שתף קטע נבחר
 

גוברים הסימנים להאטה בשוק הנפט

השוק עדיין נמצא בעודף היצע המוערך בכ-1.5 מיליון חביות נפט ביום והמלאים בארה"ב עדיין נמצאים ברמות שיא, אך בחודש האחרון גוברים הסימנים להאטה בקצב גידול ההיצע. בינתיים חברות האנרגיה הגדולות נהנות מכמות מזומנים אדירה, והן מחפשות הזדמנויות בשוק. סקירה

השבוע נסחר הנפט במגמת עלייה בהשפעת היחלשותו של הדולר. חבית נפט מסוג WTI (סוג הנפט הנסחר בבורסת הסחורות של ניו יורק) נסחרת במחיר 58.62 דולר וחבית נפט מסוג ברנט (סוג הנפט הנסחר בבורסה של לונדון) נסחרת במחיר 65.43 דולר.

 

לסקירות האחרונות של אוהד חיים בערוץ שוק ההון

"רק אללה יודע לאן פניו של מחיר הנפט"

עליית מחיר הנפט באפריל: הגבוהה מאז 2009

 

משרד האנרגיה האמריקאי דיווח השבוע על ירידה נוספת במלאים של 2.19 מיליון חביות נפט, לעומת הציפיות להישארות המלאי ללא שינוי. מלאי הנפט בקושינג אוקלהומה (מסוף האחסון הגדול ביותר בארה"ב אליו מוזרם הנפט מבתי הזיקוק הגדולים הממוקמים על חוף מפרץ מקסיקו) רשם ירידה של 990 אלף חביות נפט. במלאי התזקיקים והדלקים נרשמה ירידה של 3.6 מיליון חביות לעומת ציפיות לעלייה של 850 אלף חביות תזקיקים. בניצולת בתי הזיקוק נרשמה ירידה מפתיעה של 1.8%, לעומת הציפיות לעלייה של 0.4% כל אלו יחד עוד סייעו להמשך מגמת העלייה במחיר הנפט.

  

חוזים עתידיים בשוק הנפט יקרים יותר מחוזים קרובים

האיזון מחדש בשוק הנפט נמשך. הירידות האחרונות במחיר הנפט שהיו בחודשים האחרונים, הובילו להצהרות של חברות האנרגיה לחיתוך בהוצאות ההוניות ופיתוח מאגרים חדשים. המונח החמקמק של שיווי משקל הוא עדין מאוד, ומשתנה בהתאם לנסיבות. אך יש לציין, כי השוק נמצא עדיין בעודף היצע המוערך בכ- 1.5 מיליון חביות נפט ביום, והמלאים בארה"ב עדיין נמצאים ברמות שיא. אך בחודש האחרון גוברים הסימנים להאטה בקצב גידול ההיצע.

 (צילום: EPA) (צילום: EPA)
(צילום: EPA)

העלייה האחרונה במחיר הנפט באה לידי ביטוי בהצטמצמות הקונטאנגו בעקום החוזים (הקונטנגו מתרחש בזמן גלגול חוזים כאשר מחירו של חוזה עתידי רחוק, גבוה ממחירו של חוזה קרוב יותר - שיוצר מצב של שחיקת כמות החוזים שנובע מהפער בין המחירים), כשהפער בין החוזה הקרוב לחוזה 12 חודשים קדימה הוא כ-4 דולר לטובת החוזים הקרובים.

  

כשמחיר הנפט יגיע ל50 דולר חברות האנרגיה יפתחו בארות חדשים

הדומיננטיות כשוק הנפט עוברת אל חברות האנרגיה, אלו דרך ההוצאות ההוניות העתידיות מסמנות לשוק כיצד תתנהל אספקת הנפט העתידית. ברבעון הראשון של 2015, לאחר כ-4 שנים בהם נהנו מסביבת מחירים גבוהה, החברות צריכות להתרגל לרמת מחירים נמוכה משמעותית. חברות האנרגיה דיווחו על הפחתה משמעותית של ההוצאות ההוניות לאחר שאלו הגיעו לשיא ב-2014. צמצום פיתוח המאגרים באו לידי ביטוי בעלייה בצבר בארות נפט שלא פותחו. ברגע שמחיר הנפט יתייצב מעל רמות מחיר של 60 דולר, חברות האנרגיה האמריקאיות יחזרו לפתח בארות אלו.

 

חשוב לזכור כי למרות הירידות במחירים, חברות האנרגיה הגדולות נהנות מכמות מזומנים אדירה, והן מחפשות הזדמנויות בשוק. זהו עוד שינוי בחשיבה של החברות שעד לאחרונה התמקדו בהחזרת המזומנים לבעלי המניות. חברות האנרגיה הגדולות רואות בירידת מחירי הנפט הזדמנות לקניית רזרבות נפט מוכחות. אופציה עדיפה על השקעה בחיפוש ופיתוח מאגרים חדשים, הנחשבים ליקרים וקשים יותר לפיתוח.

 

המשקיעים בוחנים כעת את צד הביקוש, השוק מחפש סימנים להתעוררות בביקושים. הצרכן האמריקאי ניצל את מחיר הדלק הנמוך והגדיל את הצריכה, ורואים עלייה מתונה גם בביקושים באירופה, כפי שציינו בסקירה הקודמת סין היא עדיין הנעלם הגדול. השוק ממשיך בבחינת שווי המשקל החדש, כשבאופק ישנו היצע נפט נוסף הממתין לחזור לשוק.

 

הכותב הוא אנליסט מלאומי שוקי הון. רוצים לדעת עוד? כנסו לשדירת ההשקעות

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים