שתף קטע נבחר

 

שליח הקוורטט טוני בלייר התפטר אחרי 8 שנים

ראש ממשלת בריטניה לשעבר עסק בפיקוח על התהליך המדיני. במערב סברו שהוא פעל בניגוד עניינים, אך מקורביו טענו: הוא חש תסכול ממיעוט סמכויותיו

 

טוני בלייר (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
טוני בלייר(צילום: רויטרס)

סוף תקופה: שליח הקוורטט למזרח התיכון וראש ממשלת בריטניה לשעבר, טוני בלייר, הגיש אתמול (ד') מכתב התפטרות למזכ"ל האו"ם באן קי מון, לאחר שמונה שנים בתפקיד. הוא כיהן בתפקיד מאז 2007, בימי ממשלו של ג'ורג' וו. בוש.

 

עוד בחדשות:

 

במכתבו הודיע בלייר שיסיים את תפקידו בסוף החודש הבא. הוא לא יישא בתפקיד רשמי, אך הוא מציין שבכוונתו להמשיך להיות מעורב בקידום תהליך השלום במזרח התיכון ולמצוא דרך להשיג סוף סוף התקדמות בתהליך המדיני. בלייר מתכוון לשים דגש במיוחד על ההיבטים האזוריים, כולל חיזוק היחסים של ישראל עם העולם הערבי המתון - לרבות סעודיה, מצרים, ירדן ואחרות. הוא סבור כי זו אחת הדרכים לחזק את תהליך השלום ולהביא להתקדמות.

ראש הממשלה בנימין נתניהו נפרד מבלייר וציין כי הוא "השקיע בשנים האחרונות מאמצים רבים לקידום היציבות והשלום באזור. הבנתו העמוקה את המזרח התיכון סייעה לפתח מערכת קשרים אמינה עם ראשי מדינות באזור". הוא הדגיש כי בלייר פעל גם לקידום פרויקטים כלכליים בין ישראל לרשות הפלסטינית וסייע לגשר בין עמדות שונות באזור".

 

צפו בראיון מיוחד של בלייר באולפן ynet במהלך מבצע "צוק איתן":

 

טוני בלייר בראיון באולפן ynet בצוק איתן    (צילום: יוגב אטיאס ואורי דוידוביץ)

טוני בלייר בראיון באולפן ynet בצוק איתן    (צילום: יוגב אטיאס ואורי דוידוביץ)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

הקוורטט – שמורכב מהאו"ם, ארה"ב, האיחוד האירופי ורוסיה – הוקם במהלך האינתיפאדה השנייה במטרה לפקח על התהליך המדיני בין ישראל והפלסטינים.

 

מקורבים לבלייר אמרו שאחת הסיבות לעזיבתו הייתה תחושת תסכול בשל הסמכויות החלקיות שהיו בידיו. תפקידו הוגבל לעידוד הכלכלה הפלסטינית ולבניית מוסדות המדינה הפלסטינית. בלייר אמר בעבר בשיחות סגורות שהוא מוטרד מכך שהוא מואשם בכישלונו של הקוורטט לקדם את השלום במזרח התיכון – דבר שהוא הרבה מעבר לאחריותו.

 

מאידך, מקורות דיפלומטיים מערביים אמרו כי גורמים בקוורטט דחפו את בלייר להתפטר בגלל שתי סיבות. הראשונה הייתה שהפך בלתי אפקטיבי בעבודתו ואיבד את האמינות באזור. השנייה נבעה מביקורת בקהילה הבינלאומית על כך שפעילותו כשליח הקוורטט הייתה מנוגדת לאינטרסים העסקיים שלו מול כמה ממשלות במזרח התיכון. גם גורמים בממשל אובמה אמרו בעבר שבלייר הוא כבר לא נכס.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים