ארדן התקפל: מצטרף לממשלת נתניהו
אף שהצהיר כי לא ייכנס לממשלה ללא תיק החוץ, נכנע ארדן לדרישת נתניהו ויכהן בתפקיד שהוצע לו טרם הקמת הממשלה - השר לביטחון פנים. ארדן ישמש גם כשר ההסברה והאסטרטגיה, בגין יתפטר כדי לאפשר את כניסתו. כמחאה, אלקין הצביע נגד עמדת הקואליציה בוועדת השרים לחקיקה
חבר הכנסת גלעד ארדן מהליכוד נכנע לדרישות ראש הממשלה בנימין נתניהו ויצטרף לממשלתו הרביעית מבלי לקבל את תיק החוץ. נתניהו נועד בימים האחרונים עם ארדן במטרה למצוא נוסחה שתחזיר אותו לשולחן הממשלה. ארדן הצהיר במהלך המו"מ הקואליציוני כי לא ייכנס לממשלה אם לא ימונה לשר החוץ, ולאחר מכן דרש להישאר במשרד הפנים ולקבל בנוסף את תיק ביטחון הפנים או לקבל תוספת תקציבית משמעותית למשרד לביטחון הפנים. כעת, כאמור, הוא התקפל. אחר הצהריים (יום ב') השרים אישרו במשאל טלפוני את מינויו לשר לביטחון פנים, הסברה ועניינים אסטרטגיים.
במסגרת המינוי של ארדן יורחבו סמכויות השר לביטחון הפנים ויינתנו למשרד תוספת תקציבים של מאות מיליוני שקלים. ארדן צפוי לקבל בחודשים הקרובים אחריות לייצוג המדינה בעניינים הקשורים למאבק בניסיונות של איראן להתחמש בנשק גרעיני. במסגרת תחום הנושאים האסטרטגיים וההסברה יקים ארדן מערך בעל תקציבים משמעותיים שיפעל מול ניסיונות הדה-לגיטימציה לישראל וניסיונות החרם נגדה, ואף ייזום אירועי הסברה בינלאומיים.
נתניהו, מציינים מקורבים, הוכיח בהתנהלות מול ארדן מיומנות פוליטית כש"פירק את המוקש" שהציב בפניו ארדן. כדי לאפשר את כניסת השר החדש-ישן לממשלה בני בגין יתפטר מתפקידו כשר ללא תיק, זאת מכיוון שלפי ההסכמים הקואליציוניים יכולים לכהן עד 12 שרים מהליכוד. בפתח ישיבת סיעת הליכוד היום ראש הממשלה לא אמר מילה על צירופו של ארדן לממשלה, אך התייחס להתפטרותו של הממונה על ההגבלים העסקיים, פרופ' דיוויד גילה, על רקע כוונת הממשלה להגיע להסדר עם חברות הקידוח על מבנה הבעלות במאגרי הגז הטבעי.
במקביל מסתמנים סדקים בקואליציה בשל ההסכמים בין נתניהו לארדן, עוד לפני שפורסמו. מוקדם יותר אישרה ועדת השרים לחקיקה את התיקון לחוק התקציב לפיו התקציב הבא יהיה דו-שנתי (2016-2015) והוא יובא לאישור עד 6 בנובמבר. השר לענייני העלייה והקליטה, זאב אלקין, הצביע נגד עמדת הקואליציה בוועדה. בעוד אלקין נימק את ההצבעה בשיקולים מקצועיים וטען כי התאריך לאישור סופי של התקציב אינו מתאים לעבודה מול המגזרים השונים, שרים בוועדה ציינו כי ייתכן שמהלכו נובע ממחאה על לקיחת התיק לעניינים אסטרטגיים ממנו והעברתו לארדן.
במהלך המשבר עם נתניהו נעדר ארדן מפתיחת ישיבת ההשבעה של הממשלה בכנסת. הוא הגיע באיחור למליאה וזכה לחיבוק חם מצד ראשי סיעות האופוזיציה. המשבר החריף לאחר שנתניהו פיטר את מנכ"ל משרד התקשורת אבי ברגר, שיישם את הרפורמות של ארדן במשרד. בתגובה הודיע ארדן כי בכוונתו להגיש בשבועות הקרובים הצעת חוק פרטית שתפצל בכפייה את בזק כך שהיא תישאר חברת תשתית בלבד שלא תמכור שירותים ישירות לצרכן. לפי הצעת החוק, בזק תחויב למכור את מרכיב השירות הישיר לצרכן כמו גם את אחזקותיה בתחום התוכן.
כמו כן, ביום ירושלים שצוין לפני שבוע השתתף ארדן עם השר נפתלי בנט ועם השר לשעבר גדעון סער בטקס בסיום מצעד הדגלים. הוא גם נשא נאום שנראה כניסיון לאגף את נתניהו מימין, ואמר: "גם ראש הממשלה הראשון דוד בן גוריון אמר שאם לארץ ישראל יש נשמה הרי ירושלים היא נשמתה של ארץ ישראל. נשמה לא מחלקים. אנחנו יודעים שאומות העולם עדיין לא מקבלות את ריבונותנו וזכותנו על כל חלקי העיר. אפילו הנשיא אובמה דרש רחמנא ליצלן שתוקפא הבנייה אפילו בשכונת גילה".