מתקפת סייבר על ארה"ב. החשד: סין אחראית
פריצת ענק למחשבי סוכנות פדרלית בארה"ב הובילה לחשיפת זהותם של 4 מיליון עובדים בשירות הממשל. "גניבת מידע ממשלתי בהיקף חסר תקדים"
הרשויות בארה"ב מסרו הלילה (ו') כי האקרים פרצו לפני חודש וחצי למחשבי סוכנות פדרלית שאחראית על משאבי אנוש, וככל הנראה הצליחו להשיג מידע על ארבעה מיליון עובדים בהווה ובעבר בשירות הממשל האמריקני. גורמים שמעורבים בחקירה מסרו שמאחורי מתקפת הסייבר עומדים האקרים שפעלו מטעם ממשלת סין. לא נמסר אם נחשפו גם פרטיהם של עובדי זרועות הביטחון והמודיעין.
עוד חדשות בעולם:
הניצחון המצרי על אורנג': "ישראל תיכשל גם אם תשקיע את כל כספה" סכנה לשלטון: קים ג'ונג און שמן מתמיד
הפריצה המקוונת נחקרת על ידי הבולשת הפדרלית (FBI), שהתחייבה להביא את האשמים לדין. הסוכנות לניהול כוח אדם (OPM) זיהתה בחודש אפריל חדירה זרה למערכות מאגרי המידע שלה, אך רק בתחילת מאי התחזק החשד שנחשפו נתונים חסויים. לפי הפרסומים, ההאקרים הצליחו גם לחדור למאגרי מידע של הסוכנות שאוכסנו במרכז מחשוב במטה משרד הפנים האמריקני.
גורם שמעורב בחקירה מסר לסוכנות רויטרס שמתקפת הסייבר יצאה לפועל מחוץ לארה"ב,
אך סירב לאשר או להכחיש אם החשודים פעלו משטח סין. הסוכנות לניהול משאבי אנוש הדגישה כי בעקבות הפריצה ננקטו אמצעי אבטחה מוגברים למנוע הישנות של המקרה. בסוכנות הפדרלית התחייבו ליידע את ארבעת מיליון העובדים שפרטיהם נגנבו, ולהציע להם סיוע בפיקוח אחר אשראי ובסיכול גניבת זהויות.
גורם אמריקני אמר לעיתון "וול סטריט ג'ורנל" כי מדובר בגניבת מידע ממשלתי בהיקף הגדול ביותר שנראה עד כה. מנהלת הסוכנות שמאגריה נפרצו מסרה בתגובה למחדל האבטחה: "אנחנו לוקחים ברצינות רבה את האחריות שלנו לאבטח את המידע ששמור במאגרי המידע שלנו. הצוותים שלנו פועלים ללא הפסקה להדק את האבטחה, בשיתוף עם סוכנויות אחרות".
לפנות בוקר (שעון ישראל) הגיב שגרירות סין בארצות הגיבה להאשמות, אך לא דחתה אותן על הסף. "קפיצה למסקנות והעלאת תיאוריות היפותטיות הן חסרות אחריות לא מועילות", נמסר מהשגרירות.