לבן על לבן: 3 עוגות גבינה לשבועות
גבינה היא הכוכבת הבלתי מעורערת של חג השבועות, ומיקי שמו מזמין אתכם להכין שלוש עוגות חגיגיות בגוון לבן: עוגת גבינת קראמבלס, קינוח טירמיסו עם שוקולד וגם מקרון צ'יז קייק כהלכתו
עוגת גבינת קראמבלס
המרכיבים לתבנית בקוטר 24 ס"מ:
לבצק פריך:
200 גרם חמאה
1/2 כוס סוכר
1 ביצה
1 חלמון
400 גרם קמח
1/2 שקית אבקת אפייה
לתערובת הגבינה:
1 ק"ג גבינה 5%
1.5 כוסות סוכר
3 מיכלי שמנת מתוקה
1 שקית אינסטנט פודינג וניל
1 כפית תמצית וניל
אופן ההכנה:
- מכינים את הבצק: מערבבים את החמאה והסוכר בעזרת וו גיטרה עד למרקם אחיד. מוסיפים את הביצה והחלמון ומחצית מכמות הקמח ואבקת אפייה, ומערבבים באיטיות.
- מוסיפים את יתרת הקמח עד קבלת בצק אחיד. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך 1/2 שעה. מרדדים מחצית מכמות הבצק לעלה בקוטר התבנית בעובי של 1/2 ס"מ, ואופים במשך 15 דקות בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות. את יתרת הבצק אופים במקביל בתבנית אפייה נוספת, ומקררים. טוחנים במעבד מזון לפירורים.
- מכינים את תערובת הגבינה: מערבבים בקערה בעזרת מטרפה ידנית את הגבינה, הסוכר ותמצית הוניל. מקציפים את השמנת מתוקה עם האינסטנט פודינג, עד לקבלת קצפת יציבה.
- מקפלים את השמנת לגבינה, ויוצקים לתבנית האפייה עם הבצק הפריך האפוי ומפזרים את הפירורים מעל. מכניסים למקרר למשך 24 שעות.
טירמיסו
קינוח חגיגי ומעט שונה מהטירמיסו המוכר לנו, כאשר השילוב של השוקולד והגבינה מנצח. הקינוח כולל שוקולד חלב עשיר של ולרונה ומוס גבינת מסקרפונה, עם בישקוטים טבולים בסירופ חלב ואמרטו. את הטירמיסו, מכינים בכוסות וורין.
המרכיבים ל-10 כוסות אישיות (בנפח 120 מ"ל):
5 בישקוטים חצויים
לקרם גבינה:
1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
1 גביע (250 גרם) גבינת מסקרפונה
1/4 כוס (50 גרם) סוכר
לקרם קפה:
1/2 כוס (120 מ"ל) חלב
1/2 כוס (120 מ"ל) שמנת מתוקה
50 גרם פולי קפה קלויים - לא חובה
1 כף קפה נמס מגורען
100 גרם שוקולד חלב שבור לקוביות
100 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות
לסירופ:
1/2 כוס (120 מ"ל) חלב
2 כפות סוכר
1 כף קפה נמס מגורען
1/4 כוס (60 מ"ל) אמרטו
לקישוט:
שבבי שוקולד
אופן ההכנה:
- מכינים את קרם הגבינה: טורפים שמנת מתוקה עם מסקרפונה וסוכר, בעזרת מטרפה ידנית בקערה. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר עד השימוש.
- מכינים את קרם הקפה: מביאים לרתיחה חלב עם שמנת מתוקה, פולי קפה וקפה נמס בסיר קטן. מסננים את התערובת החמה לקערה, מוסיפים מיד שוקולד חלב ומריר, ממתינים כדקה ומערבבים לתערובת חלקה ואחידה. מצננים כ-30 דקות לטמפרטורת החדר.
- מכינים את הסירופ: מחממים חלב, סוכר וקפה נמס בסיר קטן תוך כדי בחישה מדי פעם עד שהסוכר והקפה נמסים. מביאים לרתיחה, ומסירים מהכיריים. מוסיפים אמרטו ומערבבים. מצננים כ-10 דקות.
- מרכיבים את הטירמיסו: יוצקים קרם קפה עד גובה 1/3 מכל כוס, מכניסים למקפיא ל-1/4 שעה על מנת לייצב מעט את התערובת כדי שהכנסת הבישקוטים תהיה קלה (שלא יצופו מיד וידבקו לדופן הכוס). טובלים 1/2 בישקוטי בסירופ, ומניחים במרכז הכוס. מקציפים מעט את קרם הגבינה במטרפה ידנית או במיקסר עד לקבלת מרקם אוורירי, ויוצקים על הבישקוטי.
- מקשטים בשבבי שוקולד, מכסים את הכוסות בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-4 שעות לפחות. ניתן לשמור במקרר עד 3 ימים.
מקרון צ'יז קייק
המרכיבים ל-50 מקרונים:
לסירופ סוכר:
300 גרם סוכר+30 גרם
100 מ"ל מים
1 מקל וניל
110 גרם חלבון
לבצק:
300 גרם אבקת שקדים
300 גרם אבקת סוכר
110 גרם חלבון
לקרם גבינה:
300 גר' שמנת מתוקה
200 גר' גבינת שמנת מסקרפונה
50 גר' סוכר
1/2 מקל וניל מגורר
אופן ההכנה:
1. מכינים את סירופ הסוכר: שמים בסיר מים, סוכל ווניל, מרתיחים הכל לטמפרטורה של 118 מעלות. מקציפים חלבון וסוכר ומוסיפים סירופ.
2. מכינים את הבצק: במעבד מזון מערבבים אבקת שקדים, אבקת סוכר ומוסיפים חלבון לא מוקצף. מקפלים את התערובת לקצף החלבונים. מזלפים לעיגולים בקוטר 3 ס"מ. מניחים את המקרונים על תבנית מרופדת בנייר אפייה, ואופים בתנור שחומם מראש ל-140 מעלות מעלות במשך כ-12 דקות. מצננים.
3. מכינים את קרם הגבינה: מקציפים את כל המרכיבים יחד, עד לקבלת קרם יציב.
4. מזלפים את הקרם על מרכז העוגייה, מניחים מעל עוגייה נוספת וסוגרים כמו סנדוויץ'. חוזרים על הפעולה עם כל העוגיות. מעבירים לקירור עד ההגשה.