משפט חוזר שני למובארק באותה פרשה
בית המשפט לערעורים במצרים קיבל את ערעור הפרקליטות על זיכויו של הנשיא המודח, והורה לקיים לו משפט חוזר בפרשת הרג המפגינים במהלך המהומות ב-25 בינואר 2011 - משפט חוזר שני לראיס לשעבר באותה פרשה
בית הדין לערעורים במצרים קיבל את ערעור הפרקליטות על זיכויו של הנשיא לשעבר חוסני מובארק בפרשת הרג המפגינים במהלך המהומות ב-25 בינואר 2011 שהובילו בסופו של דבר להדחתו מהשלטון. על פי בית הדין, המשפט החוזר ייערך ב-5 נובמבר.
עוד חדשות בעולם :
גאנה: נסו מהגשם ונהרגו בפיצוץ בתחנת דלק
דו"ח: קנדה ביצעה רצח עם תרבותי בילידים
למעשה, בעקבות החלטת בית הדין יעמוד מובארק למשפט חוזר שני באותה פרשה, אך הפעם יהיה זה משפטו האחרון בפרשה. ב-2 ביוני 2012 נידון מובארק ל-25 שנות מאסר בגין אחריות להרג 239 מפגינים בימי המהפכה. אלא שאז נערך למובארק משפט חוזר לאחר שבפברואר 2013 התקבל ערעורו, וב-29 בנובמבר 2014 בוטלה הרשעתו מחמת הספק. הפעם היה זה תורה של הפרקליטות המצרית לערער, וכאמור בית הדין הורה לקיים משפט חוזר נוסף.
תומכים רבים של מובארק התאספו מחוץ לבית המשפט, והם לא אהבו את הפסיקה. אתר העיתון "אל-אהראם" דיווח שהם גידפו את כוחות הביטחון במקום וזרקו לעברם בקבוקי מים.
מובארק שלט במצרים ביד רמה במשך קרוב ל-30 שנה והתפטר מתפקידו בפברואר 2011 בעקבות מחאת ההמונים נגד משטרו. מאז הדחתו הוא ישב בכלא קרוב לשלוש שנים בשל פרשיות שונות. בשל מצבו הבריאותי הרופף הוא שוהה כיום בבית חולים אל-מעדי בקהיר.
רק בחודש שעבר גזר בית משפט מצרי שלוש שנות מאסר וקנס כספי על מובארק ועל שני בניו, עלא וגמאל, בגין פרשת השחיתות שבה היו מעורבים לכאורה. בית המשפט בקהיר קיבל את ההחלטה במסגרת משפט חוזר שנערך לנשיא לשעבר, כיום בן 87.
פרשת השחיתות, המכונה בתקשורת המצרית "פרשת ארמונות הנשיאות", נוגעת להאשמות שלפיהן מובארק ושני בניו מעלו במיליוני דולרים מכספי המדינה במשך עשרות שנים. הכספים היו אמורים לשמש לשיפוץ של ארמונות הנשיאות - אבל במקום זאת הושקעו בשיפוץ בתיה הפרטיים של משפחת מובארק. במשפט מוקדם יותר שנערך בפרשה כבר נידון מובארק לשלוש שנות מאסר ובניו נידונו לארבע. מובארק ערער אז על הפסיקה.
בתקופת משפטו הראשון של מובארק, אז היו מוחמד מורסי ו"האחים המוסלמים" בשלטון, בציבור המצרי לא ביטאו חיבה רבה לראיס ולאנשי המשטר הישן. אלא שמים רבים זרמו מאז בנהר הנילוס. משטרו של הנשיא מורסי הופל בחודש יולי 2013 בהפיכה צבאית והוחלף על ידי מפקד הצבא לשעבר, עבד אל-פתאח א-סיסי, ומאז נרשמה עלייה בתמיכה במובארק ונשמעו לא פעם קולות שקראו להעניק לו חנינה.
התקשורת המצרית מנסה להבין מה משמעות הפסיקה היום לגבי הנאשמים האחרים בפרשת הרג המפגינים. על פי כמה דיווחים, משמעות פסיקת בית הדין לערעורים היא שרק מובארק יעמוד לדין ולא בניו עלאא וגמאל, שר הפנים לשעבר חביב אל-עאדלי וששת עוזריו ואיש העסקים הנמלט חוסיין סאלם.