שתף קטע נבחר
 

גספאצ'ו, יוגורט ואפרסק: 5 מרקים קרים

מזג האוויר הלוהט הוציא לכם את התיאבון? קבלו חמישיית מתכוני מרקים קרים וקלים להכנה, שיסייעו לכם לצלוח את הטמפרטורה שבחוץ: גספאצ'ו עגבניות ופלפלים קלויים, מרק יוגורט, מלפפון וסלרי עם סלסלת נענע ופיסטוק קלוי וגם מרק סלק ושמנת וחמוצה מרענן

1. גספאצ'ו עגבניות ופלפלים קלויים עם פסטו

 

המרכיבים ל-4 סועדים:

 

למרק:

6 עגבניות בשלות (ללא העוקץ), חתוכות לרבעים

3 פלפלים אדומים נקיים מחרצנים, חתוכים לרבעים

2 שיני שום, קלופות ומעוכות

1/4 כוס שמן זית

1 כפית מלח

1 ענף טימין

1 כפית סוכר

1/4 כפית פלפל שחור

10 עלי בזיליקום

 

לפסטו:

1 צרור כוסברה, חתוכה גס

1 שן שום

1/4 כוס שמן זית

1 כף אגוזי מלך

1 כפית פרמזן מגורד

מלח, פלפל

מיץ מ-1/2 לימון

 

אופן ההכנה:

  1. מכינים את המרק: בקערה גדולה מערבבים היטב את כל המרכיבים. מעבירים לתבנית אפייה, וצולים בתנור שחומם מראש ל-210 מעלות במשך כ-20 דקות. יוצקים 600 מ"ל מים לסיר בינוני, ומביאים לרתיחה. מוסיפים את תערובת המרק, מנמיכים את האש ומבשלים על אש קטנה כ-10 דקות נוספות.
  2. מצננים מעט ומעבירים למעבד מזון, טוחנים היטב ומעבירים את התערובת דרך מסננת צפופה. מעבירים למקרר עד להגשה.
  3. מכינים את הפסטו: שמים את כל המרכיבים למעט השמן במעבד מזון, ומזלפים פנימה את שמן הזית בעדינות עד לקבלת מרקם משחתי אחיד.
  4. הגשה: יוצקים את המרק לקעריות, ומניחים מעל מעט מהפסטו. 

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
 

2. מרק יוגורט, מלפפון וסלרי עם סלסת נענע ופיסטוק קלוי

 

המרכיבים ל-4 סועדים:

 

למרק:

800 מ"ל יוגורט בקר או עיזים

3 גבעולי סלרי, חתוכים גס

3 מלפפונים, חתוכים גס

מלח, פלפל

כמון - לפי הטעם

 

לסלסה:

10 עלים של נענע, קצוצים דק בסכין חדה

50 גרם פיסטוקים קלויים וקצוצים

1 כף שמן זית

 

אופן ההכנה:

  1. מכינים את המרק: שמים את הסלרי והמלפפון במעבד מזון, ומערבבים במשך כ-30 שניות. מוציאים וסוחטים היטב את הנוזלים לקערה קטנה (שימו לב: בנוזלים נשתמש בהמשך, את שאריות המלפפון והסלרי אפשר לזרוק). מערבבים היטב בעזרת מטרפה את היוגורט, נוזלי המלפפון והסלרי, המלח, הפלפל והכמון.
  2. מכינים את הסלסלה: בקערה קטנה מערבבים את הנענע, הפיסטוק ושמן הזית.
  3. הגשה: יוצקים את המרק לקעריות, ומפזרים את תערובת הנענע מעל.

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
 

3. מרק סלק ושמנת חמוצה

 

המרכיבים ל-4 סועדים:

3 סלקים בינוניים, קלופים וחתוכים גס

1/2 בצל סגול

1.5 ליטר מים

מלח, פלפל

מיץ מחצי לימון

גביע קטן של שמנת חמוצה 15%

 

אופן ההכנה:
  1. שמים את כל המרכיבים, למעט מיץ הלימון והשמנת, בסיר בינוני ומבשלים מכוסה כ-30 דקות, עד שהסלקים רכים מאוד. מעבירים את התערובת למעבד מזון, טוחנים היטב ומסננים. מצננים במקרר, מתבלים במעט מלח, פלפל ומיץ לימון ומערבבים קלות.
  2. יוצקים את השמנת החמוצה לקערה קטנה, ומערבבים היטב עד לקבלת מרקם קרמי.
  3. הגשה: יוצקים את המרק לקעריות, ויוצקים מעל את השמנת החמוצה.

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
 

4. גרניטה ירוקה של פטרוזיליה, תרד וליים

את הגרניטה מומלץ להגיש כתוספת מרעננת לארוחה, או כתוספת למרקים קרים אחרים.

 

המרכיבים ל-4 סועדים:

2 זרי פטרוזיליה שטופה

1/2 ק"ג עלי תרד שטופים

גרידה מ-3 לימוני ליים+ מיץ מ-3 לימוני ליים

1 ליטר מים

1 כפית סוכר

מלח

 

אופן ההכנה:

  1. בסיר גדול עם מים רותחים חולטים את הפטרוזיליה והתרד במשך כ-2 דקות, ומעבירים מיד למי קרח. סוחטים את העלים קלות, ומעבירים למעבד מזון. טוחנים חצי מכמות המים והסוכר.
  2. סוחטים היטב את הנוזלים, ומערבבים אותם עם גרידת הליים, מיץ הליים, המלח והמים הנותרים ומקפיאים.
  3. הגשה: מגרדים את התערובת בעדינות בעזרת מזלג עד לקבלת מרקם גבישי (כמו ברד), ומגישים.

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
 

5. גספאצ'ו שקדים ואפרסקים עם שמן בזיליקום

 

המרכיבים ל-4 סועדים:

4 אפרסקים לבנים גדולים קלופים ומגולענים, חתוכים גס

1/2 כוס שקדים לבנים קלופים

1/2 כוס חלב

1/2 כוס מים

1/2 כוס שמנת מתוקה

1 כפית חומץ שרי

1 כף דבש

מלח, פלפל

 

לשמן בזיליקום:

זר בזיליקום מופרד לעלים

1/2 כוס שמן זית

 

אופן ההכנה:

  1. מכינים את המרק: יוצקים את החלב, המים והשמנת המתוקה לסיר בינוני ומערבבים. מוסיפים את הדבש ומביאים לרתיחה. מוסיפים את השקדים והאפרסקים לסיר, ומבשלים על אש נמוכה במשך כ-15 דקות. מעבירים את התערובת לצינון במקרר למשך שעה עד שעה וחצי.
  2. מוציאים את התערובת מהמקרר, וטוחנים היטב במעבד מזון. מעבירים דרך מסננת ומתבלים במעט מלח, פלפל וחומץ שרי ומערבבים היטב.
  3. מכינים את שמן הבזיליקום: טוחנים היטב זר בזיליקום שלם (רק העלים) עם 1/4 כוס שמן זית ומשאירים בטמפרטורת החדר בין 6-12 שעות. מסננים.
  4. הגשה: מוזגים את המרק לקעריות, ומזלפים כמה טיפות של שמן בזיליקום מעל.

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
 

המתכונים באדיבות אלון ליפינסקי, שף ביסטרו BROWN, ניסים אלוני 8 מתחם G, תל אביב.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון ברנר
גספאצ'ו שקדים ואפרסקים עם שמן בזיליקום
צילום: ירון ברנר
מומלצים