החשד: יצחק אברג'יל ואנשיו רצחו שלושה חפים מפשע בפיגוע פלילי בתל אביב
3 אזרחים חפים מפשע נרצחו ו-19 נפצעו - זו הייתה התוצאה של הפיגוע הפלילי שטלטל את המדינה ב-2003. ניסיון החיסול הזה של זאב רוזנשטיין ועוד שורה של מעשי רצח וניסיונות חיסול מיוחסים ליצחק אברג'יל ולאנשי ארגונו בפרשת 512. בין העצורים גם ראש ארגון הפשיעה מהשרון אבי רוחן ומאיר אברג'יל
11 בדצמבר 2003, מעט לפני 12:30 בצהריים. שלושה אזרחים חפים מפשע נרצחו ו-19 נפצעו - שבעה מהם קשה - בפיגוע פלילי בלב תל אביב שכוון נגד העבריין זאב רוזנשטיין. רק עכשיו, כמעט 12 שנים אחרי, סבורים במשטרה שהצליחו לפצח את האירוע הזה שבו נחצו כל הקווים של הפשע הישראלי. הבוקר (יום ג') כאשר 44 החשודים בפרשת 512 מובאים בזה אחר זה לאולם 36 בבית משפט השלום בראשון לציון, מפורסם החשד ש-19 מהם - ובהם יצחק אברג'יל - היו מעורבים באירוע הזה.
מלכתחילה מרצה אברג'יל בימים אלה את יתרת מאסרו אחרי שהוחזר מארה"ב בפרשת "אפקט הדומינו", שבה הורשע בעבירות רצח, סמים והלבנת הון. חוקר המשטרה אורן ששון אמר בפתח הדיון שאברג'יל חשוד גם בהיותו ראש ארגון פשע, ומעצרו הוארך ב-15 יום על ידי השופטת איטה נחמן. סנגורו שרון נהרי אמר בתגובה: "הוא מכחיש את החשדות ושומר על זכות השתיקה. על חלק מהעבירות הוא כבר נשפט בבלגיה ואין סיבה לעצור אותו שוב".
עצור נוסף בפרשה הוא אבי רוחן, ראש ארגון פשע מאזור השרון, החשוד גם הוא בין השאר ברצח. בדיון הוארך גם מעצרו ב-15 יום, ולאחר ההחלטה הוא אמר לכלי התקשורת: "אשתחרר גם מהתיק הזה". מאיר אברג'יל, חבר בכיר בארגון הפשע, חשוד אף הוא ברצח בפיגוע הפלילי ובניסיונות רצח של רוזנשטיין. אשתו, רינת, אמרה לכתבים: "אני אסכם במשפט אחד: זו פרשה ישנה. ממוחזרת. למאיר אין שום קשר לפרשה, הוא גם לא נחקר בקשר לפרשה הזאת מעולם. רודפים אותו בגלל שמו. כרגע הוא איש עסקים".
בשלב מסוים בדיון שאל אחד הסנגורים, עו"ד אבי עמירם, את נציג המשטרה ששון, מי הפרקליט שמלווה את התיק. לדבריו, "הרי בתיקים כאלה מעורב לכל הפחות פרקליט מחוז, שלא לומר פרקליט מדינה". משלא קיבל תשובה חזר על השאלה שוב, עד שהשופטת נחמן התפרצה ואמרה: "אני יכולה להגיד לך שזאת לא רות דוד".
עוד עולה מהבקשות להארכת מעצר החשודים שהעצורים חשודים גם בניסיון החיסול של רוזנשטיין ליד הכניסה לנמל תל אביב ביוני 2003 (שבו נפגעו רוזנשטיין ושלושה בני אדם נוספים) וכן להיעלמו של מיכה בן הרוש ב-2005, שעל פי הראיות שבידי המשטרה, נרצח. נכון לעכשיו בן הרוש מוגדר עדיין כנעדר - אבל על פי הראיות שיש בידי המשטרה הוא ככל הנראה נרצח על ידי חברי הארגון.
המשטרה מייחסת לחשודים קשר לפרשות רצח גדולות נוספות שעליהן מוטל עדיין צו איסור פרסום. סעיפי החשד המיוחסים להם לעת עתה: רצח, ניסיון רצח, חברות בארגון פשיעה וקשירת קשר לביצוע פשע. המשטרה מייחסת להם חברות בארגון הפשיעה. בין היתר פירטו באי כוחה של המשטרה כיצד החשודים קשרו קשר לפגוע בזאב רוזנשטיין ובמיכה בן הרוש. לחשודים מיוחסות גם עבירות סחר בסמים ועבירות מס שבוצעו בארץ ובעולם.
עורכי הדין שחר חצרוני ותמיר סננס מייצגים שישה חשודים בפרשה. לדבריהם, "החשדות הוטחו בחשודים באופן כללי ומעורפל, ומשכך לא ניתן להתייחס לדברים באופן רציני".
מי ניסה לחסל את רוזנשטיין?
הפיגוע הפלילי ב-2003 היה קו פרשת המים במלחמה שבין משטרת ישראל לארגוני הפשיעה. כבר אז הייתה המשטרה כפסע מהגשת כתב אישום כאשר הצליחה לגייס עד מדינה, ועצרה חשודים שעל פי החשד רכשו את המטענים והפעילו אותם. ההערכה אז הייתה שמי שניסה לחסל את רוזנשטיין הוא היעד מספר 1 של משטרת ישראל - ארגונו של יצחק אברג'יל.
החקירה: מי חיפש את רוזנשטיין והרג שלושה?
בסופו של דבר, כעבור 60 ימי חקירה שוחררו החשודים המרכזיים בסיפור. רק עכשיו, לאחר שנים ארוכות של פעילות סמויה ובעקבות שיתוף פעולה שהצליחה כנראה המשטרה להשיג מעבריינים אחרים,
מפוענח האירוע הזה שבו מעורבים רוב החשודים המרכזיים.
הבוקר, באולם אחר בבית המשפט בראשון לציון מובאת להארכת מעצר הקבוצה המשנית של ארגוני הפשיעה, אלה שעסקו במהלך השנים בסחר בסמים ברמה בינלאומית. בקבוצה זו מונים 25 חשודים, חלקם שמות מוכרים שעל פי החשד היו הכסף והמנוע של ארגון הפשע. בקבוצה זו שולטים אנשי הפלג הדרומי של ארגון הפשע שחלקם כבר עצורים בפרשות אחרות.
מלבד זאת חשודים כל 44 העצורים בחברות בארגון פשיעה. המשטרה והפרקליטות ינסו להוכיח את אשמתם על פי חוק חברות בארגון פשיעה, שהעונש של מי שחבר בו על כל עבירה הוא כפול. הארכת מעצר למספר כה גדול של חשודים מחייבת מבצע לוגיסטי מורכב: יותר מ-100 בלשים, כוחות יס"מ וכוחות סמויים שוהים משעות הבוקר במתחם בית המשפט ברחוב ישראל גלילי בראשון לציון.
בקרב משפחות קורבנות הטרור הפלילי, משה מזרחי בן 28 מאילת, רחמים סרויה בן 43 מתל אביב ונפתלי מגד בן 19 מאשדוד, שנרצחו בתל אביב לפני 12 שנה - הציפה הפרשה את אותו כאב בלתי נשכח. רפי סרויה, אחיו של רחמים סרויה ז"ל, סיפר בשיחה עם ynet: "אח שלי היה בן 43 שנים במותו. הוא עבד בתחנת מוניות ובאותו יום יצא עם מנהל התחנה שלו למסעדה באזור יהודה הלוי. הם הלכו לאכול ומשם הוא כבר לא חזר. אני שמח שעשו את המעצרים האלה כדי שאנשים חפים מפשע לא ימשיכו להיפגע. לא יכול להיות שאדם קם בבוקר ולא חוזר".