שתף קטע נבחר

 

כמעט מאה אחרי: מדליית כבוד לחייל יהודי

באופן חריג, העניק נשיא ארה"ב את העיטור הצבאי הגבוה ביותר של הצבא האמריקני לשני חיילים, יהודי ושחור, כמעט מאה שנים לאחר מלחה"ע ה-1. גבורתם לא הוכרה בשל אפליה. בתו של החייל היהודי: "נבע מאנטישמיות"

"אף פעם לא מאוחר מדי". שמין וג'ונסון (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
"אף פעם לא מאוחר מדי". שמין וג'ונסון(צילום: רויטרס)
נשיא ארצות הברית ברק אובמה העניק היום (יום ג') את מדליית הכבוד לשני חיילים, יהודי ושחור, ששירתו במלחמת העולם הראשונה שלא קיבלו מעולם את התואר הצבאי משום שהופלו לרעה על רקע מוצא וצבע עור. "אף פעם לא מאוחר להגיד תודה", אמר אובמה.

 

עוד חדשות בעולם :

ארה"ב מאשימה את אסד: מסייע לדאעש

שקעה תוך 2 דקות בציקלון. מאות נעדרים בסין

ניגריה: עשרות הרוגים בפיגוע בשוק בשר

 

אובמה הכיר בגבורתם של סמל וויליאם שמין, חייל יהודי, וטוראי הנרי ג'ונסון, חייל אפרו-אמריקני, שחילצו את חבריהם לנשק תחת אש בשדות הקרב בצרפת לפני כמעט מאה שנה. "שניהם סיכנו את חייהם כדי להציל אחרים", אמר הנשיא. שתי בנותיו של שמין, אלזי ואינה, קיבלו את העיטור הגבוה ביותר בצבא האמריקני בשמו של אביהן. סמל ראשון במשמר הלאומי של ניו יורק לואיס ווילסון קיבל את המדליה בשמו של ג'ונסון.

אובמה מעניק את המדליה לאלזי ולאינה, בנותיו של שמין (צילום: EPA) (צילום: EPA)
אובמה מעניק את המדליה לאלזי ולאינה, בנותיו של שמין(צילום: EPA)

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)
שמין הצליח לחמוק שוב ושוב מאש האויב, כדי לחלץ את חבריו הפצועים לאזור מבטחים במהלך שלושת ימי הקרב המדמם. טוראי הנרי ג'ונסון חילץ גם הוא את חברו לנשק מהיחידה, שבה שירתו רק אפרו-אמריקנים, בעודו נלחם לבדו במתקפת פתע של הגרמנים.

 

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

 

קבלת המדליות באה לאחר מאמצים רבים מצד פעילים שקידמו את המאבק בהכרת שני

הגברים. הם הובילו לכך שהקונגרס יאשר החרגה בעניינם, שכן מדליית הכבוד מוענקת בדרך כלל רק למי שביצע מעשי גבורה בחמש השנים האחרונות.

 

"לקח הרבה זמן מאז הנרי ג'ונסון ו-וויליאם שמין קיבלו את ההכרה שלה היו ראויים וכמובן שיש עוד אחרים שגבורתם עדיין לא הוכרה ולא נחגגה", אמר אובמה. במשך שנים אספה אלזי שמין-רוט מסמכים המספרים את סיפורו של אביה. "אין ספק. זה נבע מאנטישמיות", אמרה שמין-רוט, כעת בשנות ה-80 לחייה, שאביה נפטר בשנת 1973. "עכשיו סוף סוף נעשה צדק והכול נסלח".

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
שמין וג'ונסון
צילום: רויטרס
מומלצים