תושבי כפר יונה: "לא רוצים בית ספר חרדי"
משרד החינוך הקציב 5.4 מיליון שקלים לטובת הקמת מבנה קבע לבית ספר של ש"ס שפועל כיום בקרוונים. התושבים חוששים מאיבוד צביונה של העיר. העירייה: "כל ילד זכאי ללמוד בתנאים הטובים ביותר"
ביישוב קיים בית הספר החרדי "פני מאיר" ופועל בתוך קרוונים. במוסד, שהוקם בשנת 2003, לומדים חרדים מהיישוב וגם מערים אחרות, ובמשרד החינוך החליטו להקציב 5.4 מיליון שקלים לטובת הקמת מבנה קבע. תחילה הוא תוכנן לקום ברחוב דן באותה שכונה, אולם מאבק תושבים הביא לביטול התוכנית והעברת הבנייה המתוכננת לרחוב הצבעוני – שבו הוא נמצא כיום. "צריך לדאוג לתקציבים אחרים לטובת העיר ולא לבית ספר חרדי. אנחנו לא מתכוונים לשתוק ונצא למאבק נגד בניית בית ספר חרדי", אמרה תושבת השכונה.
חבר המועצה אבישי ברעם תומך במאבק התושבים. לדבריו, "מדובר בשכונה שהיא כולה חילונית והם לא רוצים לפגוע בצביון שלה. בניית בית ספר כזה תמשוך חרדים מבחוץ לתוך העיר וזה עלול לפגוע בה. כפר יונה היא ברובה חילונית, בניית בית ספר חרדי זה עניין פוליטי. זה פשוט מיותר. ניאבק כדי שהתקציב יבוטל וגם התוכנית לבניית בית הספר".
יש לציין שאת התקציב לבית הספר העביר משרד החינוך ולא העירייה, אך הוא נכלל בתקציבה שיובא לאישור בשבוע הבא. בעירייה דוחים את הטענות ומסבירים שבית הספר נועד לתת לתלמידים החרדיים תנאים טובים יותר ללמידה במקום המבנים היבילים שבהם הם לומדים כיום. "'פני מאיר' פועל בתנאים קשים. הילדים לומדים בקרוונים, ללא הצללה וללא כיתות ספח. זכותו של כל ילד ללמוד בתנאי לימוד ברמה הגבוהה ביותר בהתאם לסטנדרט ביישוב", נמסר מהעירייה.
עוד מציינים שם כי מיליוני השקלים לטובת בניית שלב א' של בית הספר מגיעים ממשרד החינוך. "תקציב החינוך בעיר
מהווה 40 אחוז מכל התקציב, והתוצאות בהתאם. במקרה של 'פני מאיר' אין השתתפות של העירייה במימון", נמסר מהעירייה. "חשוב שהתושבים יידעו שתקציב זה הוא ייעודי ואינו ניתן להעברה לטובת פרויקטים אחרים בעיר. כלומר, אם לא ייבנה בית הספר העיר לא תהנה מהתקציב לצרכים אחרים".