כדורגל מעבר לקו הירוק: "חששנו שנורחק"
סוגיית חמש הקבוצות הישראליות ביו"ש תועבר לוועדה בפיפ"א. יו"ר עירוני אריאל: "היה מתח גדול, חשוב שעברנו את היום הזה בלום". חבר הנהלת בקעת הירדן: "אף אחד לא מעלה על דעתו שלא נשחק במדינת ישראל"
בכדורגל הישראלי דאגו מהצבעה ומסילוק אפשרי מפיפ"א, אבל בחמישה מועדונים החשש הזה היה כבד במיוחד. מעט אחרי השעה 16:00 אפשר היה לשחרר אנחת רווחה, עם הודעת יו"ר ההתאחדות הפלסטינית ג'יבריל רג'וב על משיכת ההצעה להחרמת ישראל, אך באותן חמש קבוצות, הפועלות מעבר לקו הירוק, עדיין מקנן החשש.
נשיא פיפ"א ספ בלאטר לא קיבל את דרישת רג'וב לפנייה לאו"ם בבקשה שיכריע אם מועדוני כדורגל ישראלים הפועלים מעבר לקו הירוק רשאים לשחק בליגות הישראליות. עם זאת, הוא הסכים להעלות הצעה לוועדה, בהשתתפות נציגים מישראל ומהרשות הפלסטינית, שתבדוק בין היתר את סוגיית המעמד של אותן קבוצות. אותה הצעה אושרה ברוב גדול.
הדרמה בציריך, כותרות נוספות
ההרתעה נשחקת: "הקרב הבא - האולימפיאדה"
בדקה ה-90: רג'וב חזר בו מההצעה לסילוק ישראל
כץ: לכלוא את רג'וב במוקטעה. שישחק שם סטנגה
למרות הסקנדל: בלאטר נבחר שוב לנשיא פיפ"א
"היה מתח גדול ביממה האחרונה והיה חשש אמיתי שהקבוצות מעבר לקו הירוק יורחקו, למרות שהסוגייה העיקרית היא הדאגה שהקבוצות הגדולות יורחקו מהמסגרת של פיפ"א, דבר שמהווה גזר דין מוות לכדורגל הישראלי", אמר שי ברנטל, יו"ר בית"ר עירוני אריאל מליגה ג', אחת מאותן חמש קבוצות. פרט לאריאל, מדובר גם בבקעת הירדן, שעלתה השנה לליגה א' (הליגה השלישית), גבעת זאב ומעלה אדומים מליגה ב' ואליצור יהודה המייצגת את אזור קריית ארבע ומשחקת אף היא בליגה ג', הליגה החמישית והחלשה מכולן.
לדברי יו"ר אריאל, "לפי מה שהבנתי, נושא הקבוצות מעבר לקו הירוק עבר להחלטה של ועדה ולדעתי אם בכינוס הגדול לא הצליחו להעביר החלטה אז בטח שעכשיו לא יצליחו. הכל פוליטיקה ואין שום קשר לפגיעה בכדורגל הפלסטיני. בימים הקרובים אני מתכוון לנסות להוביל קיום משחק ראווה בין הקבוצה שלי לבין ילדים פלסטינים מכפרים סמוכים ולהביא קבוצת צמרת למשחק ראווה מעבר לקו הירוק. הכי חשוב זה שעברנו את היום הזה בשלום ולהרבה זמן".
מופז קורן, חבר הנהלת הפועל בקעת הירדן, אמר כי "כל התייחסות שלנו לסוגיה רק תעשה לנו רע. אסור לנו להתייחס לשטויות שלהם וברור שזה לא יקרה כי אף אחד לא מעלה על דעתו שלא נשחק במדינת ישראל. זה הכל רוח וצלצולים, כמו שרג'וב ירד מהשטויות שלו בדקה ה-90. אנחנו ממשיכים בהכנות שלנו לעונה הבאה כרגיל. זה בלון שהתפוצץ על רקע פוליטי ומשחקי כוח בהנהגה הפלסטינית. בקבוצה כולם דיברו על זה אבל בצחוק כי זה שטויות".
בנאומו מעל במת קונגרס פיפ"א בציריך התייחס רג'וב לנושא קבוצות הכדורגל מיהודה ושומרון: "5 מועדונים ישראלים משחקים בליגות בישראל אבל הם בטריטוריה פלסטינית, בשטחים המוכרים בקהילה הבינלאומית כפלסטיניים, כבושים על ידי הישראלים. אני מבקש מכם להצביע שהנושא הזה יעלה בפני האו"ם, על מנת שיחליט אם השטחים הללו הם פלסטיניים או ישראלים. אם הם ישראלים, יש להם את הזכות להתארגן, לשחק וליהנות מהמשחק. אבל אם לא, המועדונים הללו מבצעים פעיליות ספורט בשטחים כבושים ועליהם להיות מוחרמים".
יו"ר התאחדות הכדורגל הישראלית, עופר עיני, ענה לו ואמר: "רוב חמשת המועדונים הם מועדונים של ילדים ואני רוצה שיותר ויותר ילדים ישחקו כדורגל". בסופו של דבר כאמור עלתה להצבעה הצעת פשרה, לפיה ועדה בפיפ"א תדון בסוגיית המועדונים. ההצעה אושרה ברוב של 65 לעומת 18.
בתום הדיון הדרמטי הדגיש עיני כי החלטת התאחדות הכדורגל העולמית להשאיר את סוגיית חמשת מועדוני הכדורגל הפעילים מעבר לקו הירוק בידי פיפ"א ולא להעבירה לידי האו"ם מהווה הישג ישראלי נוסף. הפשרה בעניין גובשה בפגישה שקיים בלאטר עם עיני ורג'וב זמן קצר לפני ההצבעה.