שתף קטע נבחר

 

"הקרדשיאנס" של לבנון

"האחיות", התשובה של ביירות לסדרת הטראש האמריקאית, התחילה כהבטחה. ההמשך היה נוצץ הרבה פחות. לצד כאלה שהתלוננו שהגרסה הלבנונית משעממת, היו גם מי שהתרעמו על הייצוג הנשי בסדרה: "זה עלבון לנשים שמנסות להגשים את עצמן". האחיות מתגוננות: "אנחנו לא מושלמות"

 

פראח (מימין), נדין ואליס. "הסגנון של הקרדשיאנס שונה לגמרי משלנו" (צילום: AFP) (צילום: AFP)
פראח (מימין), נדין ואליס. "הסגנון של הקרדשיאנס שונה לגמרי משלנו"(צילום: AFP)

הן היו אמורות להיות התשובה הלבנונית למשפחת קרדשיאן, שתוכנית הריאליטי עליה מצליחה במדינות רבות בעולם. אך הקהל הלבנוני לא התאהב בכוכבות "האחיות", שלטענת חלק מהצופים משעממות ולא ייצוגיות.

 

בדירה מפוארת בביירות מסתובבות אליס (26), נדין (23) ופראח (22) עבדל-עזיז בעקבים גבוהים ובאיפור מוקפד. הן קיוו שהתוכנית שמתעדת אותן תספק הצצה ריאליסטית ככל שאפשר לחייהן, ותציג את חוכמתן של הנשים הלבנוניות.

 

עוד חדשות בעולם:

הקרב בא-רמאדי בפתח. המאבק בדאעש לאן?

המאייר הראשי של שארלי הבדו פורש

סערה בקאן: אין כניסה לנשים בלי נעלי עקב

  

אך הצופים לא משתכנעים ויוצאים נגד הסדרה שמציגה את האליטה הלבנונית, ובנוסף גם לא שערורייתית מספיק כמו זו על קים קרדשיאן ואחיותיה. אליס נדין ופראח אמנם מציגות את חיי העושר שיש ללבנון להציע, אך מכבדות את הערכים של המזרח התיכון השמרני ולא מדברות על זוגיות וסקס. לבנון נחשבת למדינה ערבית ליברלית יחסית - היחס ללבוש חושפני פתוח יותר והאלכוהול נגיש יותר. אך עדיין יש חלק שמרני מאוד בחברה, וגם הייצוג הנשי בפוליטיקה לא מסביר פנים. מבין 128 חברי הפרלמנט יש רק ארבע נשים.

לא מדברות על סקס. האחיות עבדל-עזיז (צילום: AFP) (צילום: AFP)
לא מדברות על סקס. האחיות עבדל-עזיז(צילום: AFP)
 

במרס עלתה "האחיות" לאוויר עם סיקור תקשורתי נרחב. שלוש האחיות הסתובבו במסעדות היוקרה, בחנויות המעצבים ובסלוני היופי של ביירות, צילמו סלפי ובילו עם חבריהן. "רצינו שאנשים יראו את הנשים הלבנוניות", אומרת אליס הבכורה. "הן חיות בסביבה מסוימת, ואנחנו חיות בסביבה מסוימת. סגנון החיים שלהן שונא לגמרי", אומרת פראח על המקור האמריקאי.

 

"רוצות להראות את חוכמת האישה הלבנונית"

אליס מפעילה את דף האינסטגרם המצליח "סטייל בביירות" שמראה את חיי האופנה של הבירה, ויש לה קרוב ל-200 אלף עוקבים. נדין היא דוגמנית ופראח רוצה להיות מגישת חדשות.

"רוב הלבנוניות לא יכולות להרשות לעצמן אורח חיים כזה" (צילום: AFP) (צילום: AFP)
"רוב הלבנוניות לא יכולות להרשות לעצמן אורח חיים כזה"(צילום: AFP)
 

"אני נראית טוב? התאורה מחמיאה לי?", היא שואלת את נדין בצילומים מאולתרים בביירות עם כלבתה סטלה. "אנחנו רוצות להראות לאנשים שאנחנו לא מושלמות", היא אומרת. "המסר הוא לא רק יופי, בילויים ואופנה. אנשים יכולים לראות כמה חכמה האישה הלבנונית, ואיך היא לא צריכה להיות תלויה בהוריה", מציינת אליס.

 

נשים לבנוניות רבות לא משתכנעות, ואומרות שהתוכנית מתעלמת מהנשים המשכילות שמנהלות קריירה. בפרק הבכורה נדין מאחרת לאסוף את אליס משדה התעופה בגלל שנגמר לה הדלק. "כשיש לנו בעיה אבא תמיד פותר אותה בשבילנו", אומרת נדין למצלמה ומבקשת מאביה שישלח את הנהג לאסוף את אחותה.

 

פעילות פמיניסטיות מתוסכלות מהסדרה, ורוצות להראות ייצוג נשי הולם יותר. "אנחנו מנסות להיאבק בייצוג הסטריאוטיפי הזה של הנשים הלבנוניות, שממשיך להופיע בתוכניות ובסרטים", אומרת הפעילה החברתית רים קדבלי. "רוב הנשים הלבנוניות לא יכולות להרשות לעצמן אורח חיים שכזה".

 

"התוכנית לועגת לקיום שלנו"

"זה עלבון לכל הנשים שמנסות להגשים את עצמן", אומרת המאיירת סארין אכרג'ליאן. "התוכנית הזאת לועגת לקיומנו". האחיות לבית עבדל-עזיז מוטרדות מהביקורת ומבטיחות

שבהמשך העונה יראו את ההתפתחות של הקריירה שלהן. פראח תמשיך בניסיון להפוך למגישת טלוויזיה, ואליס תשיק ליין אופנה לכלבים.

 

מעבר לביקורת על הייצוג הנשי, הסדרה גם חוטפת ביקורת על היעדר סקנדלים שמאפיינים כל כך את "הקרדשיאנס". רים קדבלי מודה שהיא צופה בסדרה האמריקאית בתור "גילטי פלז'ר", ובהשוואה אליה "האחיות משעממת" וסובלת מ"משחק רע".

 

הרשת שמשדרת את "האחיות" לא סיפקה נתוני צפייה, אך ב"יוטיוב" המצב לא מזהיר. לפרק הראשון יש 242 אלף צפיות, לתשיעי 18 אלף בלבד. "להיות מושכת זה עוזר, אבל זה לא מה שישאיר את הקהל. יש בסדרה קווי עלילה שלא באמת יכולים להתפתח", מסבירה מאי פראח, פרופסור לתקשורת מהאוניברסיטה האמריקאית בביירות, את הבעיה הגדולה בסדרה. "אם הן רק מדברות על אופנה איך זה ירתק את הקהל?".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AFP
"המסר הוא לא רק יופי, בילויים ואופנה"
צילום: AFP
מומלצים