שתף קטע נבחר

כחלון: "העשיר משלם פחות, זה חייב להיפסק"

שר האוצר הנכנס קיים ישיבה ראשונה בלשכתו: "התחרות היא הידידה הטובה ביותר של הצרכן". בימים הקרובים הוא צפוי למנות מנכ"ל למשרדו, וככל הנראה שי באב"ד - לשעבר מנכ"ל צים והרשות השנייה - ימלא את התפקיד

היום המצופה הגיע: שר האוצר הנכנס, משה כחלון, קיים היום (ב') ישיבה ראשונה עם הנהלת משרד האוצר. בפתח הישיבה אמר כחלון כי הישיבה תעסוק בשני הנושאים המרכזיים שבהם עסק הקמפיין של מפלגת כולנו - הדיור והבנקים. כחלון ציין כי בישיבה ידונו בתכניות לקידום התחרותיות בענף הבנקאות.

 

לכתבות נוספות בערוץ כלכלה :

 

"תפיסת העולם שלי אומרת שהתחרות היא הידידה הטובה ביותר של הצרכן", אמר כחלון. "בגלל חוסר תחרות, אזרחי ישראל משלמים הרבה מאוד כסף. לצערי, תמיד, ככל שאנשים חלשים יותר - הם משלמים יותר; וככל שהם חזקים יותר - הם משלמים פחות. העיוותים האלה חייבים להיפסק".

 

שר האוצר הנכנס ציין כי הוא מגיע למשרד עם תכניות מוכנות שאותן יבקש לבצע. עם זאת, הוא ציין כי בשיחות שקיים אתמול עם הנהלת המשרד מצא אוזן קשבת לרעיונותיו. "מצאתי אוזן קשבת ואנשים מקצועיים, מהטובים שיש, שמחויבים לאג'נדה. העובדה שזוג צעיר לא יכול לרכוש דירה מפריעה גם להם והם יושבים יום ולילה כדי למצוא פיתרונות".

 

כחלון ציין גם כי הוא קיבל ממנכ"לית היוצאת של המשרד, יעל אנדורן, מסמך מפורט עם רפורמות מוכנות שלא אושרו עד היום על ידי הדרג הפוליטי. "אם נצליח לקיים 15% מהן", אמר כחלון, "מצב הכלכלה יזנק".

כחלון מנהל את ישיבת הבכורה שלו (צילום: אלי מנדלבאום) (צילום: אלי מנדלבאום)
כחלון מנהל את ישיבת הבכורה שלו(צילום: אלי מנדלבאום)

 

בימים הקרובים: מנכ"ל חדש

כחלון צפוי למנות בימים הקרובים מנכ"ל מטעמו למשרד, במקומה של יעל אנדורן שמונתה על ידי קודמו בתפקיד, יאיר לפיד. המנכ"ל צפוי להיות שי באב"ד, שכיהן בעבר כמנכ"ל הרשות השנייה וכמנכ"ל צים. המשימה הראשונה העומדת לפתחו היא העברת תקציב מדינה לשנת 2016. על משרד האוצר להגיש את התקציב לוועדת הכספים, לאחר שאושר בממשלה, עד סוף אוגוסט לכל המאוחר. לאחר מכן, תידרש הכנסת לאשר תקציב עד סוף אוקטובר לכל המאוחר.

 

האתגרים המרכזיים בהעברת התקציב יהיו התמודדות עם עלות הסכמים הקואליציוניים שמוערכת בכ-9 מיליארד שקל, ועריכת התאמות בתקציבי המשרדים בהיקף מוערך של כ-3 מיליארד שקלים נוספים. התאמות אלו נדרשות בשל חריגה של הוצאות המתוכננות ממסגרת התקציב שנקבעה בחוק. לשר האוצר עומדת האפשרות להגדיל את מסגרת התקציב על ידי שינוי כלל ההוצאה שמשמש לחישוב גודל ההוצאה המותרת, אולם אז יהיה עליו למצוא מקורות להגדלת הכנסות המדינה, על מנת שהממשלה תוכל לשמור על גירעון סביר.

 

בינתיים, ממשלת ישראל מתנהלת בתקציב מעבר. במסגרת תקציב זה כל משרד רשאי להוציא אחד חלקי שנים עשר מתקציבו לשנת 2014. כלומר, המשרדים אינם מקבלים את התוספת התקציבית שהובטחה להם לשנת 2015. כתוצאה מכך, סביר שבסוף השנה יצטבר עודף תקציבי גדול שלא נוצל בשל תקציב המעבר. לא מן הנמנע שאחד הנושאים הראשונים שיעלו לדיון בהנהלת האוצר הוא כיצד ניתן להשתמש בכסף שלא ינוצל בשנת 2015 כדי לממן את גידול הניכר בהוצאות שצפוי החל משנת 2016.

 

כיום, עודפים לא מנוצלים משנת תקציב מסוימת מסוכמים בחודש מרס של השנה שאחריה. לאחר מכן, חלקם מוחזרים למשרדים לביצוע בשנים הבאות וחלקם מועברים לרזרבה התקציבית ומשם מחולקים מחדש לאורך השנה במסגרת דיוני ועדת כספים של הכנסת. יתכן שכחלון יבקש ליצור מנגנון שבו משרדי ממשלה יסכימו לקיצוץ בתקציבם בשנת 2016, בתמורה להבטחה שסכום דומה יועבר להם דרך ועדת הכספים לאחר שזו תתחיל לחלק את העודפים הלא מנוצלים של שנת 2015. 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים