שתף קטע נבחר

 

קמה מהקבר: הפועל כפר סבא שוב בליגת העל

מקבוצה שנאלצה להיכנס לפירוק אחרי שאלי טביב זנח אותה, כפ"ס בנתה את עצמה מחדש תחת הבעלים סתיו שחם ועמותת האוהדים "הלב הירוק", שמחזיקה ב-10 אחוז מהמניות. זה הסתיים עם כרטיס לליגת העל וחזרה לבמה המרכזית של הכדורגל הישראלי

שבע שנים מאז עזיבתו של אלי טביב, הפועל כפר סבא חזרה הערב (ו') לליגת העל אחרי שבדרך עברה תלאות ומכשולים, שהגיעו עד כדי פירוק משפטי וירידה לליגה א'. היום אוהדי הקבוצה כבר יכולים ללכת בראש מורם.

 

 

השינוי בכפ"ס החל לפני שנתיים וחצי, כשהבעלים דאז, הראל רייכמן, הכניס את הקבוצה לחובות כבדים, והשחקנים והעובדים הפסיקו לקבל משכורות. היה ברור שלקבוצה אין תזרים מזומנים לסיים את העונה בלאומית. שחקני העבר, מוטי יברבוים ואלי יאני, נכנסו לתמונה בהתנדבות וניסו להשאיר את המועדון בחיים, אבל לא היה מנוס מפירוק. עובדי המועדון הם אלה שפנו לבית המשפט בבקשת פירוק, מתוך מטרה להביא שינוי, מה שבדיעבד הפך לדבר הטוב ביותר לקבוצה, שעד אז הייתה בשליטת אגודת הפועל כפ"ס.

 

צפו בהפועל כפ"ס עולה לליגת העל    (באדיבות: one)

צפו בהפועל כפ"ס עולה לליגת העל    (באדיבות: one)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

שחקני הפועל כפ"ס חוגגים אחרי העלייה (צילום: יובל חן) (צילום: יובל חן)
שחקני הפועל כפ"ס חוגגים אחרי העלייה(צילום: יובל חן)

 

זכור במיוחד הראיון בטלוויזיה של יברבוים, מיד כשהקבוצה ירדה לליגה א'. כשהוא מזיל דמעה, אמר שחקן העבר: "אלה שפגעו בהפועל כפ"ס יישבו מאחורי סורג ובריח".

 

היום יברבוים נשמע יותר מפוייס: "בתקופת הראל רייכמן היה תוהו ובוהו. הקבוצה עברה לשאולי דור, שחשש מפירוק, והעביר את הניהול לג'קי מויאל, שפיטר עובדים ומאמנים מבלי שקיבל אישור ניהול מההתאחדות. היה ברור שהמועדון מתמוטט. באישור בכירים בעירייה נכנסתי לפעילות במועדון, כדי להוציא מהקבוצה את מויאל. אלי יאני ונוח איינשטיין מונו לשקם את מחלקת הנוער, ויחד עם כפר סבאים ותיקים נוספים היה לי את הכוחות להתחיל בשיקום הפועל כפ"ס".

 

"נכון, בכיתי בירידה לליגה א', כי באותו זמן חשבתי שזו מכת מוות למועדון. זה הכי נמוך שהגענו. במבט לאחור, יכול להיות שהיינו צריכים לרדת כל כך נמוך כדי לבנות מלמטה את המועדון על יסודות בריאים. לפעמים חלומות מתגשמים, והם התגשמו מהר יותר ממה שפיללתי".

 

מוטי יברבוים (מימין). "החלום התגשם מהר יותר ממה שפיללתי" (צילום: אלכס קולומויסקי) (צילום: אלכס קולומויסקי)
מוטי יברבוים (מימין). "החלום התגשם מהר יותר ממה שפיללתי"(צילום: אלכס קולומויסקי)

 

מותג מבוקש

נחזור לתחילת החלום. במשך חצי שנה הפועל כפ"ס נוהלה במסירות ע"י המפרקים עורכי הדין ליאור דגן וצפריר בן זאב. מבחינה מקצועית הקבוצה אמנם לא שרדה בליגה הלאומית, אבל שוקמה כלכלית, ולמרות הירידה לליגה א' התברר שהקבוצה היא מותג מבוקש. לא פחות משלוש קבוצות ניהול התמודדו על הרכישה, בסיומה רכשו את המועדון סתיו שחם ואלי יאני (שחקן העבר פרש אחרי שנה והעביר את חלקו לשחם, שהיה המשקיע היחיד).

 

קבוצה נוספת שהתמודדה הייתה של אנשי עסקים מראשון לציון, והיו גם שלמה שרף ויצחק שום. האוהדים הם אלה שלחצו לתת את הקבוצה לסתיו שחם ויאני, משום שרצו ניהול שונה ונקי.

 

סתיו שחם (משמאל) ואלי יאני. זכו במכרז לרכישת המועדון (צילום: זאב גולדשמיט) (צילום: זאב גולדשמיט)
סתיו שחם (משמאל) ואלי יאני. זכו במכרז לרכישת המועדון(צילום: זאב גולדשמיט)

 

שחם לא הגיע מהכדורגל. הוא איש הייטק, שרוצה לפתח את הקבוצה כמודל עסקי. בהצהרתו הראשונה אמר שבכוונתו להחזיר את הפועל כפ"ס לליגת העל תוך חמש שנים. בסופו של דבר זה לקח שנתיים בלבד. 

 

שחם רכש את כפ"ס בכ-600 אלף שקל, כשמחצית הסכום היה מיועד לתשלום קנס לפיפ"א מתקופת רייכמן, כיוון שנותר חוב לקבוצה הליברית ממנה הגיע החלוץ פטריק דופלה. אם הקנס לא היה משולם מיידית, עפ"י חוקי פיפ"א הפועל כפ"ס הייתה מתפרקת לגמרי ורשאית להירשם בליגה ג' תחת שם מועדון חדש. בהיעדר משקיע, לא היה מי שיתנדב לשלם. במסגרת הרכישה, הקבוצה נאלצה למכור כמה מהכישרונות הצעירים כמו עומר פדידה (שחזר העונה), גיא מלמד ואברהם צ'קול.

 

האוהדים חוגגים אחרי משחק העלייה (צילום: יובל חן) (צילום: יובל חן)
האוהדים חוגגים אחרי משחק העלייה(צילום: יובל חן)

 

כיום מחזיק שחם ב-90 אחוז מהמניות של הקבוצה מהשרון, ושותפיו בעשרה אחוזים הם עמותת האוהדים "הלב הירוק". עבור האוהדים היה פה סוג של הגשמת חלום.

 

ה-30 ביוני 2013 ייזכר היטב בקרב אוהדי הפועל כפ"ס, שכן אז בית המשפט המחוזי מרכז הכריע שהקבוצה עוברת מידיהם של אגודת הפועל כפ"ס אל הבעלים החדש סתיו שחם ויאני, שקיבלו מועדון מפורק בלי שחקנים.

 

ההכנות לליגה א' הופרעו בקיץ. בספטמבר 2013, אחרי מאבק משפטי ממושך, בית הדין של ההתאחדות החליט להחזיר את כפ"ס לליגה הלאומית במקום מכבי אום אל פאחם שלא העמידה בזמן תקציב. אבל מספר שעות לפני שעמדה להתייצב למשחק ליגה, קיבלו בכפ"ס הודעה שאום אל פאחם פנתה לבית משפט אזרחי, וההחלטה הוקפאה. בעקבות זאת , הדיון שוב הועבר לבית הדין של ההתאחדות, שהפעם שינה את ההחלטה, וכפ"ס שיחקה עונה אחת בליגה א' צפון.

 

אוהדי כפר סבא. ברוכים השבים לליגת העל (צילום: עוז מועלם) (צילום: עוז מועלם)
אוהדי כפר סבא. ברוכים השבים לליגת העל(צילום: עוז מועלם)

 

ירידה לצורך עלייה

עד כמה שזה נשמע מוזר, הירידה לליגה א' איחדה את אוהדי הקבוצה, שהחלו למלא את היציעים באצטדיון "לויטה". קשיי ההסתגלות במגרשים כמו צור שלום, גבעת אולגה ואסי גלבוע הביאו לפתיחת עונה עם הפסד לגבעת אולגה,

אבל אלף אוהדים ויותר שליוו את הקבוצה לרבים ממשחקי החוץ בישובי פריפריה גרמו לשחקנים להתעלות על עצמם. כבר אחרי תקופה קצרה המאמן פליקס נעים החליף את שייע פייגנבויים (הגם ששייע הגיע בתקופה קשה והביא תוצאות) והפך לסיפור הצלחה.

 

פליקס נעים בנה את היסודות לקבוצה והמשיך בליגה הלאומית על בסיס אותו סגל שהעלה את הקבוצה מליגה א', מחוזקת במספר שחקנים, בראשם החלוץ המוכשר, רן יצחק. מהר מאוד כפר סבא מצאה עצמה נאבקת על עלייה לליגת העל. סתיו שחם מינה את השחקן רובי רגב למנכ"ל המועדון, ואת נציג האוהדים, גיא בלום לסמנכ"ל. האחרון גם אחראי על מחלקת הנוער, שמ-100 ילדים לפני הפירוק, התרחבה והיא כוללת היום 1,200 ילדים. אוהדי הקבוצה מעודכנים מפעם לפעם ישירות ע"י הבעלים במתרחש בקבוצה והם מודים שלא חלמו על ניהול טוב מזה. עכשיו הם חוזרים ובגדול לבימה המרכזית של הכדורגל הישראלי.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: יובל חן
שחקני הפועל כפ"ס חוגגים
צילום: יובל חן
מומלצים