אחרי חיפושים ביו"ש: נשללה אפשרות לחטיפה
בדיוק שנה אחרי חטיפת ורצח שלושת הנערים בצומת אלון שבות דווח על חטיפה נוספת של אישה במקום. אך תוך זמן קצר הוכרזה באזור חזרה לשגרה לאחר שהתברר שמדובר בתושב תקוע שהכניס את בתו לרכב בכוח
החשש התבדה, ואפשר לשחרר אנחת רווחה: במשטרת ש"י בדקו היום (ב') דיווח על פיו נוסעת שירדה מרכב שנעצר בגוש עציון הוכנסה בחזרה למכונית בכוח על ידי הנהג. לפי אותו דיווח, בטרמפיאדת אלון שבות הנהג משך בידיה ואילץ אותה להיכנס למכוניתו. באזור הוקמו מחסומים והצבא החל בתחקור מוסרת העדות - אך תוך זמן קצר נשללה אפשרות לחטיפה.
מצה"ל נמסר כי מחקירה ראשונית של האירוע עולה כי מדובר ככל הנראה בתושב תקוע שהכניס את בתו לרכב בכוח. עוברת אורח שחלפה במקום דיווחה שמדובר בחטיפה, אך לאחר הבירור החשש לכך הוסר.
בדיוק לפני שנה נחטפו ונרצחו מצומת אלון שבות שלושת הנערים גיל-עד שער, נפתלי פרנקל ואייל יפרח. 18 ימים לאחר החטיפה והרצח, נמצאו גופותיהם. היום (יום ב') נחנך מוקד 110 החדש של משטרת ישראל, שהקמתו נעשתה נעשתה בין היתר בשל הסקת מסקנות לאחר אותו מקרה. מוקד זה, שעלותו נאמדת בכ-10 מיליון שקלים, ישמש לקבלת מידע והסברים בנושאים משטרתיים, בעוד מוקד 100 של המשטרה ישמש מעתה למקרי חירום בלבד.
אופיר שער, אביו של גיל-עד שער, נציג המשפחות של הנערים שנחטפו בטקס חנוכת המוקד, אמר: "מבחינתנו אני יכול להגיד, עם כל הכאב שיש לנו ועם כל השכול שאנו נמצאים בו, שיש לנו הערכה גדולה למשטרת ישראל ולכוחות הביטחון. מאחורי כל מחשב עומד בן אדם, ולכן החשיבות הגדולה של אותו מוקד תלויה באחריותו של אדם, של מי שנמצא בצד השני. המעשה של גיל-עד הוא גבורה עילאית. אנו נשאלים אם יש לנו כעס – מבחינתנו המוקד הזה הוא לקיחת אחריות וזו ההוכחה. אם מערכת יודעת להפיק לקחים, אני יכול בשם המשפחות, מתוך הכאב שקיים, להעריך ולקוות שלא יקרו מקרים כדוגמת זאת בארץ".