פחות משנה אחרי שאיבד את רגליו ב"צוק איתן": גדי ירקוני נבחר לראש מועצת אשכול
מרכז המשק של קיבוץ נירים, שנפצע קשה בשעה האחרונה של המלחמה, קיבל 51% מהקולות וגבר על שני יריביו: "עכשיו מתחיל המסע האמיתי". ערד: ניצחון לעו"ד ניסן בן חמו
גדי ירקוני, שנפצע ואיבד את שתי רגליו שעה לפני סיום מלחמת צוק איתן בקיץ הקודם, נבחר אמש (יום ג') לראש המועצה האזורית אשכול. ירקוני, מרכז המשק של קיבוץ נירים, זכה ב-51% מהקולות, וניצח את אורי נעמתי (44%) ורן גויטע (9%).
"גמרתי מסע של שלושה חודשים מאז החלטתי לרוץ לראשות מועצת אשכול", אמר עם היוודע דבר נצחונו, "אני מאוד שמח שגם את המשימה הזאת סיימתי בהצלחה ואני יכול להתחיל עכשיו את המסע האמיתי שהוא הצעדת מועצת אשכול קדימה בנחישות, בדבקות ובאהבה לכל התושבים. יישובי אשכול הם מרכז של עשייה, פיתוח וקהילה רחבה ומגוונת. אני גאה להנהיג את האזור המאתגר והמיוחד הזה ואת התושבים הראויים לכל תמיכה על נחישותם בהתיישבות בגבולות ישראל ועל הדבקות בעשייה החקלאית גם בתקופות ביטחוניות קשות".
את רוב היום עשה ירקוני בין הקלפיות ביישובי המועצה, ובעיקר בקיבוצים, שם היה נעמתי דומיננטי הרבה יותר. בסופו של יום הוא חזר למטה בנירים, שהוקם במבנה של מספרה ישנה, והמתין עד לקבלת עם אשתו, ילדיו וחברי קיבוץ.
הבחירות במועצת אשכול הוכרזו אחרי שראש המועצה הקודם חיים ילין נבחר לכנסת במסגרת מפלגת יש עתיד. ירקוני, שנפצע קשה מפגיעת פצצת מרגמה, עשה את הבלתי-ייאמן מבחינת הרופאים ושב ללכת תוך זמן קצר בעזרת רגליים תותבות. במקביל לשיקומו גמלה בלבו ההחלטה להתמודד לראשות המועצה.
ירקוני נפצע כשעה לפני סיום המבצע בעזה. הוא יצא לתקן כבל חשמל יחד עם רבש"ץ הקיבוץ זאביק עציון וסגנו שחר מלמד, ובמהלך עבודתם נורתה לעברם פצצת מרגמה. ירקוני נפצע קשה ואיבד את שתי רגליו, ואילו עציון ומלמד נהרגו.
המועצה אזורית אשכול מונה 14,500 תושבים, מתוכם 10,280 בעלי זכות הצבעה. המועצה כוללת 32 יישובים, בהם 14 קיבוצים, 15 מושבים ושלושה יישובים קהילתיים. מאז פרישתו של ח"כ ילין ממלא את מקומו סגן ראש המועצה מאיר יפרח. ירקוני (48), נשוי ואב לשלושה, הוא בעל תואר הנדסאי תעשייה וניהול מהמרכז האקדמי רופין ובוגר קורס מנהל עסקים. בנוסף לתפקידו כמרכז המשק בקיבוץ נירים הוא גם חבר מועצת המנהלים בחברת נירלט.
ערד: ניצחון לניסן בן חמו
בערד נבחר עו"ד ניסן בן חמו לראשות העיר. בן חמו (42), סמנכ"ל בחברת היי טק ומועמד מטעם יש עתיד, גבר על ולד סנדלרסקי (32) מהליכוד, שהיה שלוש שנים העוזר של ראשת העיר לשעבר טלי פלוסקוב.
הבחירות בעיר נערכו על רקע משבר התעסוקה החמור, והחשש של רבים מבריחת צעירים ומהתחרדות העיר. בן חמו נהנה מתמיכת החרדים למרות שנטען
שניהל קמפיין גזעני נגדם, כולל נגד אנשי חסידות גור. בן חמו הודה למצביעים ואמר: "תושבי ערד הבינו כי הבחירות האלה הן קריטיות לעתידה של העיר. אתגרים רבים וגדולים עומדים בפנינו, בראשם נושא התעסוקה ומצבם הכלכלי של העיר ותושביה".
סנדלרסקי קיווה לתמיכת המגזר הרוסי, שמהווה כוח פוליטי גדול בעיר. ויקטוריה לידובסקי (45) אמא לשניים, סיפרה כי "אנחנו עיר קטנה ומה שהיה הוא שיהיה. אני לא מחכה שיפתחו פה מפעלים. לא מאמינה בזה. הדתיים הם אנשים שיודעים לחנך את הילדים ומבחינתי אנחנו יכולים להסתדר ביחד. עם כל אחד אפשר להסתדר, גם עם הסודנים שהיו פה".
"אני בת 21 וצריכה לשקול אם לעזוב את העיר", סיפרה טניה טיטרנקו. "סיימתי עכשיו צבא ועוד מעט אני מתחילה עם הלימודים. אני חושבת איפה אמצא עבודה. פה? מפטרים על ימין ועל שמאל, קיצוצים פה וקיצוצים שם. ההתחרדות מפריעה לי. הייתי רוצה לגדל את ילדיי בערד אבל עכשיו זה נראה בלתי אפשרי".
גם במועצה האזורית גלבוע נערכו אתמול בחירות ואת ראש המועצה היוצא דני עטר, שכעת מכהן כחבר כנסת מטעם המחנה הציוני, יחליף עובד נור מגן נר שזכה ב-47 אחוז מהקולות. יריבו גיל עוז מקיבוץ עין חרוד מאוחד זכה ב-30 אחוזים והמתמודד השלישי מוטי כהן, אף הוא מגן נר, קיבל 23 אחוז.
נור בן 44, יליד עין חרוד איחוד וכיום מתגורר בגן נר שבתענך, אמר עם היוודע דבר זכייתו: "דף חדש מתחיל בגלבוע של שותפות ושוויון. אנו נבסס מנהיגות אחרת - קשובה הוגנת ומשתפת למען התושבים".