"בגד באברג'יל ונרצח": פוענחה ההרעלה בכלא
עשור אחרי שהאסיר יוני אלזם הורעל למוות בכלא, נעצר חשוד. בארגונו של אברג'יל חששו שאלזם התכוון להעיד בתיק נגדם, ואילצו אותו לבלוע ציאניד. עוד הבוקר: ראש ארגון פשע עוכב בחשד למעורבות ברצח בחו"ל
פרשה 512, שבמסגרתה נעצרו בכירי העבריינים בארץ, בהם מרבית חברי ארגון אברג'יל, ממשיכה להסתעף ולספק כותרות. הבוקר (יום ה') הובא לבית המשפט חשוד במעורבות ברצח של העבריין יוני אלזם, שהורעל למוות בתאו בשנת 2005. בנוסף, נעצר הבוקר עוד ראש ארגון פשע בחשד למעורבות ברצח בחו"ל ונחקר כעת במשרדי יחידת להב 433. יחד איתו עוכבו לחקירה עוד גורמים עבריינים. סנגורו של ראש ארגון הפשע, ג'קי סגרון, אמר: "מרשי דיבר איתי ומכחיש כל קשר להטחות שהוטחו בו, לפיהן הוא קשור לאירוע פלילי בחו"ל. הכול יתברר בבית המשפט".
פרשה 512 - עוד כתבות:
האחים, הירושלמי, המחסל, היעד: עצורי 512
החשד: יצחק אברג'יל ואנשיו רצחו שלושה חפים מפשע מלחמת עולם מהכלא. מי הוא יצחק אברג'יל?
מיכאל אלזם, אביו של יוני, מגיב היום על ההתפתחות:
ובחזרה לפרשת אלזם. הרצח המדובר התרחש לפני כעשור בין כותלי אחד מבתי הסוהר במדינה. כמו כל ענף בעץ פרשיית 512, גם כאן ההקשר הוא כי הקורבן "בגד" בארגונו של אברג'יל, ועל כן הוחלט לחסלו. אלא שלהבדיל ממקרי הרצח האחרים, כאן היה מדובר ברצח מתוחכם מאוד, שכן הקורבן בעצמו היה אסיר בבית כלא שמור.
במרס 2005 הורשע אלזם במעורבות ברצח העבריין חנניה אוחנה כחלק ממאבקי כוחות בעולם התחתון ובנובמבר באותה שנה נידון למאסר עולם. בדצמבר 2005 נמצא אלזם, בן 22, מת בתאו בכלא אשמורת שעות ספורות לפני שהיה אמור להעיד נגד חברו שמעון זריהן, שהיה הנאשם המרכזי ברצח אוחנה.
במרס 2006 התברר כי אלזם מת כתוצאה מהרעלה לאחר שחוות דעת רפואית שניתנה קבעה שהוא מת מהרעלה חריפה של ציאניד. האחראים לחיסול הצליחו להחדיר לתאו, בצורה מאוד מתוחכמת, את החומר הרעיל - ואילצו אותו לבלוע ציאניד. לפי חומר הראיות החדש שהצליחו להשיג חוקרי יאחב"ל, בין היתר מעד מדינה מרכזי מארגון אברג'יל, בארגון סברו כי אלזם מהווה סכנה, שכן הוא היה אמור להעיד בתיק נגד זריהן.
בעקבות מותו של אלזם הופסקו ההליכים המשפטיים נגד זריהן והוא שוחרר. ארבע שנים לאחר מותו של אלזם, בית המשפט העליון זיכה אותו מעבירת רצח ומתח ביקורת חריפה על הרשעתו של אלזם שהתבססה על מדובבים משטרתיים, שלדבריהם פגעו קשות בזכויותיו.
מיכאל אלזם, אביו של יוני, אמר אז לאחר הזיכוי כי היה בטוח שבנו לא הרוצח. "הילד שלי היה שעיר לעזאזל", תקף אלזם. "שלושה חוקרים שישבו עליו הוציאו ממנו הודאה בכוח. הצדק היום נעשה", אמר האב וציין כי היה מאוד רוצה לדעת מי עמד מאחורי ההרעלה. היום אמר ל-ynet כי סיפרו לו שתפסו חשוד, אך לדבריו לא בטוח שזה האדם שביצע את הרצח, "זו תחושת הבטן שלי", הסביר. "לא יכול להיות שמישהו נכנס לכלא שאסור לו להיכנס". אבל הוא ביקש לשבח את עבודת המשטרה, "איך אומרים, שאפו. אלה אנשים שעושים את העבודה כמו שצריך, בלי התרברבות. אני באמת מצדיע להם".
במהלך מאסרו הוגדר אלזם כאסיר טעון הגנה מחשש לפגיעה ממשית בחייו. משפחת אלזם טענה כי שירות בתי הסוהר התרשל בשמירה על בנם ותבע את המדינה בסכום של 10 מיליון שקלים. בפברואר 2010 הושג הסדר פשרה בין משרד המשפטים למשפחה, והיא קיבלה שני מיליון שקלים.
עו"ד איציק איצקוביץ', המייצג את החשוד החדש, מסר: "מרשי נחקר לפני כעשר שנים בגין העבירות שהוא נחקר עליהן כעת. הוא שוחרר בזמנו מבלי להצביע על כל קשר לגבי האירוע וכך הם פני הדברים כיום".