שתף קטע נבחר
 

"הפתרון למשבר הדיור - קבוצות רכישה"

בכנס על דיור לצעירים, שנערך במרכז האקדמי למשפט ולעסקים בר"ג, ניסו מומחי נדל"ן להציע פתרונות מעשיים למשבר הדיור - כמו הקמת מנגנון רגולטורי עבור קבוצות רכישה. "זו הדרך לקנות נכס זול בעשרות אחוזים"

מהי הדרך הטובה ביותר לפתור את מצוקת הדיור בישראל? על השאלה הזו ניסו אמש (ג') להשיב גורמים בענף הנדל"ן, שלקחו חלק בכנס בנושא "דיור לצעירים - מחלום למציאות" שערכה הפקולטה למנהל עסקים במרכז האקדמי למשפט ולעסקים ברמת גן. הכנס נערך בעקבות השבעת הממשלה החדשה וכניסתם של שרי האוצר והבינוי החדשים ללשכתם. אחד הפתרונות היצירתיים שהוצג הכנס היה חזרה למה שכבר נראה שנזנח באחרונה - קבוצות רכישה.

 

כותרות אחרונות בערוץ הנדל"ן של ynet:

 

"הדרך לפתרון משבר הדיור עוברת בעידוד קבוצות רכישה", טען רן צדיקריו, שותף ומנכ"ל ב-MSN ייזום ושיווק נדל"ן. "זה הפתרון הטוב ביותר לזוגות הצעירים, וזו הדרך לרכוש נכס זול בעשרות אחוזים ממחירו הריאלי בשוק הנדל"ן". עם זאת, הודה כי "הבירוקרטיה והרגולציה מקשות על יזמים להוציא פרויקטים לפועל, ולכן הממשלה החדשה חייבת להפחית את החסמים, לקדם קבוצות רכישה רבות יותר ולפתח מנגנון רגולטורי שיעניק להן את המסגרת והתמיכה הראויה להן".

 

ראש עיריית רעננה זאב ביילסקי, שהשתתף אך הוא בכנס, מתח ביקורת על התנהלות הממשלה בשנים האחרונות בכל הנוגע למצוקת הדיור. "הזוג הצעיר או ההורים שלו צריכים להשתעבד כדי להגיע לדירה", אמר ביילסקי, "הממשלה היא האשמה היחידה במשבר הדיור. אם היינו יכולים לטפל בבירוקרטיה הישראלית - ומשה כחלון מבין את הנושא הזה - העסק יילך", הוסיף בעודו פונה לשר האוצר הנכנס.

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

 

"הממשלה שכחה מבוא לכלכלה"

ראול סרוגו, בעלי חברת סרוגו לבנייה ויו"ר ארגון הקבלנים בראשון לציון, העביר גם הוא ביקורת חריפה על הממשלה. "לפי פעולות הממשלה זה נראה שאו שהם לא עברו קורס מבוא לכלכלה, או שהם שכחו", אמר סרוגו, "שוק הדיור הוא תחרותי מאוד, וככזה כשאתה מגדיל היצע - הביקוש יורד. לכן, הפתרון הבסיסי שחייב להיות נר לרגליה של הממשלה הנכנסת ומקבלי ההחלטות הוא איך מגדילים את ההיצע".

 

סרוגו ביקש מהמדינה לסייע לקבלנים להגדיל את ההיצע. "מדינת ישראל מגלגלת תעשייה ענקית סביב ענף הנדל"ן", הוא המשיך, "להגדיל את ההיצע זה לא רק לשווק קרקעות - אלא גם ליצור תנאים שיגרמו לכך שאנו הקבלנים נרצה לבנות, ובראשם - הבאה של עשרות אלפי עובדים זרים מקצועיים לישראל. בניגוד לדיעה הרווחת, אחוז הרווחים של הקבלנים בישראל ב-2015 נמוך יותר מאשר ב-2010. עליית מחירי הדירות לא הגדילה את הרווחים כי אם שחקה אותם, בגלל העלייה מתמדת במחיר הקרקע וחומרי הבנייה".

 

גם ח"כ איציק שמולי (המחנה הציוני), שכיהן בכנסת האחרונה כחבר השדולה לדיור חברתי, הששתף בכנס וניצל את ההזדמנות להביע את הביקורת שלו. "הממשלה מסיתה את השיח הציבורי מהמצוקה החמורה בתחום הדיור לחוק המשילות. דיור ציבורי ודיור בר השגה הפכו למושגים ריקים מתוכן, והם חייבים לשוב בהקדם לראש סדר היום".

 

לדבריו, "עבור זוגות צעירים שעשו את המסלול הנכון של שירות צבאי, לימודים ועבודה, הפך החלום הבסיסי של הקמת בית ומשפחה לחלום בלתי אפשרי, עליו הם מוותרים בגלל האימפוטנטיות של הממשלות האחרונות בתחום הדיור". באשר ליוזמות החדשות של שר האוצר החדש, משה כחלון, הוא הבהיר: "במידה ששר האוצר יציע רפורמות יעילות בתחום, אנחנו ניתן לו גיבוי מלא".

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: עידו ארז
צילום: עידו ארז
צילום: שלומי מזרחי
רן צדיקריו, שותף ומנכ"ל ב-MSN ייזום ושיווק נדל"ן בכנס, אמש
צילום: שלומי מזרחי
מומלצים