שתף קטע נבחר
 

המלגות השוות: מי רוצה 100 אלף שקל?

לרגל ההרשמה לשנת הלימודים האקדמית הבאה ריכזנו כמה מלגות שוות במיוחד, כאלה שיממנו לכם לפחות מחצית משכר התואר, אם לא את כולו. חלקן כוללות גם הוצאות מחייה, ויש גם מלגה עבור יוצאי אתיופיה. אז מי רוצה לקבל 100 אלף שקל? מדריך

עד שהמדינה תגשים את הזכות לחינוך בצורה נאותה, תאפשר הזדמנות שווה לכולם ותממן לימודים בצורה התואמת מדינות מפותחות - עמותות, ארגונים וגורמים פרטיים יפעלו במקומה. זאת, בניסיון לצמצם פערים חברתיים. אז מהן המלגות הראויות ביותר לציון?

 

לכתבות נוספות בערוץ לימודים :

 

לרגל ההרשמה לשנת הלימודים האקדמית הבאה ריכזנו כמה מלגות שוות במיוחד. כאלה שיממנו כמחצית או את התואר כולו, חלקן כוללות גם הוצאות מחייה. אז מי רוצה 100 אלף שקל?

מעונות הסטודנטים באוניברסיטת תל אביב. מלגת לימודים מלאה של שנתיים ובנוסף מלגת מחייה של 1,000 יורו בחודש (צילום: באדיבות שיכון ובינוי נדל"ן) (צילום: באדיבות שיכון ובינוי נדל
מעונות הסטודנטים באוניברסיטת תל אביב. מלגת לימודים מלאה של שנתיים ובנוסף מלגת מחייה של 1,000 יורו בחודש(צילום: באדיבות שיכון ובינוי נדל"ן)
 

הבינתחומי: כ-100 אלף שקל לתואר במדעי המחשב או במנהל עסקים

מהרו, כי ההרשמה למלגה זו מסתיימת מחר. זו אחת המלגות השוות מפני שהיא מעניקה כמעט תואר שלם בחינם.

מי: תכנית "קרן אור", במרכז הבינתחומי הרצליה.

כמה: מלגה בשווי כ-90% משכר הלימוד, עבור תואר ראשון במדעי המחשב או במנהל עסקים בבינתחומי.

מה: התוכנית מיועדת לצעירים בעלי זכאות לבגרות לאחר שירות צבאי או לאומי מלא, או שתרמו תרומה משמעותית וממושכת לקהילה, המעוניינים להשתלב בעולם העסקים או ההיי-טק. התוכנית מיועדת למעוטי יכולת כלכלית שהרקע החברתי-כלכלי בו גדלו מהווה מחסום כניסה לתוכניות אקדמיות ברמה גבוהה ומקשה עליהם להצליח. לפני התכנית ישנה סדנת מיון הבודקת סיכויי הצלחה בלימודים בתחום, ללא תלות בציוני בגרות או פסיכומטרי, ובסופה בחינה. במהלך התואר, אלו שמתקבלים זוכים למכינה במתמטיקה ובאנגלית, לשיעורי תגבור וחניכה של סטודנטים מתנדבים, וכן התוכנית נפרשת על פני ארבע שנים במקום שלוש, כדי לאפשר "נחיתה רכה" באקדמיה. בשנה שעברה התקבלו לתכנית 15 סטודנטים מתוך מעל 100 נרשמים. עד היום סיימו את התוכנית כ-120 בוגרים.

עד מתי: ההרשמה מסתיימת מחר, ה-1 ביוני.

לפרטים נוספים

 

מלגת לימודים מלאה של שנתיים ובנוסף מלגת מחייה של 1,000 יורו בחודש

מי: המרכז ללימודי אירופה באוניברסיטת תל-אביב.

כמה: מלגת לימודים מלאה של שנתיים ובנוסף מלגת מחייה של 1,000 יורו בחודש.

מה: תוכנית ללימודי תואר שני, בתחום לימודי אירופה(EU studies) . התוכנית מיועדת לבוגרי תואר ראשון בכל תחום שהוא (שניתן להצטרף לתוכנית כבר בשנה השלישית של התואר הראשון), אשר ממוצע הציונים שלהם הוא 85 ומעלה. השנה הראשונה של התואר השני נלמדת באוניברסיטת תל-אביב, וכוללת קורסים בנושא האיחוד האירופי, כלכלה אירופית, משפטים וחברה וקורסי שפה גרמנית. השנה השנייה מתקיימת באוניברסיטת היינריך היינה בגרמניה, ואליה מתקבלים עשרת הסטודנטים המצטיינים שלמדו בשנה הראשונה. התוכנית מתקיימת בישראל, ברשות הפלסטינית ובירדן. מטרת התוכנית היא להפגיש בין עשרת הסטודנטים המצטיינים משלושת האזורים בשנת הלימודים השנייה שמתקיימת בגרמניה מתוך כוונה לייצר דיאלוג בין העמים המתבסס על שיתוף-פעולה אקדמי.

עד מתי: ההרשמה פתוחה עד סוף יולי.

לפרטים נוספים

 

מלגת שוליך: 90-120 אלף שקל מלגה למימון כל התואר, כולל דמי מחייה

מי: קרן "מלגות המנהיגים של שוליך", ביוזמת סימור שוליך, איש עסקים ופלינתרופ קנדי שתרם עד כה מעל 350 מיליון דולר עבור פרויקטים שונים המעודדים צמיחה.

כמה: מלגות בשווי 90-120 אלף שקל למימון תואר בתחום הטכנולוגי.

מה: בשנת הלימודים הקרובה יזכו כ-50 סטודנטים למימון מלא של תואר ראשון. היתרון הגדול הוא שהסטודנטים יכולים להתרכז אך ורק בלימודים כי כל הפן הכלכלי מסודר עבורם, כולל הוצאות מחיה במהלך הלימודים. הקרן מיועדת לסטודנטים מבטיחים, בעלי הישגים אקדמיים גבוהים, צורך כלכלי וכישורי מנהיגות. היא מיועדת לתלמידים ישראליים המעוניינים לעשות תואר באחד ממקצועות המדעים, ההנדסה, הטכנולוגיה או המתמטיקה, באחת מחמש אוניברסיטאות נבחרות. הקרן מאמינה כי עתידה של ישראל קשור קשר הדוק במידת ההשקעה בתחומי המדע והטכנולוגיה ולכן מעודדת מימון של לימודים בתחומים אלו.

עד מתי: ההרשמה למלגה בעיצומה. לסטודנטים בטכניון ההרשמה היא עד ל-10 ביולי, לשאר האוניברסיטאות ההרשמה היא עד ל-10 באוגוסט.

לפרטים נוספים

מעונות הסטודנטים במכללה האקדמית נתניה. מלגה בשווי של 27-30 אלף שקל לשנה אקדמית  (הדמיה: דוראל אדריכלים) (הדמיה: דוראל אדריכלים)
מעונות הסטודנטים במכללה האקדמית נתניה. מלגה בשווי של 27-30 אלף שקל לשנה אקדמית (הדמיה: דוראל אדריכלים)
  

מלגת אייסף: 20,000 שקל לכל שנה אקדמית, עד לפוסט דוקטורט למתאימים

מי: קרן אייסף, שהוקמה ע"י לילי ואדמונד ספרא.

כמה: מלגות של 20,000 שקל עבור שנת לימודים אקדמית, כך שמי שלומד במוסד אוניברסיטאי יזכה למלגה מלאה, ומי שלומד במכללה יזכה לכ-60% מגובה שכר הלימוד. היתרון הגדול הוא הליווי עד לתארים מתקדמים, כך שמדובר במימון משמעותי.

מה: ליווי וסיוע כלכלי מהתואר הראשון ועד לפוסט דוקטורט, למי שעומד בדרישות האקדמיות. הקרן רואה עצמה כנושאת דגל הפריפריה וקוראת לקידום צעירים מבטיחים מהפריפריה הגיאוגרפית הכלכלית והחברתית. הקרן שמה דגש על פיתוח מנהיגות למעורבות ולמחויבות חברתית, כך שהסטודנטים לומדים ועובדים עם הקהילה המקומית במקום בו הם לומדים. תנאי הקבלה הם מצב סוציואקונומי, שירות צבאי או לאומי וזיקה למעורבות חברתית. בין בוגרי הקרן: ד"ר רוני גמזו, מנכ"ל משרד הבריאות, ח"כ ד"ר עדי קול, רופ' סולי מזרחי ראש מח' בבי"ח סורוקה ופרופ' אלי אברהם מרצה בכיר באוני' חיפה וראש מכון קומפר לחקר האנטישמיות (וכיום יו"ר אייסף).

עד מתי: ההרשמה מתחילה ב-1 ביוני ומסתיימת בסוף יולי.

לפרטים נוספים

 

קרן רוטשילד: 60,000 שקל מלגה לתואר

מי: קרן רוטשילד קיסריה

כמה: מלגה של 20,000 שקל לשנת לימודים, למשך 3 שנים.

מה: ארגון שגרירי רוטשילד עוסק בפיתוח מצוינות אישית ומקצועית של סטודנטים, תוך עשיה חברתית משמעותית והשפעה במגוון ארגונים חברתיים. על מנת להתקבל נדרש לעמוד ברף סוציו-אקונומי או לגלות פוטנציאל לעשייה ולמעורבות חברתית, או לעבור בהצלחה תהליך מיון שכולל מרכז הערכה וריאיון אישי. מיועד לסטודנטים לתואר ראשון, בשנת הראשונה או שנותרו להם 3 שנות לימוד אקדמיות באחד מרשימת 7 מוסדות אקדמיים בארץ. בנוסף, בכל שנה מעניקה קרן רוטשילד קיסריה מלגות לסטודנטים עד לפוסט דוקטורט, בתוכניות שונות, ביניהן: תוכנית אריאן דה-רוטשילד (מלגה של 250,000 שקל בסך הכל עבור 4 שנים לנשים הלומדות לדוקטורט), וכן כ-60 מלגות למורים מצטיינים בהוראת מדעים בלימודי תואר שני במכון וייצמן, בגובה 31,000 שקל לשנה.

עד מתי: ההרשמה עד 30 באוגוסט.

לפרטים נוספים

 

ליוצאי אתיופיה: מלגה של 100% מימון במכללה האקדמית נתניה

מי: המכללה האקדמית נתניה.

כמה: מלגה בשווי 100% משכר הלימוד, ששוויה כ-27-30 אלף שקל לשנה אקדמית.

מה: מלגה זו מיועדת לבני העדה האתיופית, תמורת השקעה של 100 שעות שנתיות של פעילות בבתי-ספר, מועדוניות ומסגרות שונות בקהילה. תוכנית זו מתבצעת בשיתוף פעולה עם המנהל לסטודנטים עולים ממשרד הקליטה, משפחת גוטוירט, חברת לוריאל ומס‘ קרנות ותורמים ייחודיים לתכנית זו. כיום ישנם למעלה ממאה סטודנטים שזוכים למלגות בהיקף כולל של כ-2 מיליון שקלים.

עד מתי: ההרשמה היא עד סוף חודש אוגוסט.

לפרטים נוספים

  

מלגת לוד: מלגה של 13,000 שקל לשנה אקדמית עבור 7 שעות פעילות שבועיות

מי: פרויקט "רילוד" (Relod) של התאחדות הסטודנטים בשיתוף עם מפעל הפיס.

כמה: 13,000 שקל לשנה אקדמית (ובסה"כ מלגה דו-שנתית בסך 26,000 שקל).

מה: פרויקט שנועד לגרום למאות סטודנטים להעתיק את מקום מגוריהם לעיר לוד, ובכך לשנות את תדמית העיר ולהפוך אותה למוקד משיכה לסטודנטים ולצעירים בכלל. המלגה מציעה מגורים זולים וקרובים לקמפוס, מלגת לימודים וסבסוד שכר דירה ועשייה חברתית. על הסטודנטים להשקיע כ-7 שעות פעילות שבועיות המוקדשות לקהילה ולמשימות הקשורות בתחומי חינוך בלתי פורמלי, תרבות והעצמה אזרחית בקרב תושבי השכונות בעיר לוד. בשנה שעברה מעל 1,000 סטודנטים הגישו מועמדות למלגה המבוקשת, מהם נבחרו כ-100 סטודנטים.

עד מתי: עד סוף יוני.

לפרטים נוספים

  

מעוניינים לאתר מלגות נוספות?

תוכלו להיעזר במחשבון המלגות שנמצא באתר התאחדות הסטודנטים הארצית. לאחר שתמלאו שאלון קצר, כל המלגות הרלוונטיות עבורכם יופיעו על המסך. מבין 600 המלגות שנמצאות במאגר, לא מעט ניתנות בלי קשר למצב סוציו-אקונומי, אלא בהתאם לכישורים, פעילות ציבורית או השתייכות לעדה מסוימת.

לינק למחשבון המלגות

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים