שתף קטע נבחר

 

"ויזה" תקים מרכז חדשנות בישראל

"ויזה" תשיק בישראל מרכז חדשנות בינלאומי שיסייע לסטארט-אפים ויזמים לפתח את המיזמים שלהם בתחום התשלומים והפיננסים. פרויקטים שיצליחו, יוצעו לבנקים וחברות בכל רחבי אירופה. "אנחנו מתפעלים בכל פעם מהרעיונות הישראלים"

חברת הפיננסים הבינלאומית Visa Europe, תשיק בישראל מרכז חדשנות בינלאומי שיסייע לסטארט-אפים ויזמים לפתח ולקדם את המיזמים שלהם בתחום התשלומים והפיננסים.

 

 

Visa Europe Collab - מרכז החדשנות הבינלאומי של "ויזה" מסייע לפיתוח מיזמים בתחום התשלומים והפיננסים ופועל כיום ממוקדי פיתוח בלונדון ובברלין. כעת, יתווסף מרכז חדשות נוסף גם בתל אביב.

 

מרכז החדשנות עובד עם רשת שותפים מעולם הדיגיטל והטכנולוגיות הפיננסיות (FinTech), ומציע לסטארטאפים ויזמים טכנולוגיים את התובנות, הכלים והקשרים הדרושים כדי לגבש את הטכנולוגיות והשירותים בתחום.

 

לדברי דיוויד פייג' מיוצרי Visa Europe Collab, למרכז החדשנות 50 שנות ניסיון בתעשייה, כמו גם את הקשרים ואת הגודל המשתקף ביותר מ-3,000 בנקים ומוסדות פיננסיים חברים ברחבי אירופה. "כעת, באמצעות מרכז החדשנות שלנו, אנחנו יוצרים רשת של שותפים וקהילה שיסייעו לנו לספק את ההנחיה, הייעוץ והניסיון הדרושים לסטארטאפים ויזמים, על מנת להעביר את הרעיונות שלהם משולחן "השרטוט" אל העולם המסחרי״.

 

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

פייג' מציין בשיחה עם ynet כי בויזה מתעניינים מאוד במיזמים הישראלים ולא סתם בחרה החברה לפתוח את מרכז החדשנות השלישי של החברה, דווקא בתל אביב, "אנחנו מתפעלים בכל פעם מהרעיונות הישראלים, גם בתחום האפליקציות וגם במיזמים שונים בתחום הפיננסי. יש כאן פוטנציאל גדול ואני שמח על השותפות הזו"

 

4 חברות ישראליות בתהליך 

בשנה הראשונה, Visa Europe Collab מתכננת לבחור לפחות 20 רעיונות שיעברו את נתיב החדשנות הייחודי שלה, הנמשך 100 ימים. נתיב זה, הלוקח את הרעיונות משלב מהערכה והסמכה ראשונית, דרך בדיקת שוק ועיצוב וכלה בהוכחת היתכנות.

 

מבין הפרויקטים שישלימו בהצלחה את הוכחת ההיתכנות, השירותים החדשים הטובים ביותר - אשר אומתו והוכחו כתקפים מסחרית - יועברו בחזרה אל "ויזה" שם יפותחו עוד ויבדקו מתוך כוונה להציע אותם לבנקים, לקמעונאים ולחברים ב-Visa בכל רחבי אירופה.

 

״המפתח של Visa Europe Collab הוא שיתוף פעולה״, ציין פייג'. ״המטרה אינה רכישת סטארט-אפים וקניית אחזקות: במקום, אנחנו מעניקים לחברות החדשניות ביותר באירופה גישה להנחיה, שירותים ומו״פ. יזמים יקבלו הזדמנות נדירה לשתף פעולה עם המוחות הטובים ביותר בתחום התשלומים ומעבר לכך - לממש את רעיונותיהם ולהעניק להם גישה לבסיס לקוחות פוטנציאלי אדיר, הכולל בנקים מובילים בכל רחבי האזור״.

 

מגוון השותפים הרחב של Visa Europe Collab כולל את סטודיו העיצוב Seren, בית הספר לעסקים Cass וחממת Mass Challenge. גם בישראל יתווספו שותפים מקומיים ובהם חממות, מאיצים, האקדמיה והממשל, הפועלים בזירת הסטארט-אפים והיזמות, כאשר אחת מהן היא קרן ההון סיכון Terra שמשיקה אתCREATE Tel Aviv תכנית חדשנות שתסייע ליזמים לפתח מוצרים וטכנולוגיות העונים על צרכים בתעשייה הבינלאומית.

 

את המרכז הישראלי החדש ינהל עודד סלומי, ששימש עד כה כמנהל הנציגות של ויזה בישראל. סלומי ציין בעקבות המהלך כי "ישראל הינה המדינה השניה, בה בחרה Visa אירופה לחנוך מרכז חדשנות בעיקר בזכות המאגר האנושי הגדול המרוכז כאן ואשר יודע להתנהל היטב בזירה הבינלאומית, ובשילוב פרמטרים רבים אחרים המייצרים בישראל חדשנות ויצירתיות אינטנסיבית. אנחנו מעוניינים לפגוש ביזמויות העוסקות בחווית התשלום אצל הקמעונאי הפיסי או הוירטואלי, הסולק, המנפיק או הצרכן הסופי ובכלל זה אבטחת מידע, שיטות תשלום, שיווק, ועוד".

 

לדברי סלומי ארבע חברות ישראליות כבר החלו את התהליך, ביניהן Pronto.ly – מיזם המציע ביצוע תשלומים ורכישות בסמארטפון באמצעות גלי קול. Zooz – מיזם העוסק באופטימיזציה של מערכות תשלומים בארגונים גדולים. ו- MyCheck - פלטפורמת תשלום לרשתות בתעשיית המסעדנות והאירוח, שמאפשרת למשתמשי קצה לבצע עסקאות, לשלם באופן מאובטח, ולקבל הצעות ומידע רלוונטי בסמארטפון. 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
צילום: shutterstock
צילום: רמי זרנגר
עודד סלומי
צילום: רמי זרנגר
מומלצים