שתף קטע נבחר

משפחה בצמיחה: איך ייראה העתיד שלכם?

למה חשוב לעצור את המרוץ המטורף היום - ולתכנן את איכות החיים הפיננסית שתהיה לנו לאחר הפרישה, תוך הקפדה על הנכסים הפנסיונים? מדריך

בחנו את עצמכם: האם אתם יודעים לשרטט תמונה מדויקת של מצבכם הכלכלי בעוד 5 שנים? כנראה שלא. סביר יותר להניח שכמו כולנו, אתם מתמקדים במרוץ המטורף של כאן ועכשיו, ומקדישים מעט מאוד מחשבה לעתידכם הפיננסי. נכון, חלקנו מצליחים לחסוך כסף מדי חודש. אנחנו עושים זאת באמצעות תוכניות חיסכון, פקדונות, מניות אג"ח ועוד - שבבוא היום יגשימו לנו חלום. זהו תיק ההשקעות שלנו, המיועד לטווח קצר עד בינוני - שנה-שנתיים, או מקסימום כמה שנים.

 

 

חלקנו אפילו מקדיש לתיק ההשקעות הזה קצת תשומת לב: קורא את המוספים הכלכליים, מתייעץ עם "אנשים שמבינים עניין" (בדרך כלל חבר או בן משפחה) ואפילו עם בעלי מקצוע כמו יועצי השקעות ומנהלי תיקים. חשוב מאוד שנמשיך לעקוב אחר התיק הזה, ולהתאים אותו לצרכינו המשתנים, למטרות שלנו ולאופיינו האישי - אבל זה רק הכסף הקטן שלנו.

 

הכסף הגדול והחשוב ביותר, שאנו כמעט ולא נותנים את הדעת לגביו, מתחבא בתלוש השכר, בין כל הסעיפים השונים. מדובר באותם כמה מאות שקלים שזורמים בכל חודש לחסכונות הפנסיוניים שלנו - קרן הפנסיה, קופות הגמל, קרנות ההשתלמות וכיו"ב. לרובנו הם כמעט שקופים. אבל אסור להתבלבל: מדובר בהפרשות חשובות ביותר. בממוצע, כל אחד מאיתנו מפריש לחיסכון ארוך הטווח למעלה מ-3.5 משכורות כל שנה. לאורך 35 שנות עבודה אמור להיצבר סכום של כ- 120 משכורות - שווה ערך ל-10 שנות עבודה.

 

זהו סכום נכבד ביותר, שאמור לאפשר לנו לשמור על רמת חיים נאותה שנים רבות אחרי פרישה. סכום זה אמור לכלכל אותנו בכבוד בפרק השלישי של חיינו, לסייע לנו לשמור על רמת חיים, ליהנות מהזמן הפנוי להגשים חלומות, ולסייע לילדים ולמשפחה - בלי לפגוע בצרכים שלנו בבואנו לגיל הרביעי.

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

 

מה אנחנו יודעים על החסכונות הפנסיוניים שלנו?

האמנם? כולנו חייבים לשאול את עצמנו את השאלות הבסיסיות ביותר: מה תהיה הקצבה החודשית שלנו לאחר הפרישה? מה אנחנו יודעים על החסכונות הפנסיוניים שלנו? האם אנו מצליחים לקרוא ולהבין את הדו"חות השנתיים של החסכונות הפנסיוניים? האם אנו יודעים מי מנהל את כספנו? האם אופי ואופן ההשקעה תואם את צרכינו ואת רמת הסיכון שאנו מוכנים לקחת? וכמה זה עולה לנו באמת? כלומר, מהם דמי הניהול אותם אנו משלמים לחברה שאמונה על כסף חשוב זה?

 

כל אחד מאיתנו חייב, כבר עכשיו, לתת לעצמו מענה על השאלות האלו, שהתשובות להן הן קריטיות לעתידו הכלכלי ולרווחתו בגיל הפרישה. חשוב לדעת: בסביבה הכלכלית בה אנו חיים, ועל פי מרבית התחזיות, מרביתנו לא יוכלו לשמור על רמת החיים או על רמת הכנסה בפרישה. ככל ששנות הפרישה רחוקות יותר, סביר כי שעור התחלופה (היחס בין הכנסה בפרישה להכנסה הנוכחית) יהיה נמוך יותר מסיבות רבות. משום כך, רק שילוב של הכסף הגדול ותיק ההשקעות הזמין יחדיו יוכל לתת לנו מענה מירבי לשמירה על רמת החיים.

 

כדי שנוכל להגיע לגיל הפרישה מוכנים, עלינו לדעת לנהל ולתכנן את הנכסים שלנו, תוך הקפדה מושכלת ומבוקרת על הנכסים הפנסיונים שלנו. זאת באמצעות יעוץ פיננסי ופנסיוני שיכול להעניק לנו כלים משמעותיים להבנה והיכרות עם מושגים חשובים. ייעוץ שכזה יאפשר לנו להבין, לבחור ולתכנן את הדרך הנכונה והטובה ביותר בה עלינו להתנהל, כדי שבגיל הפרישה נוכל להמשיך ולשמור על רמת הכנסה שתאפשר לנו ליהנות מאיכות חיים טובה ומכובדת.

 

הכותבת היא מנהלת ייעוץ ומחקר בבנק הפועלים

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
צילום: shutterstock
צילום: מקס מורון
חגית בכור
צילום: מקס מורון
מומלצים