שתף קטע נבחר

 

המונים נתקעו בחום בכניסה ל"מידברן"

הפסטיבל בנגב אמור היה להיפתח הבוקר אבל שעריו נסגרו בגלל היעדר אישור ממכבי האש. מאות מכוניות תקועות בחום של יותר מ-40 מעלות: "זה לא נורמלי". אחר הצהריים הוחלט להתיר כניסה

תקועים בכניסה ל"מידברן" (צילום: מועצה איזורית רמת נגב) (צילום: מועצה איזורית רמת נגב)
תקועים בכניסה ל"מידברן"(צילום: מועצה איזורית רמת נגב)

 

תורי ענק השתרכו אחר הצהריים (יום ד') בכניסה לפסטיבל מידברן (Midburn) במועצה האזורית רמת נגב, בשעה שבמקום שרר חום של יותר מ-40 מעלות. זאת לאחר שמארגני הפסטיבל לא קיבלו את האישורים הדרושים משירותי הכבאות. לאחר השעה 16:00 החליטו לפתוח את השערים למרות שלא היה להם אישור.

 

ממשטרת מרחב נגב נמסר כי "עקב תנאי החום הקשים החליט קצין הרישוי המחוזי להתיר לבאי פסטיבל מידברן להיכנס לאזור הקמפינג ולמקומות מוצלים למרות שהאירוע טרם אושר על-ידי כיבוי אש. משטרת תחנת דימונה וקציני הרישוי שהגיעו למקום סיימו את ההליכים הנדרשים במקום אולם טרם התקבל אישור מכיבוי אש ולכן לא התאפשרה עד כה כניסת הקהל. עקב תנאי החום הכבדים שמקשים מאוד על הממתינים החליטו במשטרה לאפשר את כניסתם למתחם הקמפינג". 

 (צילום: מועצה איזורית רמת נגב) (צילום: מועצה איזורית רמת נגב)
(צילום: מועצה איזורית רמת נגב)

 

 (צילום: עברי) (צילום: עברי)
(צילום: עברי)

 (צילום: עברי) (צילום: עברי)
(צילום: עברי)

 

 

הפסטיבל היה אמור לצאת לדרך בשעה 10:00 בבוקר, אבל לדברי מכבי האש מארגני הפסטיבל לא עמדו בתנאים שהציבו בפניהם - ולכן האירוע טרם החל. כתוצאה מכך נוצרו תורי ענק של מאות כלי רכב של באי הפסטיבל. "עומדים, עומדים", אמר אחד מבאי הפסטיבל. "כולם מחוץ למכוניות. תכלס די נחמד פה". עברי סיפר כי "אנחנו בקווראן ועושים חיים. העפנו עפיפון".

 

משירותי הכיבוי נמסר כי מפקד המרחב, טפסר בכיר אלי פרץ, נפגש עד שעות הלילה עם המארגנים וביקר במקום. לאחר הפגישה לא ניתן אישור לאירוע, והוא לא ניתן גם עד לרגע זה. "אנו בטוחים שהמארגנים יסדירו את הנושא בהקדם", נמסר משירותי הכיבוי. במשטרה מאפשרים להורים לילדים קטנים להגיע לאזור הפסטיבל כדי שיוכלו לשהות בצל.

 

"השערים שהיו צריכים להיפתח בעשר בבוקר סגורים", סיפרה בצהריים הדס שכנאי (50), "אמרו שאולי יפתחו אותם ב-14:00, אבל גם השעה 14:00 כבר עברה. אני באופן אישי מכירה מאות אנשי פסטיבל. כיהנתי כחברת מועצה בעיריית תל אביב עשר שנים, וזה לא נורמלי מה שעושים. גם אם עכשיו יפתחו את השערים אכנס לפסטיבל בערב. שעות אני ברכב בדרכים, ועכשיו אני ממתינה כבר שעות. רק רצינו עשות פסטיבל של אמנות, זה לא נורמלי". כאמור, אחר הצהריים נפתח המקום.

 

עוד לפני פרשת מכבי האש התעורר חשש שלא ניתן יהיה לקיים את האירוע בגלל דרישת המשטרה להציב מצלמות במתחם ולמנוע מהמשתתפים להתערטל. בית המשפט לעניינים מנהליים בבאר שבע התיר שלשום לקיים את הפסטיבל, אולם הציב למארגניו כמה מגבלות. השופטת רחל ברקאי ציינה בהחלטתה כי עמדת המשטרה לאסור התערטלות מובנת, אך יחד עם זאת קבעה כי אין מניעה לאפשר לבאי הפסטיבל לעשות זאת בתוך מתחם סגור לכניסת קטינים.

 

פסטיבל "מידברן" הוא המקביל הישראלי לפסטיבל "ברנינג מן" שמתקיים בנוואדה בארצות הברית. במשטרה ציינו בחשש כי בשנה שעברה הבחינו שוטרים שנכחו באירוע בכמה מבלים עירומים שביצעו פעילות מינית. המשטרה טענה עוד כי מדובר באירוע ציבורי וכי ההתערטלות ברבים אסורה.

 (צילום: הדס שכנאי) (צילום: הדס שכנאי)
(צילום: הדס שכנאי)

עמותת מידברן ישראל, השלוחה הישראלית של קהילת מידברן שנוסדה באירועי ה-Burning Man בנוואדה ב-1986, היא קהילה שמונה 10,000 איש בישראל. הפסטיבל אמור להתקיים זה השנה השנייה ליד שדה בוקר בנגב, והוא אחד מאירועי התרבות והאמנות שמקיימת הקהילה ב-65 מדינות ברחבי העולם. בפסטיבל אמורים להשתתף 6,000 חברי קהילה מישראל, ואמורים להצטרף אליהם גם כ-400 תיירים מ-48 מדינות ברחבי העולם, שלדברי אייל מרקוס, דובר מידברן וחבר

הוועד המנהל, "מגיעים לכאן למרות המשבר התיירותי".

 

הפסטיבל מתוכנן כך שלצורך קיומו נבנית עיר זמנית במדבר, שתאפשר חיי קהילה, יצירה ואמנות למשך חמישה ימים. האירוע מאורגן על ידי מתנדבים מבין חברי הקהילה, ללא הפקה בשכר, ומתוכננים בו מתחמי אמנות והופעות, לצד מיצגים אינטראקטיביים. כחלק מעקרונות הביטוי הרדיקליים, בסוף הפסטיבל יישרפו המיצגים כדי לבטא עשייה שאינה מונעת מהרצון לצבור רכוש, מעמד או כסף. השיא אמור להיות בשריפת דמות ענק של אדם מעץ.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מועצה איזורית רמת נגב
תיירים מ-48 מדינות. תקועים מחוץ ל"מידברן"
צילום: מועצה איזורית רמת נגב
מומלצים