שתף קטע נבחר
 

תלויים כלכלית בבן הזוג? כנראה שתבגדו בו

מחקר מפתיע שפורסם השבוע מוכיח שברגע שאדם תלוי כלכלית בבן או בת הזוג שלו, סיכוייו לבגוד עולים אוטומטית. למה זה קורה וכיצד ניתן להציל את הזוגיות מבגידה אפשרית?

אנו עדים לסיפורי בגידות הרבים, וכולנו חוששים מהאפשרות שגם אנחנו נהיה מתישהו הגיבורים הראשיים בסיפור - או שנבגוד או שיבגדו בנו. האם פוצחה נוסחה שיכולה לנבא מי יבגוד ומי יישאר נאמן כל חייו? עדיין לא, אך מעת לעת מתפרסמים מחקרים שונים המצביעים על הגברת הסיכוי לבגוד תחת תנאים מסוימים.

 

עוד בנושא:

מה ההבדל בין אישה בוגדת לגבר בוגד?

לשקר אין רגליים: איך מתוודים על בגידה?

 

השבוע פורסם מחקר מפתיע, שהוכיח כי ברגע שאדם תלוי כלכלית בבן או בת הזוג שלו, הסיכויים שלו לבגוד עולים אוטומטית. ממצא זה מפתיע מאד, שכן מבחינה לוגית אנשים שתלויים בבני הזוג שלהם לפרנסתם לא ירצו לירוק לבאר שממנה הם שותים. כביכול הפחד שלהם לאבד את בן הזוג גדול יותר, כיוון שהבגידה תפגע לא רק בזוגיות, אלא גם בפרנסתם. אך מסתבר שהלוגיקה הזאת הוכחה כלא נכונה.

 

המחקר המדובר נערך בחו"ל בקרב 2750 זוגות בגילאי 18 עד 32, וגילה כי לנשים שתלויות כלכלית בבעלים שלהן יש סיכוי של 5% לבגוד, ולגברים שתלויים כלכלית בנשים שלהם יש סיכוי של 15% לבגוד, אך אחוז זה יורד משמעותית כאשר לא קיימת תלות פיננסית. נשאלת השאלה מהי הסיבה לפערים הללו?

 

לגברים שתלויים כלכלית בנשים שלהן יש יותר סיכוי לבגוד (צילום: shutterstock ) (צילום: shutterstock )
לגברים שתלויים כלכלית בנשים שלהן יש יותר סיכוי לבגוד(צילום: shutterstock )

 

האגו הגברי בעידן המודרני

אינני מתיימרת להיות פסיכולוגית שמבינה את נבכי נפשו של האדם ומה גורם לו לבגוד, אך כל אחד יודע שכאשר עולות בעיות בתחום הפיננסי, בדרך כלל הבעיות גם עולות בתחום הזוגי. אין הכוונה רק לבעיות בדמות אוברדראפט בחשבון הבנק, אלא גם לפערים מהותיים ברמת השכר של בני הזוג. ברוב מערכות היחסים רמת השכר אינה שווה - אחד מבני הזוג מרוויח יותר והשני פחות, וזה לגיטימי לחלוטין. אך תחשבו על מקרה שבו האישה מרוויחה שכר מאוד גבוה, בעוד שבעלה מרוויח שכר מינימום, או גרוע מכך - אינו עובד ומסתמך לגמרי על ההכנסה של אשתו. גם אם לאשה אין בעיה עם כך, והיא מקבלת באהבה את העובדה שהיא המפרנסת הבלעדית בבית, אני יכולה להבטיח לכם שב- 99% מהמקרים, לגבר תהיה בעיה עם כך ברמת האגו שלו.

 

נכון שאנחנו חיים בשנת 2015, והתקדמנו בצעדי ענק בכל מה שקשור לשוויון בין המינים, אך בכל תקופה שלא תהיה, אגו גברי נשאר אגו גברי. הוא חי ובועט כמעט אצל כל אחד מאיתנו, ועל אחת כמה וכמה כשמדובר בעניינים פיננסיים. תיאורטית, היינו חושבים שגבר כזה יפחד לבגוד ולסכן את הזוגיות שלו, כי במידה ואשתו תתפוס אותו, יש סיכוי טוב שהוא לא רק יאבד אותה, אלא גם את מקור הפרנסה שלו. היינו חושבים שהוא יתאמץ עוד יותר להיות בעל טוב ונאמן, אבל עובדה שזה לא כך, נהפוך הוא.

 

כמי שחיה את תחום השידוכים והזוגיות כבר המון שנים, אני יכולה לשער שהסיבה לכך נעוצה באגו של אותו בעל. בתוך תוכו יתכן והוא מרגיש מתוסכל מכך שהוא תלוי כלכלית באשתו, ולכן חש נחות לידה. תחושה זו עלולה לגרום לו לחפש סיפוק אצל אישה אחרת שתתן לו להרגיש יותר "גבר".

 

הזוגיות שלכם חשובה מידי בשביל לתת לה להיהרס ככה (צילום: Shutterstock) (צילום: Shutterstock)
הזוגיות שלכם חשובה מידי בשביל לתת לה להיהרס ככה(צילום: Shutterstock)

 

תחשבו עכשיו על מקרה הפוך - עקרת בית למשל, שתלויה לחלוטין בשכר של בעלה. יתכן ובתחילת הקשר, הם סיכמו ביניהם שהיא לא תעבוד, ויתכן מאוד שזה גם התאים לה באותה תקופת זמן, אבל מתישהו במהלך הדרך התלות הזאת בבעלה שהיתה לה נוחה בהתחלה, הפכה למוקד למתח ביניהם. פתאום לא נוח לה עם העובדה שהיא לא מכניסה כסף, קשה לה עם סטטוס ה"עקרת בית", ונמאס לה לבקש מבעלה כסף כאילו היתה נערה שמבקשת מהוריה דמי כיס.

 

במצב כזה יתכן והיא תדבר עם בעלה על כך שהיא רוצה לעבוד, והוא בתגובה לא יסכים, או שאולי היא מבוגרת מדי כדי לחזור לשוק העבודה. יש אלף ואחת סיבות לכך שהתלות הפיננסית תישאר בעינה, ובסיטואציה כזאת האשה עלולה להרגיש מאוד מתוסכלת וחסרת ביטחון, ואז, אם במקרה יגיע גבר שייתן לה הרגשה טובה, אולי היא תבגוד איתו....

 

איך מונעים בגידה?

חברים יקרים, כידוע כסף הוא גורם משמעותי לבעיות בין בני זוג. אז מה עושים? יש להפריד בין שני מצבים: המצב הראשון שהוא שמתחילת הקשר התלות הפיננסית היתה קיימת, ומתישהו במהלך הדרך, אותה תלות התחילה להפריע לזוגיות. המצב השני הוא כאשר חל שינוי פתאומי במצב של אחד מבני הזוג בעקבות פיטורין למשל או נפילה בעסקים, ואז מאזן ההכנסות משתנה באופן דרסטי.

 

 

כך או כך, אנחנו חיים בעולם של פיתויים אינסופיים. כל דבר קטן במהלך היום יכול להוות טריגר לבגידה, במיוחד היום בעידן הרשתות החברתיות. לכן עלינו להיות חזקים יותר מתמיד ולעמוד בפני הפיתויים הללו. איך? בשלוש מילים: להקדים תרופה למכה. אם אתם מרגישים למשל שמתחילה מסכת פלירטוטים תמימים עם קולגה מהעבודה - עצרו אותה בזמן.

 

אם אקס מהעבר שולח לכם בקשת חברות בפייסבוק, חשבו פעמיים לפני שאתם מאשרים אותו. ואם אינכם מאושרים עם המצב הפיננסי האישי שלכם, עשו את כל מה שאתם יכולים כדי לשנות אותו. במידה וזה לא אפשרי מסיבות כאלה ואחרות, חפשו ליטופים לאגו שלכם מחוץ לזירת הבגידות.

 

כל אחד יודע מה ישפר לו את הביטחון העצמי - ספורט, לימודים, התנדבות או כל דבר אחר. העיקר לחפש את הסיפוק במקומות שאינם פוגעים בזוגיות. כולנו יודעים שכאשר הזוגיות טובה, בדרך כלל גם התחומים האחרים בחיים טובים, לכן אל תתפתו לבגידות, שמרו על הזוגיות שלכם מכל משמר.

 

בהצלחה!

 

הכותבת היא הראלה ישי, שדכנית למעלה מ-20 שנה ובעלת רשת משרדי השידוכים "דו-לב"

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
"זה לא מה שזה נראה!"
צילום: shutterstock
הכרויות
כתבו לנו
מומלצים