הלחמניה היא רק תירוץ: נקניקיות עוף ביתיות
רותי קינן מתגעגעת לימים בהם הנקניקיה היתה מאכל הרחוב האולטימטיבי, ומחליטה להחזיר את כבודה האבוד עם מתכון טעים וקל להכנה של נקניקיות עוף ביתיות. ואף מילה על לחמניה
אוהבים נקניקיות? אצלנו דווקא כן. ואם לשפוט על פי כמות החידושים שנוחתת בזמן האחרון על מדפי האיטליזים ומקררי הבשר בסופרים מקומיים - אנחנו לא לבד.
הנקניקיות של היום, כך מתברר, הן כבר לא אותו מאכל רחוב הזכור (דווקא בגעגועים) מדוכני הרחוב של ילדותנו, שנשלו ממכלים עם מים רותחים ונתקעו בלחמניות מוארכות, בתוספת הרבה חרדל, קטשופ וכרוב כבוש. זה היה עוד לפני מתקני הצלייה, שבהן התגלגלו הנקניקיות בין גלילי מתכת לוהטים ונצרבו היטב בטרם הונחו בין שני חלקי הלחמניה.
הנקניקיות הפשוטות האלה הקדימו את ההמבורגרים והפיצות, אבל אלה לא הצליחו לדחוק את רגליהן כמאכל מהיר וחביב הילדים. והן עדיין ממשיכות לחגוג בימי הולדת והתכנסויות ילדותיות אחרות.
התחכום, כך מתברר, לא פסח גם על הנקניקיות הפשוטות ההן, אבל עם כל הכבוד לנקניקיות המשודרגות, ובהחלט יש כבוד, הן עדיין מסווגות אצלנו במחלקת המזון המהיר, המוכן והמעובד, או בקיצור - הרחק מהבון טון של מזון הבריאות שהיינו רוצים להגיש לטף שלנו. הן חשודות מידיות בכל מה שנוגע לתכולתן - משאריות בשר וחלקים פחות אציליים שלו, דרך תוספות מלאכותיות, ועד אחוזי שומן לא מבוטלים.
אז כדי לא להשבית שמחה, החלטתי דווקא בימים חמים אלה להתארגן על הכנת נקניקיות (סוג של) לבד - ולא תאמינו כמה זה קל. החלק המסובך ביותר הוא הנחת יריעות הניילון הנצמד על משטח העבודה, אבל אחרי כמה אימונים לומדים את העיקרון ומבינים גם שהניילון לא חייב להיות חלק - זה בסדר גם אם הוא קצת מתקווצ'ץ'.
היתרונות ברורים: אני יודעת בדיוק מה הן מכילות (רק דברים טובים) ואיך בושלו, הן עשויות מעוף ולכן גם זולות יחסית ולא מכילות אפילו גרם שומן (אפשר להוסיף, אם רוצים).
הצורה והמרקם מזכירים מאוד דווקא את נקניקיות הפרימיום, והטעם - אצלנו אהבו מאוד (אף כי היו שטענו בתוקף שהטעם דומה יותר לקציצת עוף מאשר לנקניקייה). אפשר כמובן להתפרע עם מבחר תיבולים אחרים (הבטחתי לעשות זאת בפעם הבאה), ולקרב גם את הטעם לנקניקיות המוכרות.
נקניקיות עוף בסיסיות
אם רוצים לקצר עוד יותר את תהליך ההכנה, אפשר להשתמש בחזה עוף טחון מוכן במקום לטחון בבית. לתערובת הבסיסית שלפניכם אפשר להוסיף שפע של תבלינים ועשבי תיבול אחרים, כמו פפריקה מתוקה וחריפה (שגם תעניק לנקניקיות גוון אדמוני), כוסברה, ג'ינג'ר, טימין, זעתר וככל העולה על רוחכם.
טיפ: תוספת של אבקת מרק (שאני, באופן אישי, נמנעת ממנה ככל האפשר), עשויה לקרב את הטעם עוד יותר לנקניקייה אמיתית.
ועוד משהו: אני משתמשת רק בפלסטיק נצמד שכתוב עליו "מתאים לשימוש במיקרוגל", אבל אפשר גם להשתמש בשרוולים מיוחדים לנקניקיות, שנמכרים בחנויות המתמחות.
המרכיבים:
500 גרם חזה עוף, נקי מסחוסים וגידים
1 בצל קטן, חתוך לרבעים (או מרוסק, אם משתמשים בחזה עוף טחון)
2 ביצים קטנות (מדיום) או אחת גדולה
2 כפות קורנפלור
2 שיני שום כתושות
2 כפות פטרוזיליה, קצוצה דק
מלח, פלפל
1/2 כפית כמון - לא חובה
אופן ההכנה:
- טוחנים את העוף והבצל במטחנה, או מעבדים במעבד מזון למחית חלקה. מוסיפים את כל יתר המרכיבים ומערבבים היטב.
- מרתיחים מים בסיר בינוני. מרפדים קרש חיתוך בשתי שכבות של ניילון נצמד, ומחליקים אותו.
- מניחים 2 כפות גדושות מהתערובת בשליש התחתון של מלבן הניילון, לאורך אחד מהקצוות הרחבים, ומקפלים מעליו את שכבות הניילון. מגלגלים לגליל מהודק.
- סוגרים בסיבוב את אחד הקצוות וקושרים בחוט. דוחסים את התערובת מהצד השני כדי ליצור גליל מהודק מאוד, וסוגרים בסיבוב ובקשירה גם את הצד הזה.
- צרים בדרך זו בין 4-6 נקניקיות (תלוי בכמות שהנחתם). מבשלים אותן במים הרותחים בבעבוע קל במשך 20 דקות.
- מוציאים את הנקניקיות מהמים, ומניחים להן להצטנן. גוזרים את הקצוות ומסירים את הניילון. אפשר (ורצוי) לטגן את הנקניקיות במעט שמן זית, או לצלות אותן על גריל לפני שמגישים.