סטיבן הוקינג הקולנועי יוביל ליין שעוני יוקרה
אדי רדמיין מצטרף לקלוני, דובדבן יפני בדן חיפה וכינור דוד נודד לבריטניה. רכילות עסקית
התיאוריה של הכל: קודם האוסקר, עכשיו השעון
אדי רדמיין, שחקן הקולנוע והתיאטרון האנגלי, שזכה באוסקר על משחקו בסרט "התיאוריה של הכל", נבחר להוביל את הליין החדש של שעוני היוקרה של "אומגה". בכך מצטרף רדמיין, ששיחק בסרט את דמותו של הפיסיקאי הנודע, סטיבן הוקינג, לשורת הפרזנטורים של "אומגה", ביניהם ג'ורג' קלוני, ניקול רדיימן וסינדי קרופורד. בארץ יעלה הקמפיין עם רדמיין במהלך יולי, לרגל השקת שעוני אומגה גלוב מסטאר, שעוני גברים עם מנגנון חדש וייחודי של אומגה.
מחיר השעונים ינוע בין 27 אלף ל-120 אלף שקל, כשכל שעון יעבור בדיקה ויקבל תעודה מיוחדת. עלות הקמפיין, שיכלול שלטי חוצות, מודעות, חסויות ופעילות ברשתות החברתיות, מוערך במיליון שקלים ל-2015. סטיבן ארקהרט, נשיא "אומגה", הסביר את הבחירה: "אדי מביא עמו ערכים כמו אלגנטיות וצניעות, למרות הצלחתו המסחררת בשנים האחרונות. ערכים אלו הולמים את ערכי המותג של 'אומגה'".
המג"ד הפצוע סיפר, אנשי העסקים תרמו
כשלושה מיליון שקל נאספו אתמול לטובת הרחבת וחידוש מחלקת השיקום האורטופדי במרכז הרפואי שיבא, בערב הגאלה השנתי שאירגנה ורד גרינבוים, מנכ"לית אגודת הידידים של המרכז. הערב התקיים בפארק הירוק שבמרכז, ונהרו אליו למעלה מ-800 מבכירי המשק הישראלי - ביניהם: סגן שר הבריאות, יעקב ליצמן; אנשי עסקים; מנהלי מחלקות; ורופאים בכירים במרכז.
פרופ' זאב רוטשטיין, מנהל שיב"א, קיבל את הבאים בחיוך מתרים, וסא"ל שי סימן טוב, מג"ד גולני, ששותק בכל חלקי גופו מקריסה של קיר בקרב בסג'עיה ומשתקם במרכז, ריגש את הנוכחים בסיפור השיקום שלו. בין המתרגשים והתורמים: גליה מאור, על תקן יו"ר אגודת הידידים ופעם מנכ"לית בל"ל, שפגשה על הדשא את רקפת רוסק-עמינח, המנכ"לית הנוכחית; אסנת ויעקב פרי; דוד פתאל; רותי ומשה קסטיאל; קובי רוגובין ועוד רבים אחרים. נרגש הסתובב בקהל אילן גרינבוים, איש העסקים ובעלה של המנכ"לית גרינבוים.
גיישות - אין, דובדבן - יש
העובדה שהוא לא דובר יפנית שוטפת לא הפריעה לעדי מאור, מנכ"ל מלונות דן בחיפה, לפנק ביפנית את הזוג קאורי ושיגאו מאטסוטומי - הוא שגריר יפן בישראל והיא תמיד אשתו. על הגורמה: השף הפרטי של השגריר, שף אג'יאוקה, וערן גפן, שף המלון, ששבוע לפני האירוע קיבל כמה שיעורים צמודים מאג'יאוקה.
גיישות אמנם לא נראו בסביבה, אבל היו חלק מנושא ההרצאה: "סמוראים, גיישות ואנשי עסקים", כי קצת קולטורה תמיד מוסיפה טעם. הדובדבן שבקצפת: אירוע "הסאקורה" המסורתי בתרבות היפנית, במרכזו נטיעת עץ דובדבן יפני בגינת המלון. אמו של השף, שהגיעה לביקור קצר בארץ, תרמה את חלקה בדמות 150 עגורים מאוריגמי, אחד לכל סועד.
זה כינור דוד
נשיאת לשכת המסחר ישראל-בריטניה, עו"ד אניטה לבינט ואנשי העסקים אלי פפושדו ואלפרד אקירוב, בחרו להיפרד משגריר בריטניה בישראל, מתיו גולד. במסגרת הפרידה הוענק לשגריר ציור מיוחד של כינור דוד מאת הצייר הישראלי רפאל אבוקסיס.
לאירוע הפרידה, שערכה לשכת המסחר בתל אביב, הגיעו בין היתר: אנשי עסקים כדוגמת גד פרופר ומיקי פדרמן; לידיה קרול, נציגת סטנהם בישראל; בארי גרוסמן, הנספח המסחרי; רוב דיקסון, סגן השגריר; ורבים אחרים, שנראו עצובים משהו מהפרידה ודאגו להזכיר איש לרעהו שגולד יירשם בספרי ההיסטוריה כשגריר היהודי הראשון מבריטניה, שבחר בתפקיד ואף ביקש להאריך את הכהונה בשנה נוספת.
דאור שר "ניצן" לניצ"ן
דוד ד'אור ריגש את הנוכחים שהגיעו לאירוע לציון שנת היובל לפעילות אגודת ניצ"ן לקידום ילדים ובוגרים עם ליקויי למידה. כהוקרה לפעילות האגודה, שר ד'אור את השיר "ניצן", שכתב לפני 20 שנה אהוד מנור ז"ל.
שמעו והתרגשו: מנכ"לית העמותה, ד"ר מלי דנינו; יו"ר העמותה, עפרה אלול; עפרה פוקס-מנור, אלמנתו של מנור; הזוג רויטל ובני גנץ, שיכול לאחר פשיטת המדים להתפנות לאירועים שכאלו; מיכל נגרין, שעיצבה את סיכת ניצן; טובה וסמי סגול; עירית ומושיק תאומים - ועוד.
קריאת כיוון לבוגרי אוניברסיטת תל אביב
כ-500 בוגרים של אוניברסיטת תל אביב רותקו אתמול להרצאתו של אורי לוין, מייסד waze, שבמקרה (או שלא) הוא גם בוגר האוניברסיטה. ההרצאה נערכה במסגרת מפגש ראשון בסדרת מפגשים עם בוגרים מעוררי השראה.
על היוזמה להקמת אירגון בוגרי האוניברסיטה והמפגשים חתומים נשיא האוניברסיטה, פרופ' יוסף קלפטר, וסיגל אדר, מנכ"לית אגודת ידידי האוניברסיטה. הבוגרים נקראו לקחת חלק בשליחות משותפת שלהם ושל האוניברסיטה למען חברה טובה יותר. איך עושים את זה? אולי ה-waze יוביל לשם.