ברמן, אפשר חלב בבקשה?
גם בחג המקדש מוצרי חלב כמו שבועות, אפשר לצאת לבר ועדיין להזמין משהו שיתאים לרוח החלבית - הנה מספר קוקטיילים מקוריים וקולינאריים, כולם על בסיס חלב, שאפשר אפילו להכין בבית ולעשות רושם טוב על האורחים
להבדיל מהרושם שקוקטיילים חלביים הותירו עלינו במשך השנים (קוקטיילים משמינים ויקרים, דלי אלכוהול, ל"מתחילים" בלבד) מסביר הברמן והמיקסולוג, יוגב מועלם, כי בשנים האחרונות עולם הקוקטיילים בכלל והקוקטיילים על בסיס חלב בפרט, עבר שינוי גדול. צפו
"אנשים בארץ נוסעים יותר לחו"ל מבעבר ואולי בהשפעה משם הם הבינו שיש עוד קוקטיילים מעבר לאלו המיושנים שהכרנו דרך ההורים שלנו. היום לשבת על הבר ולשתות קוקטייל זה שואו אחד גדול" מספר מועלם, מנכ"ל 'ברמאסטר' ובעלים של 'קוקטייל ארט', חברת בוטיק לקוקטיילים. מועלם מתאר איך דרך ההכנה של המשקה חשובה לא פחות מהתוצאה וכי המראה שלו והריח חשובים לא פחות מטעמו של הקוקטייל.
עד לתחילת המליניום הנוכחי זכו הקוקטיילים ליחס מזלזל מצד "מביני עניין" משום שהוכנו מהמרכיבים הזולים והפשוטים ביותר שיש בבר ויועדו בעיקר לקהל ש"אינו יודע לשתות". קוקטיילים אלה הוכנו מאלכוהול נחות, ליקרים מלאכותיים עם גוון זרחני ומיצים תעשיתיים ללא יצירתיות ובהבנה מקצועית.
בשנות ה-80 החלו להופיע "כוכבים" חדשים בבר- "קוקטיילי השמנת", שזכו לפופולאריות שהלכה וגברה, בעיקר מצד נשים, גברים עדיין נרתעו לשתות קוקטיילים. הפופולאריות נבעה מכך שהקוקטיילים היו מתוקים, עם רמת אלכוהול נמוכה מאוד וקלעו לטעם התקופה. למרות שקוקטיילי השמנת היו "טרנדיים", עדיין קוקטיילים בכלל נחשבו למשהו נחות בבר והיו נחלתם של אנשים שאינם שותים...
הנה כמה מתכונים שתוכלו להשוויץ בהם כשאתם מארחים בבית לשבועות.
אז אם אתם רוצים להשקות אותם במשקאות שהם גם אלכוהוליים וגם חלביים ואף קלים להכנה ביתית, הנה לכם הסוד:
TIKI TAKA
40 מ"ל בקרדי 8
25 מ"ל בקרדי אוקהרט
20 מ"ל קרם קוקוס
10 מ"ל מיץ לימון טרי
30 מ"ל מיץ תפוזים טרי
30 מ"ל מיץ אננס טרי
2 כפיות יוגורט
אופן הכנה: מנערים את כל המרכיבים בשייקר ומסננים לכוס TIKI מלאה בקרח
קישוטים: תפוז מיובש, תפרחת נענע, מקל קינמון
Y.M DAIQUIRI
25 מ"ל בקרדי 8
25 מ"ל בקרדי סופריור
25 מ"ל מיץ ליים טרי
25 מ"ל מי סוכר
2 כפיות יוגורט
דש אנגוסטורה ביטרס
דש מי זהר
אופן הכנה: מנערים את כל בשייקר ומסננים לכוס COUPE
קישוט : כוכב אניס, נענע
CHIC
40 מ"ל בקרדי 8
15 מ"ל ליקר קפה
15 מ"ל פורט
60 מ"ל שוקו מוקה
אופן הכנה: מנערים את כל המרכיבים בשייקר ומסננים לכוס COUPE
קישוט: סוכריות שוקולד
BANANA PUNCH
20 מ"ל בקרדי כהה
25 מ"ל בקרדי אוקהרט
10 מ"ל מרטיני רוסו
15 מ"ל קרם קוקוס
60 מ"ל שוקו בננה
אופן הכנה: מנערים את כל המרכיבים בשייקר ומסננים לכוס COUPE
קישוט: שוקולד מריר מגורד