שתף קטע נבחר
 

מועדון ארוחת הבוקר

צלחות עמוסות במאפים ריחניים, עמדות המציעות חביתות מכל הסוגים, פנקייקים משודרגים וגם מנות בריאות, טבעוניות ואפילו כאלה ללא סוכר. אלכסנדרה לוקש נסעה לאילת כדי לגלות מה יש בבופה של בתי המלון שכל כך מושך את הישראלים, וגם מה יחכה לכם על הצלחות בקיץ הקרוב. צפו

צילום: בראל אפרים

צילום: בראל אפרים

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

  

אחד הסממנים הבולטים של ה"ישראלי המכוער" הן אותן צלחות עמוסות בבופה של ארוחת הבוקר במלון, צלחות שבמבט מהצד נראות כאילו הן מהוות לפחות חצי מהתמ"ג במדינה אפריקנית ממוצעת.

 (צילום: אורי אקרמן) (צילום: אורי אקרמן)
(צילום: אורי אקרמן)

מה קרה לערימת הגבינה הלבנה, הביצה הקשה, הלפתן והמלפפונים החתוכים העצובים שאפיינו פעם את ארוחות הבוקר הישראליות? עבר זמנם ובטל קורבנם. אז הקרבנו את עצמנו ויצאנו לסבב ארוחות בוקר במלונות היוקרה של אילת, כדי לגלות מה תקבלו על הצלחת שלכם בקיץ הקרוב.

 

אם בעבר עמדת חביתות בהתאמה אישית נראתה לנו שדרוג מהפכני שהמיר את הביצה המקושקשת, היום כבר ניתן להצהיר שאף בית מלון שמכבד את עצמו לא שם את כל הביצים בסל אחד. חשקה נפשכם בביצה קשה? תקבלו. מעוניינים בשקשוקה? שלכם. מעדיפים חביתת ירק עם פטריות? תקבלו הכל, העיקר שתשבעו.

 (צילום: בראל אפרים) (צילום: בראל אפרים)
(צילום: בראל אפרים)

אולם אלה כבר חדשות של שלשום, כי לפחות אנחנו לא נתקלנו במלון בלי עמדת פיצות. פיצות? בארוחת בוקר? אז זהו שכן. ועל אף התהייה, בכל המלונות בהם ביקרנו ("דן", "רויאל ביץ'" ו"דן פנורמה") העיניים האוכלות שלנו התקשו להגיד לא לבצק הפריך והגבינה המבעבעת.

 

כל מלון שם את הדגשים על מקומות אחרים, אולם המגמה זהה - המבחר גדל, אך יחד איתו גדלה גם האיכות וניכרת ההתייחסות לטרנדים שצמחו בקרבנו - הצמחונות והטבעונות. "הירוק תופס לאט לאט את מקומן של הגבינות", מצהיר אופיר קדם, השף של מלון "דן", שמבקש לקלוע לטעמם של אלה שלא רוצים לחזור עם שלושה ק"ג עודפים מהנופש.

 (צילום: בראל אפרים) (צילום: בראל אפרים)
(צילום: בראל אפרים)

גם ב"רויאל ביץ" מתכתבים עם הסוגיה והציבו סטנד של ירקות טריים, שנחתכים במקום לאורך כל שעות ההגשה בהתאם לרצונכם. אם אנשי גבינות הנכם, תבואו כאן על סיפוקכם ביתר שאת. "אם לא יהיה ברי או קשקבל, בטוח יהיה אורח שישים לב לזה", מסביר השף שחר ביטון. ועוד לא דיברנו על המאפים הפריכים והזהובים, הפסטות והלחמים...אתם יודעים, אנחנו עדיין מתמודדים עם טראומת הפחמימות.

 (צילום: אורי אקרמן) (צילום: אורי אקרמן)
(צילום: אורי אקרמן)
 

היו גם דברים שאהבנו במיוחד. ב"דן", למשל, הופתענו לגלות סטנד של פרוזן יוגורט בארוחת הבוקר. כנראה שבאמת כבר אי אפשר להעלות על הדעת משהו שלא ניתן יהיה למצוא בחדרי האוכל האלה. ב"רויאל ביץ'" קיבלה את פנינו כנאפה חמימה ונעימה, שהשלימה לנו את ארוחת בוקר הגלילית שאכלנו שם.

 (צילום: בראל אפרים) (צילום: בראל אפרים)
(צילום: בראל אפרים)
  

אז כן, הישראלים עדיין מעמיסים, אבל החיך שלהם כבר דורש יותר, והמלונות ששים למלא את מבוקשם וצלחתם. ארוחת בוקר קונטיננטלית? תשאירו את זה לחופשה שלכם בפריז.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: בראל אפרים
היצע קולינרי אינסופי. בופה במלון
צילום: בראל אפרים
מומלצים