שתף קטע נבחר

 

השופטת: יהיה פסטיבל, מותר לחגוג בעירום

המשטרה טענה כי התערטלות משתתפי פסטיבל מידברן בנגב עשויה לפגוע בשלום הציבור, אך בית המשפט לענייניים מנהליים בבאר שבע התיר לאפשר זאת בתנאי שיוקם מתחם סגור לקטינים. במקום יוצבו מצלמות

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

בית המשפט לעניינים מנהליים בבאר שבע התיר היום (ב') לקיים את פסטיבל מידברן (Midburn) בנגב, אולם הציב למארגניו כמה מגבלות. המחלוקת בין המשטרה למארגני האירוע נגעה לדרישת המשטרה להציב מצלמות במתחם ולמנוע מהמשתתפים להתערטל. השופטת רחל ברקאי ציינה בהחלטתה כי עמדת המשטרה לאסור התערטלות מובנת, אך יחד עם זאת קבעה כי אין מניעה לאפשר לבאי הפסטיבל לעשות זאת בתוך מתחם סגור לכניסת קטינים.

 

הפסטיבל, שיחל ביום רביעי הקרוב ויימשך עד סוף השבוע, הוא המקביל הישראלי לפסטיבל "ברנינג מן" שמתקיים בנוואדה בארצות הברית. במשטרה ציינו בחשש כי בשנה שעברה הבחינו שוטרים שנכחו באירוע בכמה מבלים עירומים ומבצעים פעילות מינית. המשטרה טענה עוד כי מדובר באירוע ציבורי וכי ההתערטלות ברבים אסורה.

 

המשטרה אף הציגה בפני בית המשפט את לוח האירועים של הפסטיבל, שבו צוין כי באחד המתחמים במקום מבוצעת פעילות קבוצתית ארוטית. פרקליטי נציגי האירוע, עורכי הדין אלי אונגר ואיציק הראל, הציעו מצדם שהפעילות תותר במתחמים סגורים, אך המשטרה התנגדה לכך.

 

"להציב מצלמות בצורה ראויה והולמת" 

השופטת ברקאי ציינה כי אין חוק שאוסר על התערטלות כשלעצמה, והסבירה כאמור כי לטעמה עמדת המשטרה לאסור התערטלות במהלך האירוע מתוך חשש לשלום הציבור והרצון להגן על קטינים היא בהחלט מובנת. בסופו של דבר אישרה השופטת להתיר לבאי האירוע להתערטל בתנאי שהדבר ייעשה במתחם סגור, שקטינים לא יוכלו להיכנס אליו.

 

בקשת המשטרה להתקין מצלמות ברחבי מתחם הפסטיבל התקבלה בחלקה. נציגי האירוע טענו כי מדובר בפגיעה קשה בפרטיות, אולם השופטת ברקאי הדגישה בהחלטתה כי ניתן להבטיח את צנעת הפרט ולהתקין את המצלמות באופן שקול, כך שיימנעו צילומים במתחמי המגורים האישיים. כמו כן יוצבו באזורים המצולמים שלטי התראה. לדברי השופטת, "הנני ציפייה כי הצבת המצלמות בשטח תיעשה בצורה ראויה והולמת".

 

המשטרה גם ביקשה לאסור על הכנסת קרוואנים מטעמים לוגיסטיים, אך בית המשפט החליט להתיר זאת מכיוון שיש להתחשב במשפחות עם ילדים, שמעוניינות לשהות בשטח בתנאים נוחים.

 

אחר הצהריים, כמה שעות לאחר מתן הפסיקה, אמרו מארגני הפסטיבל כי המשטרה "מפרשת לחומרה" את החלטת בית המשפט והציבה "דרישות מופרכות שלא מאפשרות לקיים את האירוע". לטענתם, הם מתבקשים להציב מצלמות אבטחה באזור המקלחות ולעמוד בנוהלי בידוק מחמירים "שיובילו ליצירת תורים ארוכים בשמש היוקדת".

 

בערב, כמה שעות לאחר מכן, סיכם מפקד מחוז דרום במשטרה ניצב יורם הלוי עם מארגני הפסטיבל על התנאים לקיום האירוע, בהתאם למתווה שקבע בית המשפט. המארגנים מסרו כי המשטרה הסכימה להתקין מצלמות אבטחה בודדות במקומות אסטרטגיים בלבד.

 

עמותת מידברן ישראל, השלוחה הישראלית של קהילת מידברן שנוסדה באירועי ה-Burning Man בנוואדה ב-1986, היא קהילה שמונה 10,000 איש בישראל. הפסטיבל אמור להתקיים זה השנה השנייה ליד שדה בוקר בנגב, והוא אחד מאירועי התרבות והאמנות שמקיימת הקהילה ב-65 מדינות ברחבי העולם. בפסטיבל אמורים להשתתף 6,000 חברי קהילה מישראל, ואמורים להצטרף אליהם גם כ-400 תיירים מ-48 מדינות ברחבי העולם, שלדברי אייל מרקוס, דובר מידברן וחבר הוועד המנהל, "מגיעים לכאן למרות המשבר התיירותי".

 

הפסטיבל מתוכנן כך שלצורך קיומו נבנית עיר זמנית במדבר, שתאפשר חיי קהילה, יצירה ואמנות למשך חמישה ימים. האירוע מאורגן על ידי מתנדבים מבין חברי הקהילה, ללא הפקה בשכר, ומתוכננים בו מתחמי אמנות והופעות, לצד מיצגים אינטראקטיביים. כחלק מעקרונות הביטוי הרדיקליים, בסוף הפסטיבל יישרפו המיצגים כדי לבטא עשייה שאינה מונעת מהרצון לצבור רכוש, מעמד או כסף. השיא אמור להיות בשריפת דמות ענק של אדם מעץ.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AP
"עמדת המשטרה מובנת". מתוך האירוע בארצות הברית
צילום: AP
צילום: אתר בתי המשפט
השופטת רל ברקאי
צילום: אתר בתי המשפט
מומלצים