רגע האמת: מתי לצאת לחדר לידה?
אחרי שבדקת חדרי לידה, הכנת תיק ושמעת עשרות סיפורים מנשים, הגיע גם הרגע שלך. אז איך יודעים באיזה שלב עוזבים הכול ונוסעים לבית חולים? ומה כדאי לעשות כשמתחילים הצירים?
עוד נקודות למחשבה:
המדריך המלא: כל מה שמותר ואסור לעשות בהריון
רוצה ללדת תינוק בריא? הוויטמינים שמומלץ לך לקחת
יחסי מין באמת מזרזים? כל המיתוסים על לידה
מצד אחת, את רוצה כבר ללדת, מצד שני, חוששת. את בטוחה שתדעי לזהות את הרגע שבו יתחילו הצירים, אבל – כל קווץ' קטן מקפיץ לך את הלב, ואת מתחילה לאבד בטחון. החשש טבעי, חוסר הסבלנות מובן, ואת לא לבד. טוב מאד שאת קשובה לגוף שלך, אבל כדאי שתנסי להיות רגועה ככל האפשר.
עצות מועילות – רגע לפני
- חשוב שתגייסי את כל הביטחון שיש לך ותהיי קשובה לגוף שלך. לא פחות חשוב שיהיו בסביבתך אנשים שמכירים אותך, תומכים ומפרגנים. יודעים מתי לתת עצה, ומתי מספיק חיבוק ועיסוי בגב התחתון.
- נסי להיות הכי רגועה שאת יכולה, וכן, יכול להיות שזה לא יהיה פשוט כפי שזה נשמע. אבל כשאת רגועה, הגוף שלך עובד בשבילך, מפריש קוקטייל ייחודי של הורמונים כגון אוקסיטוצין, אדרנלין ואנדורפינים שמעניקים לך אמון בגופך, מרץ ובטחון.
- דעי היכן את רוצה ללדת. תתחילי לברר אילו חדרי לידה פועלים בסביבתך, החל מהשבוע ה-34, וצאי לסיור באחד או שניים מהם. פרטים על סיורים תוכלי למצוא באתרי בתי החולים. הסיור ייתן לך תחושה של המקום ושל הצוות וכן מידע רב, שיעזרו לך לבחור את המקום שמתאים לתפיסת עולמך.
- הכיני מבעוד מועד את התיק לחדר הלידה, ובדקי פעם נוספת שיש לך הכל. כדי שברגע האחרון לא תהיי טרודה האם ארזת את מה שאת רוצה וצריכה.
- אל תיבהלי כשיתחילו הצירים. זהו רגע משמח. תחווי אותם, גם אם זה כואב לך, תני להם לקרות. לחץ ומתח עלולים להפריע. זכרי, שגם אם שמעת סיפורים מפחידים על צירים, אלה סיפורים של נשים אחרות, זה לא הסיפור שלך.
- קחי לעצמך כמה דקות של שקט. נסי לנטרל את רעשי הרקע: את הפחד, את הסיפורים, את הטלפון מאמא שלך ואת העצות של השכנה. זה הרגע שלך, הוא פרטי, הוא אינטימי ואת רוצה להיות בו את עצמך, כדי להפעיל את כל כוחות הנפש והרגש שלך.
את יוצאת למסע של חייך! איזה אושר!
מה עשים בציר הראשון?
בוודאי שמעת הרבה סיפורים על נשים שהעבירו שעות בהסתובבות בקניון הסמוך לבית החולים, משום שעדיין לא היתה להן פתיחה מספקת כדי ללדת. ודאי גם נתקלת בעצות שונות ובאפליקציות שמסייעות לתזמן את הצירים. זה לא עניין של תזמון, אלא של תחושה אישית והקשבה לגוף.
הציר הראשון הוא מרגש מאד, אבל לא חייבים לצאת מיד לדרך. את יכולה להתרגש, לנוח, לשתות חצי כוס יין (כן!), לאכול משהו, לראות סרט, להיכנס להתקלח או להתפנק באמבטיה חמימה. כל אלה יעזרו לגוף שלך להירגע ולהפריש את ההורמון אוקסיטוצין. גם אם הצירים ייעלמו – אל תדאגי. הם יחזרו בקצב ובזמן שהגוף שלך קובע.
כל הכתבות המעניינות - בפייסבוק הורים של ynet
הנטייה הטבעית, עם תחילת הצירים, היא להתחיל לזוז, לקפוץ על כדור פיזיו, לעלות ולרדת מדרגות כדי לזרז אותם. ובכן, זו טעות: זה הזמן שלך לנוח ולאגור כוחות. נכון שאומרים שצריך לזוז והתנועה והמים עוזרים, אך מניסיוני נשים רבות מתחילות עם כל זה בתחילת הצירים וזה מיותר, משום שהן מבזבזות אנרגיה.
ואז, כשמגיע רגע האמת הן חושבות שזה לא עוזר. לכן, אני ממליצה לנוח בהתחלה ולהתחיל להתנועע כשאת מרגישה שהגוף שלך ביקש תנועה ומגע. סביר להניח שבשלב הזה המגע והתנועה גם יקלו על התחושות שלך.
הזמן המתאים
בהתחלה הצירים מגיעים כל 10 דקות, ונמשכים 20 שניות, את צפויה להרגיש אותם בבטן התחתונה. בהמשך, הצירים מגיעים כל 3-4 דקות, נמשכים 40-50 שניות וכאילו "עוטפים" אותך מהגב לכיוון הבטן.
כשמתחילים צירים בעלי אופי כזה, את יכולה להתחיל להתנועע או לעשות מקלחת חמימה, כדי להקל על התחושות ולקדם את הלידה.
לאחר כשעה או שעה וחצי של צירים סדירים - זה הזמן המתאים לצאת לחדר הלידה, בלידה הראשונה. אם כבר ילדת בעבר צאי לאחר 20 דקות של צירים סדירים.
ורד דלאל,
מיילדת בכירה, מומחית ללידות טבעיות, מלווה, מייעצת ומדריכה נשים בשלבי ההריון והלידה