7". היא הייתה מדפיסה את החומרים מתיבת האלפוניו 7 ומעבירה אותם לידיו של פישר, או מניחה אותם עבורו במגירה ייעודית לכך במשרדו. בנוסף, נהג נאשם מלכה להעביר לפישר מידע חסוי, הידוע לו מתוקף תפקידו, במסגרת פגישות שנערכו ביניהם וכן באמצעות הודעות "וואטסאפ". בין השאר כתב מלכה" ל-ע': "יש למצוא בעיה בלב ולאשפז כי ברביעי בבוקר הוא מקבל דפיקות בדלת", בהקשר לאחד הנחקרים שמלכה ופישר יידעו אותם על מהלכי החקירה.

מלכה ופישר. "העידו על עצמם שהם חסרי גבולות ועכבות מוסריות" (צילום: גיל יוחנן) (צילום: גיל יוחנן)
מלכה ופישר. "העידו על עצמם שהם חסרי גבולות ועכבות מוסריות"(צילום: גיל יוחנן)
 

עדת המדינה, ששימשה כמזכירה במשרדו של פישר וכעוזרתו האישית, סיפרה על השיטה במסגרתה סוכם ביניהם כי מלכה יעביר לפישר, ישירות או באמצעות עדת המדינה, חומרים הנוגעים לעבודתו במשטרה, מידע מודיעיני; נוסחי שאלות מתוך חקירות עתידיות; התראות לגבי מעצרים צפויים; התראות לגבי מועדי "פרוץ" (המועד הסודי המתוכנן שבו הופכת חקירה מסמויה לגלויה), וכן חומרי חקירה נוספים. את המידע האמור נהג מלכה להעביר לפישר, וזה סחר בו מול גורמים הקשורים לחקירות נשוא המידע, תוך שיצר בפניהם מצג בדבר יכולתו לסייע להם ולהשפיע על החקירה באמצעות קשריו. "הם קיבלו סכומים גבוהים ביותר שמסתכמים במאות אלפי שקלים, ואותם הם חילקו ביניהם באופן שווה".

 

בכתב האישום נכתב כי "מלכה - קצין משטרה מושחת לכאורה - שבגד בכל ערכי השירות המשטרתי - ועתיר ניסיון בחקירות פליליות, ופישר - עורך דין חסר מעצורים, העידו לכאורה על עצמם במעשיהם, שוב ושוב, כי הם חסרי גבולות, נטולי מורא ועכבות מוסריות, כאשר מעמדם וכישוריהם משמשים בידם לכאורה כקרדום לחפור בו, לקידום מאווייהם וצורכיהם העברייניים. מעשי השניים מעידים כי בכוחם לפעול במיומנות רבה מתחת למסכי הרדאר של רשות האכיפה".

 

במהלך הבקשה להארכת המעצר של המעורבים בפרשה עד תום ההליכים, נאמר כי קיים יסוד לחשד שהשניים חולקים ביניהם סודות נוספים מעבר למה שנחשף בחקירה, ושפישר נחשף למידע מודיעיני רגיש שפוטנציאל השימוש העברייני בו טרם מוצה. שחרורו של מלכה יכול לאפשר לו להדליף מידע מסווג נוסף, וכך גם לגבי פישר. "נכון לראות את פישר ומלכה כארבע זרועות של גוף עברייני אשר ראשו אחד. מששני המשיבים מסובכים עד צוואר בתיק חמור ביותר, כשהחומר נגדם מוצק, יש חשש שהם יפעלו יחד או לחוד כדי להיחלץ מהמצב, לאו דווקא באפיקים חוקיים. יש חשש סביר לחשד שיסחרו במידע מול גורמים עבריינים כאלה ואחרים. העדה המרכזית שאמורה להעיד נגד המשיבים, יש חשש שהמשיבים או מי מטעמם ינסו להשפיע על עדותה", נכתב בבקשה להארכת המעצר עד תום ההליכים.

 

פישר: "כמה ליטר דם צריך לירוק?"

לאחר דברי התובעת ודברי פרקליטו, התייצב עו"ד רונאל פישר ואמר כי "צידוק אחד יש למעצר עד תום ההליכים, שרצחתי את אשתי ואת ילדיי. מעצר של אדם אינו כמו מאסר. אין לי מילה רעה על השב"ס, הם עושים את מלאכתם. אבל אני יושב 33 יום, מי ישב ככה? אייכמן?" פישר פנה גם אל נציגי המחלקה לחקירות שוטרים ותקף את "שיחות התדרוך עם העיתונאים". פישר אמר: "כמה ליטר דם צריך לירוק?". עו"ד קרן שפירא-אטינגר שמייצגת את פישר, אמרה על  דבריו הקשים: "הוא דיבר מנהמת ליבו, מצבו קשה ביותר. מעצר הוא דבר קשה מאוד, להבדיל ממאסר שיש לו סדר יום וזכויות ביקור".

 

עו"ד רון שפירא שמייצג את פישר אמר: "ברור שפישר לא אוגר במוחו שום חומר, הוא לא משמש כעורך דין מאז תחילת החקירה, אין טענה שהוא חשוף לחומר מודיעיני מכל סוג. הסיכוי שהוא יסתובב בחוץ וימשיך לסחור במידע אפסי לגמרי. הדברים של התובעת בבקשת המעצר הם בלתי שגרתיים, פישר אינו חשוד באלימות, הוא אינו משפחת פשע, לא סביר שהוא יפנה בדברים לעדת המדינה. זה לא המקרה, מדובר בעבירות כלכליות או דומות להן שאין בהן חשש לאלימות. יש עדת מדינה, מדוע שהוא ישב במעצר בחודשים האלה? מבססים את בקשת המעצר על טענות כלליות, אין בבקשה התייחסות לעבירות הספציפיות".

 

עו"ד עופר ברטל, סנגורו של מלכה: "אנחנו נטען שאין סמכות מקומית לבית המשפט לדון בתיק הזה, אנחנו לא רוצים להקדים את המאוחר אז נעשה זאת בשבוע הבא. אנחנו מכירים חלק מהחומר, נודה בראיות לכאורה אך יחד עם זאת מידע מודיעיני - כפי שטענה התובעת - לא עבר מעולם ממלכה לאף אחד, אלא רק מידע חקירתי. למרות החומרה ויש חומרה, אנו סבורים שאין מקום לעצור עד תום ההליכים. זה בדיוק האדם שצריך חלופת מעצר". עו"ד עדי כרמלי המייצג את מלכה מסר בתום הדיון: "מדובר בכתב אישום חמור ונלמד את החומר. ערן מלכה לא התחיל את חייו בכתב האישום הזה, ויש לו זכויות". כרמלי לא שלל את האפשרות כי מרשו יחתום על הסדר טיעון.

 

בסיום הדיון, הוחלט כאמור להאריך את מעצרם של פישר ומלכה עד ליום שלישי. נציגת מח"ש, עו"ד קרן אלטמן: "מדובר בפרשת שחיתות חמורה ביותר. הנאשמים פעלו באופן סדרתי לשיבוש חקירות משטרה רגישות, כשמלכה מעביר חומרי חקירה מסווגים ביותר, במטרה לגייס אותם להיות לקוחות של פישר. כתב האישום מדבר בעד עצמו".

 

המפגש שפוצץ את הפרשה

הפרשה התפוצצה לפני כשנה ומי שסייע בכך הוא יו"ר ועד עובדי נמל אשדוד דאז, אלון חסן,

 שהיה לקוח של עו"ד פישר. חסן תיעד את פישר מבקש לכאורה שוחד תמורת סגירת החקירה שלו במשטרה. בהמשך התקיימה פגישה בבית קפה באשדוד – שתועדה על ידי חוקרי המשטרה – ובה לכאורה קיבל פישר מחסן תיק ובו 150 אלף דולר.

 

החקירה התעכבה למשך חודשים ארוכים, ורק בסוף החודש שעבר חזרה להתקדם במהירות, בעקבות פיצוח הטלפון הסלולרי של פישר, שהכיל ככל הנראה מידע רב על פרשיות השוחד ועל פרשות וחשודים נוספים.

 

מיד לאחר מכן ספג פישר מכה נוספת, כשהעוזרת שלו חתמה עם הפרקליטות על הסכם עדת מדינה, שבמסגרתו תעיד על הידוע לה ובתמורה תזכה לחיסיון מהעמדה לדין.

 

בשבועות האחרונים התווספה לפישר ומלכה חשודה מרכזית נוספת: פרקליטת מחוז תל אביב לשעבר, רות דוד, שבהמשך הפכה שותפה של פישר, ואף ייצגה אותו לאחר מעצרו בשנה שעברה. גם היא נחשדה בתיווך לשוחד ושיבוש הליכי חקירה.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: גיל יוחנן
מלכה ופישר
צילום: גיל יוחנן
מומלצים