למה כועס הדלאי למה על כלת נובל לשלום?
המנהיג הרוחני של טיבט קרא למנהיגת האופוזיציה במיאנמר סו צ'י לצאת בפומבי להגנת המהגרים בני המיעוט המוסלמי מארצה, שברחו בסירות ונתקעו בלב ים לאחר שנרדפו על ידי הרוב הבודהיסטי. מבקריה תוקפים: היא חוששת שהגנה על בני הרוהינגיה המוסלמים תעלה לה בנשיאות אם תרוץ לתפקיד
הדלאי למה: בגלגול הבא אולי אהיה בלונדינית שובבה
עוד חדשות בעולם :
"אסד ייפול בקרוב וחיזבאללה ישר אחריו"
הודו בוערת מחום: 1,400 מתו, רובם עניים
Made in Iran: נתניהו מנהיג את דאעש
חוף בשביל הבריאות. זה "ים המלח של פרו"
הדלאי למה אמר היום (יום ה') לעיתון "אוסטרליאן" שהעולם לא יכול להתעלם ממצוקתם של יותר מ-3,000 מהגרים נואשים שהגיעו לחופי אינדונזיה, מלזיה ותאילנד בשבועות האחרונים וברוב המקרים ננטשו על ידי המבריחים שלהם, או שדווקא נשבו על ידם עד שמשפחותיהם שילמו כופר כספי עבור שחרורם.
"לא מספיק לומר "איך לעזור לאנשים האלה?", צוטט המנהיג הרוחני של טיבט בראיון שהעניק ממקום גלותו בהודו. "זה לא מספיק. יש משהו מעוות באופן החשיבה האנושי. הדאגה לחיים ולרווחת הזולת חסרה לנו", אמר הדלאי למה.
המהגרים שנתקעו בלב ים או שנכלאו במחנות של מבריחי אדם היו בנגלדשים ובני רוהינגיה מוסלמים ממיאנמר שנרדפים על ידי הרוב הבודהיסטי במדינה.
הדלאי למה אמר שהוא דן עם סו צ'י בנושא בני הרוהינגיה. "ציינתי (בפניה) את הבעיה הזו והיא אמרה לי שיש לה כמה קשיים ושהדברים לא פשוטים, אלא מורכבים מאוד", צוטט הדלאי למה. "אבל למרות הכול, אני חש שהיא יכולה לעשות משהו".
סו צ'י הפכה לגיבורה בינלאומית במהלך השנים שהעבירה במעצר בית משום שדיברה נגד הגנרלים ששלטו במשך שנים במיאנמר. היא נכנסה לפוליטיקה בארצה לאחר שחרורה ב-2010,
כשהחונטה הצבאית העבירה את השלטון לממשלה אזרחית.
במדינה שבה יש רוב בודהיסטי והמיעוט המוסלמי סובל מאפליה, סו צ'י שמרה עד כה על שתיקה בנושא רדיפתם. כעת היא טוענת שמעולם לא רצתה להפוך לפעילת זכויות אדם, ומבקריה טוענים שהגנה על בני הרוהינגיה המוסלמים עלולה לעלות לה בקולות של תומכים רבים אם תרוץ לנשיאות.