שתף קטע נבחר
 

מנה עם טוויסט לילדים: שניצל בציפוי גרנולה

אין כמו שניצל חם וטעים שכל הילדים וההורים אוהבים, אבל מדי פעם כיף לשדרג ולתת לו כיוון חדש ומעניין. השף ד"ר רני פולק עם מתכון פשוט לשניצל שייעלם במהירות הבזק

בכל בית בישראל: אין הורה שלא שמע לפחות פעם אחת את המשפט – "כל הזמן יש אותו אוכל בבית הזה". מצד אחד הקטנטנים מצפים שהורים יפתיעו אותם אבל בסופו של דבר הם מעדיפים את האוכל המוכר, הבסיסי והטעים.

 

לכתבות נוספות - היכנסו לפייסבוק הורים של ynet

 

בדיוק בשביל השילוב הזה חיפשנו מתכון של המאכל האהוב על כל ילדי ישראל – שניצל, אבל החלטנו לשדרג אותו ולהוסיף לו שיבולת שועל. מלבד הטעם המיוחד התעקשנו על מתכון קליל, מהיר ובעיקר בלי יותר מדי התחכמויות.

 

 ( ) ( )

קבלו את המתכון של השף ד"ר רני פולק:

 

חומרים ל-8 מנות

1/2 ק"ג חזה עוף

1 כוס שיבולת שועל

ביצה אחת

1/4 כפית מלח

1/4 כפית פלפל

 

אופן הכנה

  • חממו תנור לטמפרטורה של 180 מעלות ורפדו תבנית עם נייר אפייה.

 

  • חממו מחבת יבשה על להבה בינונית וקלו את שיבולת השועל כשתי דקות עד שמשחים קלות.

 

  • רסקו את שיבולת השועל במעבד מזון לריסוק גס והעבירו לצלחת עם מעט מלח ופלפל.

 

  • שברו את הביצה וצקו לצלחת נוספת. טירפו בעזרת מזלג.

 

  • חתכו את חזות העוף לרצועות אצבעות ברוחב 1 ס"מ והכניסו לקערה בינונית. הוסיפו את המלח והפלפל וערבבו היטב.

 

  • קחו רצועת חזה, טבלו אותה בביצה ואז בפירורי הגרנולה והניחו על התבנית. חזרו על כך עם כל אצבעות חזות העוף.

 

  • אפו כעשר דקות. העבירו את התנור למצב של גריל ואפו ארבע דקות נוספות תוך כדי ערבוב כל דקה עד שמגיע למצב שהרצועות רכות ושחומות מכל הצדדים.

 

 

* ניתן לשדרג את המנה עם עוף שגדל ללא אנטיביוטיקה וללא תוספת הורמונים





 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים