שתף קטע נבחר

 

סגן שר הביטחון מהבית היהודי: לא עודכנתי על הקפאת ההפרדה באוטובוסים

הביקורת הנרחבת על ההפרדה באוטובוסים באיו"ש - שכללה גם את השר לשעבר גדעון סער - הובילה להתקפלות של נתניהו ויעלון. זמן קצר לאחר מכן סגנו של יעלון במשרד הביטחון אלי בן דהן הודה כי לא ידע על סיבוב הפרסה. "מהלך לא נכון ולא ראוי", אמר דהן שנאם במליאה. "אני מופתע"

  

סגן השר בן דהן, מתוך שידורי ערוץ הכנסת

סגן השר בן דהן, מתוך שידורי ערוץ הכנסת

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

סגן שר הביטחון אלי בן דהן (הבית היהודי) אמר בצהריים (יום ד') במליאת הכנסת כי איש לא עדכן אותו בהחלטה להשעות את תוכנית ההפרדה באוטובוסים באיו"ש. "זה מהלך לא נכון ולא ראוי", אמר בן דהן על הקפאת התוכנית.

 

סגן השר אמר: "אני מודה שגם אני מופתע מההשעייה. אני גם אומר בשיא הכנות והגילוי לב - לא ידעתי מכך, לא עדכנו אותי. אני חדש בתפקיד, רק הבוקר אני מתחיל להיות סגן שר וזה תפקידי הראשון. אני מודה שזה מהלך לא נכון, לא ראוי, בוודאי לא לשלוח אותי להשיב תשובה בלי שאהיה מודע לכך ואני אלמד את זה".

 

ההחלטה להשעות את התוכנית התקבלה לאחר ביקורת שהשמיע שר הפנים לשעבר גדעון סער.

 

בהוראת שר הביטחון משה (בוגי) יעלון החל אתמול המינהל האזרחי ביישום התוכנית להפרדה בין פלסטינים לישראלים באוטובוסים בשטחי יהודה ושומרון. מדובר היה בפיילוט, שלפי התוכנית צפוי היה לכלול בהמשך פלסטינים שישובו לבתיהם מישראל לאחר תהליך זיהוי שיעברו בארבעה מעברים: הל"ה, ריחן, אליהו ואייל.

 

שר הביטחון יעלון מתייחס לנושא    (צילום: עדן מולדבסקי, משרד הביטחון)

שר הביטחון יעלון מתייחס לנושא    (צילום: עדן מולדבסקי, משרד הביטחון)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

בדרך זו ביקשו לדעת במינהל האזרחי כי אותם פלסטינים שנכנסו לתחומי הקו הירוק ייצאו בסופו של יום חזרה לבתיהם בגדה. בעבר יכלו פלסטינים עם אשרות כניסה לישראל לעשות זאת בכל דרך שרצו, אולם עם תחילתו של הפיילוט, שאמור היה להימשך כשלושה חודשים - לא הורשו  הפלסטינים לעלות על אוטובוסים משותפים עם ישראלים. 

 

יעלון עצמו אמר היום בעקבות הסערה כי "אין שום הפרדה בנסיעה בין ערבים ליהודים באוטובוסים בתחבורה הציבורית ביהודה ושומרון. לא היה שום דיון על זה, לא התקבלה שום החלטה על זה ולא תתקבל שום החלטה על זה". לדבריו, "קיימת פרצה ביטחונית שזיהה אותה גם מבקר המדינה בדו"ח ב-2011, שאין שום בקרה על אלה שיוצאים לעבוד בישראל בחזרתם". הוא סיפר שהשבוע החל ניסוי בארבעה מעברים ביהודה ושומרון של בדיקת הפועלים היוצאים לעבוד בישראל, כשהם חוזרים. "כל מדינה מתוקנת רשאית ובמיוחד במצב הביטחוני הרגיש שלנו, לבדוק את הנכנסים והיוצאים. בזה מדובר ולא בשום דבר אחר".

 

ריבלין מברך, המתנחלים מתריעים

הנשיא ראובן ריבלין ברך על הקפאת המהלך שלדבריו "יכול היה להוביל להפרדה שלא תעלה על הדעת בקווי אוטובוס בין יהודים לערבים". הוא אמר כי "כאוהבה של ארץ ישראל אין לי אלא להצר על הקולות הצורמים שנשמעו הבוקר ושתמכו בהפרדה בין יהודים לערבים על בסיס שיקולים שלא ראוי שיישמעו וייאמרו. אמירות כאלה מנוגדות לעקרונות היסוד של מדינת ישראל וכמותן כאמירה שאיננו יכולים לקיים כאן מדינה יהודית ודמוקרטית. אמירות אלו פוגעות במדינת ישראל וגורמות נזק אדיר למפעל ההתיישבות". ריבלין הציע לזכור "כי ריבונותנו היא זו שמחילה עלינו את חובת ההוכחה כי ביכולתנו לחיות אלה לצד אלה".

 

ריבלין. "שיקולים שלא ראויים להישמע" (צילום: גיל יוחנן) (צילום: גיל יוחנן)
ריבלין. "שיקולים שלא ראויים להישמע"(צילום: גיל יוחנן)

ראש המועצה האזורית שומרון, גרשון מסיקה, הביע צער על "הקלות הבלתי נסבלת שבה מבטלים החלטות ביטחוניות חיוניות, רק בגלל כמה כותרות בתקשורת". הוא טען שההחלטה שבוטלה נועדה להפחית את תופעת השוהים הבלתי חוקים ופעולות הטרור שמקורן בכפרים וערים פלסטיניים ביהודה ושומרון. "לצערנו בשנים האחרונות בשל חוסר הבידוק, חלה עלייה משמעותית במעורבותם של שב"חים בפיגועי טרור. רק בשנת 2014 נרשם זינוק של 100% בניסיונות החדירה של שוהים בלתי חוקיים לישראל ועלייה של 200% בניסיונות להבריח אמצעי לחימה מהגדה המערבית לשטח ישראל (נתונים שפרסמה המשטרה הצבאית)".

 

הוא הזכיר את הפיגוע שבו נדקר למוות החייל אלמוג שילוני (20) בלב תל-אביב על ידי שוהה בלתי חוקי ואת הפיגוע בקו 40 בתחילת 2015. "בפיגוע הבא בתל-אביב, תזכרו את היום הזה שבו בחסות השמאל ביטלו החלטה חיונית למען ביטחונם של תושבי ישראל בכלל אך בראש ובראשונה למען ביטחונם של תושבי המרכז".

 

עומסים וחיכוכים

מאבקם של המתנחלים בגדה להפרדת נסיעות בתחבורה הציבורית בין יהודים לפלסטינים, מתקיים כבר כמה שנים ולקחו בו חלק נציגים ממשרד התחבורה וממשרד הביטחון. לטענת המתנחלים עליית פלסטינים לאוטובוסים יוצרת "עומסים" ובנוסף הדבר גורם חיכוכים מיותרים. 

 

בעבר אף פורסם כי נהגי חברת ההסעות אפיקים סירבו להעלות פועלים פלסטינים בדרכם מעבודתם במרכז הארץ למחסום אייל. לפני הבחירות האחרונות הורה יעלון לבחון מחדש את הנושא מאחר שיש צורך ברישום ובקרה של פלסטינים היוצאים ונכנסים לתחומי הקו הירוק. 

 

עומרי אפרים השתתף בהכנת הידיעה
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים