שתף קטע נבחר
 

ועדה תנסח "מפת דרכים לייצוא הישראלי"

ועדה ציבורית תגיש לממשלה מסמך שיכלול המלצות לצעדים שיש לנקוט כדי לחזק את התחרותיות בייצוא הישראלי. דרעי: "ככל שנמקד מאמצים בייצוא, נוכל להביא באמצעותו להרחבת פעילות התעשייה והתעסוקה בישראל"

ועדה ציבורית, שבה ייקחו חלק אנשי מפתח מהתעשייה הישראלית, תגיש לממשלה מסמך תחת הכותר "מפת דרכים לייצוא הישראלי". המסמך יכלול המלצות לצעדים שבהם יש לנקוט על מנת לחזק את כושר התחרותיות של הייצוא הישראלי.

 

לכתבות נוספות בערוץ כלכלה :

בהיי-טק: זינוק של 16.5% בייצוא היי-טק מישראל

  

לקראת עבודתה של הוועדה, יתקיים ביום ראשון הקרוב אירוע של דיונים בשולחנות עגולים, בהשתתפותם של כ-200 יצואנים גדולים וקטנים ממגוון ענפי הייצוא יחד עם נציגי ממשל ואקדמיה. הדיון יעסוק באתגרים ובחסמים העומדים בפני הייצוא והיצואנים הישראלים, ביניהם: מימון ביטוח אשראי וסיכוני סחר חוץ, כלי סיוע ליצואן, חסמים וכניסה לשווקים של הודו, סין ואפריקה, וחסמים ואתגרים על פי ענפי הייצוא השונים. הוועדה שתוקם תעבד את המסקנות שיוסקו במהלך הדיונים הללו.

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)
  

הרקע למהלך הוא הטענות לביצועים חלשים של הייצוא הישראלי, הנובעים מפגיעה בכושר התחרות שלו בשנים האחרונות. מנתונים שאספו מכון היצוא והתאחדות התעשיינים עולה כי במהלך השנים 1980-2014 לא הצליח המשק הישראלי לצמצם את פערי התוצר לנפש מול המשק האמריקאי באופן משמעותי והוא נותר ברמה של כ-60% מהתוצר לנפש בארה"ב.

  

במכון היצוא ובהתאחדות התעשיינים טוענים כי הסיבה המרכזית לכך היא חולשתו של הייצוא הישראלי. מהשוואה בין ישראל לכלכלות מתפתחות עתירות ייצוא אחרות בשנים אלה (1980 – 2014) עולה כי מדינות שצמצמו את הפער בינן לבין ארה"ב חוו עלייה ביחס הייצוא לתוצר.

  

בין השנים 1980-2014 עלה יחס הייצוא לתוצר בקוריאה מכ-30% לכ-51%, בטיוואן הוא טיפס משיעור של 52% לכ-74% ואילו באירלנד עלה מכ-44% בשנת 1980 - בדומה לישראל באותה שנה - ללמעלה מ-110% בשנת 2014. להבדיל מאותן המדינות, בישראל נרשמה ירידה ביחס הייצוא לתוצר מכ-44% ב-1980 לכ-32% בלבד ב-2014, דבר המסביר את הקיפאון בתוצר היחסי לנפש בישראל מול ארה"ב.

 

ומי בוועדה?

"הנתונים העולים מהניתוח מדאיגים ומצביעים על הצורך בהחזרת נושא הייצוא לסדר היום הציבורי", אמר רמזי גבאי, יו"ר מכון הייצוא. "הייצוא הוא קטר צמיחה שאין שני לו במשק הישראלי, ועדיין אתגרי הייצוא אינם מקבלים את המשקל הראוי. אנחנו קוראים לממשלה החדשה לתת את תשומת הלב הראויה לנושא, תוך הגדרת יעדים וכלים לקידום הייצוא לצורך חיזוק צמיחת המשק והעלאת הרווחה הכלכלית של אזרחי ישראל".

 

שר הכלכלה, אריה דרעי, בירך על היוזמה המשותפת ואמר כי "לייצוא תפקיד מרכזי ומהותי בצמיחת המשק והתעשייה הישראלית ביצירת תעסוקה והגדלת הפריון, בייחוד בפריפריה ובשיפור תדמית ישראל בעולם. ישראל מובילה בטכנולוגיות חדשניות המבוקשות מאוד ברחבי העולם, וככל שנמקד מאמצים בייצוא, נוכל להביא באמצעותו להרחבת פעילות התעשייה והתעסוקה בישראל".

  

בוועדה הציבורית ייקחו חלק, בין היתר, יאיר סרוסי, יו"ר בנק הפועלים; יוסי וייס, מנכ"ל התעשייה האווירית; ישראל מקוב, יו"ר BioLight; ניר זוהר, נשיא וסמנכ"ל התפעול של חברת Wix; רים יונס, מנכ"לית, הבעלים והמקימה של חברת המכשור הרפואי אלפא אומגה; אסף גיל, יו"ר גיל הפקות; עדן ברטל, מנכ"ל משרד התקשורת לשעבר; מיכל נגרין, הבעלים של מיכל נגרין עיצובים בע"מ; רן מידן, מנכ"ל נטפים; אריק דיין, נשיא ומנכ"ל עמיעד; ואורי יהודאי, נשיא ומנהל עסקים ראשי פרוטרום.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים