סטודנטים יקבלו 2 נק' זכות עבור התנדבות?
מחויבות אישית מגיעה גם לאקדמיה: הצעת חוק חדשה קוראת למוסדות האקדמיים להכיר בקורס בחירה המקנה 2 נקודות זכות עבור מעורבות בקהילה. יוזמת החוק, ח"כ מירב בן-ארי מכולנו: "אחת המטרות המרכזיות של הממשלה הנוכחית היא לצמצם את הפערים החברתיים במדינה. הצעת החוק תסייע לקידום המטרה"
הצעת חוק חדשה: כל מוסד אקדמי בארץ יכיר בקורס בחירה אחד של מעורבות חברתית, אשר יזכה את הסטודנט ב-2 נקודות זכות. הצעת החוק תוצג היום (ג') בכנסת במסגרת יום הסטודנט הלאומי. ההצעה הוגשה על ידי ח"כ מירב בן-ארי (מסיעת כולנו) ובתמיכת 60 ח"כים נוספים - ובשיתוף עם התאחדות הסטודנטים.
לכתבות נוספות בערוץ כלכלה :
"אחת המטרות המרכזיות של הממשלה הנוכחית היא לצמצם את הפערים החברתיים במדינה והצעת החוק תסייע לקידום המטרה" אומרת ח"כ בן-ארי. "על המוסדות לתמוך בהצעת החוק תוך הכרה בחשיבותה. האקדמיה היא חלק מכור ההיתוך של מדינת ישראל, ולכן חייבת להיות שותפה ומשפיעה על עיצוב המודעות החברתית של הסטודנטים. הצעת החוק משמעותית עבור כל עם ישראל, ופשוט ליישמה במבחן המציאות. בכך, נוכל לאפשר לכל סטודנט לקחת חלק בצמצום הפערים בחברה שלנו".
מי יקבע אלו עמותות ייקחו חלק?
בדברי ההסבר להצעה נכתב כי הוצאת התוכנית אל הפועל תהיה בתחום הפעילות של דיקן הסטודנטים ואגודת הסטודנטים בכל מוסד. הם שיקבעו אלו עמותות ייטלו חלק בפעילות, יקבעו את ימי ההתנדבות ואת שעות הפעילות הנדרשות ויהיו אחראים לעבודה מול גופי ההתנדבות.הצעת החוק לא תתערב בעצמאותו של הסטודנט ותהיה לבחירתו. כלומר, היא אינה נחשבת לקורס חובה, והיא לבחירתו של הסטודנט. על הפעילות הקהילתית להיות מאושרת מראש על-ידי דיקן הסטודנטים, להיות ממוקדת ולעמוד במכסת השעות שנקבעה לפעילות מראש. על התוכנית להיות קשורה לתחום לימודיו של הסטודנט, ויכולה להיות מוענקת רק פעם אחת במהלך התואר.
במסגרת אירועי יום הסטודנט הלאומי בכנסת, ישתתפו נציגי הסטודנטים בדיונים בוועדות השונות, וביניהן וועדת החינוך וועדת הכלכלה. ועדת החינוך צפויה לדון בנושא המעורבות החברתית של האקדמיה בקהילה. ועדת הכלכלה צפויה לדון בסוגיית הסרת החסמים למינוף הכוח הכלכלי של הסטודנטים בישראל.
גלעד ארדיטי, יו"ר התאחדות הסטודנטים אמר כי : "מערכת ההשכלה הגבוהה בישראל צריכה לעבור שינוי עמוק ולהבין שתפקידה אינו רק להנחיל ידע, כי אם לייצר מערכת המחזקת גם כישורי חיים. בסופו של דבר, כולנו אזרחי המדינה, ולכן היכולת שלנו לצאת מאזורי הנוחות המוכרים לנו לאתגרים חדשים בקהילה היא קריטית ליצירת חברה צודקת יותר ואזרחים טובים יותר. באיזונים הנכונים התרומה של הסטודנטים יכולה להיות משמעותית הרבה יותר מעוד שיעור תיאורטי".