נתניהו בראש ועדה חדשה לענייני רגולציה
בראש הוועדה יעמוד רה"מ נתניהו. הממשלה צפויה לאשר גם כי שר האוצר, משה כחלון, יעמוד בראש ועדת השרים לענייני הפרטה. כמו כן תאשר הממשלה את מינויו של אשל ארמוני למנכ"ל משרד הבינוי. נשיא התאחדות התעשיינים: "זה מסר חיובי"
ממשלת ישראל צפויה לאשר היום (א') בישיבתה השבועית את הקמתה של ועדת שרים לענייני רגולציה. הוועדה תוסמך להכריע בסוגיות שבהן שני רגולטורים או יותר, האחראים על תחום אחד, חלוקים בעמדתם או מציבים בפני הגורם המפוקח דרישות שונות העומדות בסתירה זו לזו. עם זאת, הוועדה לא תוכל לקבל הכרעות שיפוטיות, שנמצאות בסמכותם של בתי דין, ולא תוכל לכפות על שר או רגולטור הכרעה בסוגיות שנתונות על פי החוק לשיקול דעתו הבלעדי.
לכתבות נוספות בערוץ כלכלה :
- ועדה תנסח "מפת דרכים לייצוא הישראלי"
- גדל הפער בין העשירון העליון לתחתון בישראל
- משרד המשפטים דוחה את הדיון ברפורמת הקורנפלקס
בראש הוועדה יעמוד ראש הממשלה, בנימין נתניהו. לצידו יכהנו שרי האוצר, המשפטים, הכלכלה, החינוך, ביטחון הפנים, הביטחון, האנרגיה והמים, התיירות ואופיר אקוניס. את עבודת הוועדה ירכז מנכ"ל משרד ראש הממשלה.
הצורך בקיומו של גורם מתאם ופוסק בסוגיות רגולטוריות עלה לפני כשנתיים בעקבות עבודתה של הוועדה לבחינת הרגולציה בישראל, שבראשה עמד הממונה על התקציבים דאז, גל הרשקוביץ. הוועדה קבעה כי רגולטורים בישראל נוטים לא פעם לקבל החלטות שמשפיעות בצורה דרמטית על מצב המשק כולו, מבלי שהם מביאים בחשבון את ההשלכות הללו.
לכן המליצו חברי הוועדה כי יוקם פורום רגולטורים נרחב שידאג לבחון החלטות משמעותיות לאור מטרות העל של הממשלה.
אשל ארמוני מנכ"ל משרד הבינוי
הצורך בוועדה שכזו עלה שוב באחרונה, בעקבות המחלוקת בין הממונה על ההגבלים העסקיים, דייוויד גילה, לבין שאר הפקידים הממונים על מאגרי הגז. לפני כחצי שנה החליט גילה לבטל את הפטור מהסדר כובל שהיה אמור להעניק לחברות הקידוח בגין שליטתן במאגרי הגז של ישראל ולתבוע כי הדואופול של דלק-נובל אנרג'י יבוטל.
בעקבות החלטתו פרסם המשנה ליועץ המשפטי לממשלה, אבי ליכט, מכתב שבו הציע לבחון מחדש את מבנה הרגולציה על מאגרי הגז וציין כי "התנהלות התחום הייחודי שלפנינו מעצימה את אחת הבעיות המרכזיות של הרגולציה בישראל - ריבוי רגולטורים שחלקם בעלי סמכויות חופפות ומתנגשות ללא מנגנון הכרעה מסודר".
בעקבות מכתבו של ליכט הוקם צוות משותף שכלל את כל הפקידים הבכירים שמפקחים על מאגרי הגז וגובש מתווה להסכם פשרה בין המדינה לדואופול, אולם הממונה על ההגבלים דחה את המתווה ובחר להתפטר לאחר שהבין שהוא יוצע לחברות הגז למרות התנגדותו.
הממשלה צפויה לאשר גם כי שר האוצר, משה כחלון, יעמוד בראש ועדת השרים לענייני הפרטה, אשר בראשה עמד עד כה, על פי חוק, ראש הממשלה. לצידו של כחלון יכהנו בוועדה שר הכלכלה, אריה דרעי, שרת המשפטים, איילת שקד, השר לביטחון פנים, גלעד ארדן, ושר האנרגיה והמים, יובל שטייניץ.
כמו כן תאשר הממשלה את מינויו של אשל ארמוני למנכ"ל משרד הבינוי. ארמוני כיהן עד לאחרונה כמנכ"ל עיריית כפר סבא ולפני כן שירת כראש אגף במוסד למודיעין ולתפקידים מיוחדים.
שרגא ברוש: "תתאפשר התפתחות מהירה יותר"
יו"ר נשיאות הארגונים העסקיים ונשיא התאחדות התעשיינים, שרגא ברוש, הודיע היום (א') בצהריים, כי בשם כלל המגזר העסקי הוא מברך את ראש הממשלה על החלטתו להקים ועדת שרים לרגולציה.
ברוש מסר: "ראש הממשלה, בהחלטתו לעמוד בראש ועדה להפחתת עומס הרגולציה, מפגין מנהיגות כלכלית ואישית ומשדר מסר חיובי למגזר העסקי בישראל. אני מקווה לראות שיפור ניכר בסביבה הרגולטורית כבר בשנה הקרובה. לצערי כיום הרגולציה הנה משקולת על כתפי הכלכלה המקומית ובעלי העסקים.
"היא פוגעת ביכולת של עסקים לצמוח, מבריחה יזמים ומונעת יצירת מקומות תעסוקה חדשים במשק. הפחתה של הרגולציה תאפשר התפתחות מהירה יותר של עסקים בישראל ותעודד הגעת יזמים ומשקיעים מחו"ל".