האו"ם צירף ארגון ששייך לחמאס ותומך בטרור
ארגון המשתייך לחמאס והוגדר בישראל כהתאחדות בלתי מותרת צורף לוועדה באו"ם לאחר הצבעה שבה השתתפו גם איראן וסודן. שגריר ישראל באו"ם: "שיא בתיאטרון האבסורד. יום אחד נראה את חיזבאללה במועצת הביטחון"
ב-2010 נקבע בישראל כי הארגון הוא התאחדות בלתי מותרת, בשל היותו חלק מתנועת חמאס. בצו שנחתם על ידי שר הביטחון אהוד ברק נקבע שמדובר בזרוע ארגונית ומתואמת של תנועת חמאס באירופה. פעיליו, על פי הצו, הם בכירים בחמאס, פועלים לקידום מטרות התנועה באירופה, ומקיימים קשר ישיר עם בכירי חמאס שונים, לרבות ראשי התנועה בדמשק.
מחקר של מרכז המידע למודיעין ולטרור מצא כי הקווים המנחים את הארגון הם הכחשת זכותה של ישראל להתקיים, שיבת פליטים לשטח ישראל לצורך כינון מדינה פלסטינית במקום מדינה יהודית, והתנגדות לתהליך שלום. בנוסף, נטען במחקר כי בכירים בארגון ממלאים תפקידים בארגונים אחרים העוסקים, בין היתר, בהעברת כספים לחמאס.
בעבר דווח גם כי יו"ר חבר הנאמנים של מרכז השיבה הפלסטיני, זאהר ביראווי, שימש כדובר הרשמי של המשט לעזה. ביראווי הוא בכיר בזרוע "האחים המוסלמים" בבריטניה ופעיל חמאס בעברו. המנכ"ל ערפאת מאדי היה ראש "הקמפיין האירופי של המשט".
המעמד של ארגון מייעץ מאפשר לארגונים לחזק את השפעתם העולמית ולהפיץ את פעילותם באופן נרחב. זאת, בין היתר, על ידי גישה לועידות וכנסים באו"ם כדוגמת המועצה לזכויות אדם וייצוג קבוע ועצמאי בדיוני האו"ם.
הועדה לארגונים לא ממשלתיים מורכבת מ-19 מדינות, ביניהן: איראן, סודן, ונצואלה, קובה, טורקיה, סין, רוסיה, ארה"ב וישראל. בהצבעה על קבלתו של הארגון כגוף מייעץ הצביעו 12 מדינות בעד (ביניהן איראן, פקיסטן, סודאן, טורקיה, ונצואלה, סין וקובה), 3 נגד (ארה"ב, אורוגוואי וישראל) ו-3 נמנעו (הודו, רוסיה ויוון). בורונדי נעדרה מההצבעה.
שגריר ישראל באו"ם, רון פרושאור, תקף בחריפות את צירוף הארגון: "עד היום האו"ם נתן הנחות לחמאס ובכך עזר לו לחזק את פעולותיו. עכשיו האו"ם מגדיל לעשות ומכניס בהוד והדר את חמאס בכניסה הראשית של הארגון, ומאפשר לו להיות משתתף מן המניין. לפי התסריט הזה, אנחנו עשויים יום אחד למצוא את חיזבאללה יושב במועצת הביטחון, ואת דאעש מצביע במועצה לזכויות האדם. זהו תיאטרון האבסורד באו"ם בשיאו".