שתף קטע נבחר

צפו בכוכבי מכבי בהשקת "77:78 - על המפה"

למה ג'ורדי קרויף ישב לבד, מה קרה באירוע השנתי של "פריטי וומן" - ואיך מחברים בין חטא ועונג. רכילות עסקית

77-78: מכבי ת"א בכדורסל: קודם התוצאה. עכשיו הסרט העכשווי

גביע ענק קידם את שחקני, מאמני וראשי מכבי תל אביב בכדורסל לדורותיהם, שנהרו לאולם הסינמה סיטי בגלילות כדי לצפות בהקרנת הבכורה של הסרט "77:78 - על המפה" של הבמאי דני מנקין.

מיקי ומוטי לנצח. מיקי ברקוביץ' (מימין) ומוטי ארואסטי שוב עם הגביע  (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
מיקי ומוטי לנצח. מיקי ברקוביץ' (מימין) ומוטי ארואסטי שוב עם הגביע (צילום: מוטי קמחי)
 

הסרט החזיר את הצופים ל-1977, השנה בה זכתה מכבי ת"א לראשונה בגביע אירופה בתוצאה הזאת, ולמשפט האלמותי שטבע אז טל ברודי, קפטן הקבוצה דאז, "אנחנו על המפה". מאז דורון ג'מצ'י שרד ב"הישרדות", ברודי פנה לעסקים וניסה את כוחו בקולינריה, מיקי ברקוביץ' גם הוא בעסקיו - אבל לערב אחד ולסרט אחד, שישודר בערוץ 8 בשבוע הבא, התאחדו הסיפורים האישיים של שחקני הקבוצה האגדית ההיא. שחקני העבר פגשו שוב את שמעון מזרחי, ראש הקבוצה וחתן פרס ישראל (שנתפס כשהוא מחייך); עם נציגי הנהלת "הוט"; ועם חיים סלוצקי ואלכס גלעדי.

אלכס גלעדי מתכונן להקרנת הבכורה. שלום גם לך, אחא (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
אלכס גלעדי מתכונן להקרנת הבכורה. שלום גם לך, אחא(צילום: מוטי קמחי)
 

רינת קליין, מנהלת ערוץ 8 ובתו של רלף קליין המנוח (והמאמן המיתולוגי של מכבי ת"א, שהוביל את הקבוצה לזכייה הראשונה בגביע אירופה), סחפה את הנוכחים לאוירה מאגית משהו כשאמרה: "התוצאה של משחק הניצחון הייתה 77:78. אורכו של הסרט הוא 77.78 דקות, ואבי רלף, שחסר פה היום, נפטר ב-7.8 לפני 7 שנים". למספרים תמיד יש משמעות.

 

ג'ורדי קרויף: שקוע באוכל ובמחשבות

ככה זה: אפילו כשאתה הולנדי מנומס עם DNA של יוהאן קרויף (אחד הכדורגלנים הגדולים בהיסטוריה), אתה יושב בשולחן פינתי מרוחק ב"קפה איטליה" ומושך מבטים.

קרויף במסעדה בתל אביב. מים שקטים ()
קרויף במסעדה בתל אביב. מים שקטים
 

"אני מציע לכולם להמתין עוד כמה ימים ואז הכל יתבהר", אמר לאחרונה מאמן מכבי ת"א, פאקו אייסטרן הבאסקי. אנחנו ממתינים בסבלנות. הנה, גם קרויף, המנג'ר של מכבי ת"א בכדורגל, ממתין.

 

"פריטי וומן": תהיי יפה ותעצימי

למעלה מ-5 מיליון שקלים השקיעה קבוצת "המשביר לצרכן" באירוע השנתי "פריטי וומן", שיתקיים במשך ארבעה ימים במתחם התחנה בת"א. ואכן, לא מעט נשים המחשיבות עצמן "פריטיות" הגיעו לאירוע, שעומד השנה בסימן העצמה נשית.

אסף בן דב ויעל אבקסיס. עדיין פריטי  (צילום: שוקה כהן) (צילום: שוקה כהן)
אסף בן דב ויעל אבקסיס. עדיין פריטי (צילום: שוקה כהן)
 

בתום הקוקטייל החגיגי ותצוגת האופנה הארוכה, בה השתתפו 48 דוגמניות ו-48 מעצבי אופנה ישראלים, נמכרו הדגמים שבתצוגה במכירה פומבית שכל הכנסותיה תרומה לעמותת "רוח נשית". מיכל אנסקי, האשה והקולינריה, פתחה את האירוע; ויעל אבקסיס, כיאה לנשיאת העמותה, נשאה דברים בזכות חשיבות התרומות. את הרוח הגבית סיפקו אסף בן דב, מנכ"ל המשביר לצרכן; רמי שביט, מבעלי קבוצת המשביר לצרכן; בלהה ברוקס, מנכ"לית ניופארם; דורית וידבסקי, מנהלת התקשורת השיווקית של לוריאל ישראל; אורן רווח, מנכ"ל קבוצת אסתי לאודר; נחום ביתן, הבעלים של יינות ביתן, שהגיע עם בנו ארז; ועוד רבים וטובים. 

  

פרופ' חיים בן שחר: איש הרנסאנס

80 מלאו לפרופ' חיים בן שחר, נשיא אוניברסיטת תל אביב לשעבר ומייסד מרכז ספיר באוניברסיטה - והאוניברסיטה התרגשה איתו. בערב עיון מיוחד לכבודו התאחדו כולם סביב המילים הטובות והמחמיאות. הגדיל בדבריו רקטור האוניברסיטה, פרופ' אהרן שי, שהסביר לנוכחים כי בן שחר תמיד פעל בגישה "רנסאנסית". לכן, לדבריו, לא פלא שכיום שוקד בן שחר על לימודי מוסיקולוגיה, פילוסופיה ואסתטיקה.

מימין: יאיר סרוסי, פרופ' בן שחר ודוד ברודט ()
מימין: יאיר סרוסי, פרופ' בן שחר ודוד ברודט
 

בין המחכימים את הנוכחים באירוע: פרופ' סטנלי פישר, לשעבר נגיד בנק ישראל, והיום המשנה לנגידת הבנק המרכזי של ארצות הברית, שהעז והתנבא: "עליית הריבית בארה"ב תתנהל בקצב איטי. נשמור על מעמד הדולר בכלכלה העולמית"; ופרופ' אלחנן הלפמן, חתן פרס ישראל בכלכלה, שהתמקד בקשר שבין תהליכי גלובליזציה ובין אי-שיוויון והציג נתונים.

  

יום הולדת של כסף

חברת ברוקס-קרת, חברת ניהול כספים, חגגה 20 שנה להיווסדה. דרור קרן הנחה והצחיק את בכירי תעשיית ההיי-טק שגדשו את המקום, ובין האורחים שהגיעו לשיר יומולדת שמח לבעלי החברה - אורן ברוקס, דפנה ברוקס וגיל קרת - נצפו רמי ברכה, ברק פרידור, נתן גביש והיי-טקיסטים נוספים. 

מימין: אורן ברוקס, דפנה ברוקס וגיל קרת. בחגיגות ()
מימין: אורן ברוקס, דפנה ברוקס וגיל קרת. בחגיגות
  

ניר ברקת עושה נוסטלגיה

ניר ברקת, ראש עיריית ירושלים, לא ויתר על הגעה לכנס "חופש העיתונות: אתגרים חדשים מחויבויות ישנות", שנערך בירושלים. ברקת הגיע, ובירך: "אני מאחל שהעיתונות בישראל תהיה כמו העיתונות שסיקרה את תחום ההי-טק, כשעוד הייתי היי-טקיסט". אחר כך הסביר: "שתהיה עיתונות מקצועית והגונה". אוקיי ברקת. רשמנו.

ראש עיריית ירושלים, ניר ברקת (מימין) ודן מרידור (צילום: מיכל פתאל) (צילום: מיכל פתאל)
ראש עיריית ירושלים, ניר ברקת (מימין) ודן מרידור(צילום: מיכל פתאל)
  

תנובה מחברת בין חטא ועונג

תנובה, יוניליוור קנור, מכון דוידסון וטרה זכו בפרס "ההשקה המנצחת" של איגוד השיווק הישראלי לרבעון הראשון של

2015. תנובה ניצחה בעזרת yolo; יוניליוור קנור שיווקה נכון איך להכניס שניצל לתנור; טרה ייצרה שוקו שעושה "מוו"; ומכון דוידסון לחינוך מדעי זכה בפרס על השקת אפליקציית המוח.

 

בין היתר, נימקו השופטים את YOLO: קהל היעד היה הקהל הבוגר, שנמשך למהות המותגית של חיבור בין חטא ועונג. עוד סופר בערב כי אפליקציית המוח, שהושקה במרץ האחרון, הגיעה תוך זמן קצר לכ-300 אלף משתמשים.

 

רפסודה באפור

את זה עוד לא ראו במתחם הבורסה ברמת גן: יציקת רפסודה ענקית עבור מגדל "ספיר". על הבנייה: קבוצות תדהר, אביב ורוגובין. במספרים זה אומר: 32 שעות יציקה, 1030 משאיות בטון, 8 משאבות, 150 פועלים ו-8,500 קוב בטון. כל זה בשביל מגדל אייקוני שעלותו נאמדת בכ-330 מיליון שקלים, והוא יכיל כ- 42 אלף מ"ר משרדים ומסחר.

מימין: קובי רוגובין, דורון אביב, גיל גבע, מארק וייסמן ואריה בכר  (צילום: יענקל'ה הצלם) (צילום: יענקל'ה הצלם)
מימין: קובי רוגובין, דורון אביב, גיל גבע, מארק וייסמן ואריה בכר (צילום: יענקל'ה הצלם)
 

רגע קט לפני שהחלו לשפוך את הבטון הורמה כוסית קטנה בשטח. בין המרפסדים: נשיא בורסת היהלומים, שמואל שניצר; נשיא התאחדות תעשייני היהלומים, קובי קורן; אדריכלי ומתכנני המגדל ונציגי הקבוצות הבונות: קובי רוגובין, הבעלים של רוגובין; דורון אביב, יו"ר קבוצת אביב; וגיל גבע, הבעלים של תדהר. 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מוטי קמחי
ותיקי מכבי ת"א. אלופים
צילום: מוטי קמחי
צילום: מוטי קמחי
צילום: מוטי קמחי
צילום: מוטי קמחי
צילום: מוטי קמחי
צילום: מוטי קמחי
צילום: מוטי קמחי
מומלצים