שתף קטע נבחר

ההודי שירענן אתכם: משקאות יוגורט צוננים

מי יכול לחשוב על טיגונים או אפייה במזג האוויר שבחוץ? לא רותי קינן, שהחליטה שמה שטוב להודים - טוב גם בשבילה. היא מגישה: שלישיית משקאות יוגורט מרעננים כלאסי מתובל עם כמון, לאסי מנגו מתקתק וגם משקה לבן בסודה עם קוביות קרח

היו לי דווקא תכניות לסוף השבוע הקרוב, והן בהחלט כללו כיריים ותנור. אבל החום הנורא, שהגיע בהתאם לכל התחזיות, שם להן קץ. אצלי הוא הצליח להבריח חלק ניכר מהתיאבון, ובלי ספק כל מחשבה על קרבה למקור חום מכל סוג שהוא. גם כשמתעורר איזה רעב קטן, כל מה שמתחשק לי - ואני מניחה שאני לא לבד - הוא לפתוח את המקרר, לטמון לרגע את הפנים והראש בחיקו הצונן ולשלוף משהו מוכן לאכילה כמו מעדן חלב, ירק או פרי.

 

כדי להשקיט בכל זאת את המצפון היצירתי, אני עושה מה שההודים עושים במדינה שלמיטב הבנתי (אף פעם לא הייתי), החום הקיצוני הזה אינו זר לה  - אני הולכת על משקאות יוגורט. לאסי, שמצליחים להשקיט את הרעב והצמא גם יחד.

 (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)
 

המשקאות האלה היו דווקא בני בית אצלנו בעבר, אבל משום מה נעלמו מהרפרטואר הקיצי בשנים האחרונות. מה שנחמד בהם הוא שאפשר להכינם בגרסה מלוחה ומתובלת או בגרסה מתוקה, ולענות על טעמם של רוב האורחים ובני המשפחה. ההכנה ממש לא מסובכת, ובשום שלב אינה מערבת מקור חום.

 

אם אתם לא מחבבים במיוחד יוגורט, תוכלו ללכת על הווריאציה הבלקנית המשדכת לבן או רוויון עם סודה.

 

לאסי מתובל

אפשר להחליף את התבלינים בהתאם להעדפה האישית.

 

ועוד משהו: לטעם מזרח תיכוני, נסו לתבל את המשקה בתערובת זעתר.

 

המרכיבים ל-6 כוסות:

6 גביעי יוגורט

1 כפית כמון טחון

1 כפית גרגרי כוסברה טחונים

1 כפית מלח

 

אופן ההכנה:
  1. יוצקים את היוגורט לקנקן, מוסיפים 1 כוס מים קרים וטורפים היטב במטרף ידני עד שמתקבלת תערובת דלילה ואוורירית.
  2. מוסיפים 3/4 כפית מהכמון, 3/4 כמות מהכוסברה ואת המלח וממשיכים לטרוף.
  3. הגשה: יוצקים את הלאסי לכוסות גבוהות, וזורים על פני כל כוס את שארית התבלינים.

 

לאסי מנגו

הגרסה המתוקה של הלאסי כוללת פרי, אבל אם אין לכם חשק לרסק - ותרו עליו, וערבבו את היוגורט עם כמה טיפות תמצית ורדים ומעט הל טחון. אפשר גם לקשט בעלי ורדים.

 

המרכיבים ל-6 כוסות:

6 גביעי יוגורט

1/2 כוס סוכר

1 מנגו קלוף

כמה טיפות תמצית פריחת הדרים (או תמצית ורדים)

 

להגשה:

מעט אגוזים טחונים - לא חובה

 

אופן ההכנה:  

  1. מניחים את המנגו והיוגורט בבלנדר, מוסיפים 1 כוס מים קרים, את הסוכר ואת תמצית ההדרים ומרסקים היטב עד שהסוכר נמס ומתקבלת תערובת אוורירית.
  2. הגשה: מעבירים לכוסות, וזורים מעט אגוזים טחונים.

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)
 

משקה לבן בסודה

לא תאמינו כמה הוא מרענן. אפשר כמובן להשתמש גם ברוויון או ביוגורט, במקום בלבן או באשל.

 

המרכיבים ל-1 כוס: 

1 גביע לבן (או אשל)

1/2 כוס סודה

מלח, פלפל

2 קוביות קרח

 

אופן ההכנה:

בוחשים את הלבן עד שהוא הופך למשקה דליל. מוסיפים את הסודה, מלח, פלפל והקרח ומערבבים בזהירות.

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)
  

לכל הטורים של סיר שמח ושל רותי קינן     

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון ברנר
רותי קינן
צילום: ירון ברנר
מומלצים