שתף קטע נבחר

גורמים אמריקנים: ננקום, סין: האשמות שווא

גורמים בוושינגטון שלחו מסר אזהרה לסין לאחר מתקפת הסייבר שבה חדרו האקרים למאגר נתונים של הממשל האמריקני. בבית הלבן מבהירים כי אין מסקנה חותכת לאחריות סינית. חוקרים: סין אוספת מידע כדי לגייס מרגלים

מי פרץ למאגר הנתונים של הסוכנות הפדרלית על גיוס ופיטורי עובדי הממשל האמריקני? השאלה הזו עדיין מרחפת באוויר, אך כל הסימנים פונים לכיוון סין. גורמים בוושינגטון הגיבו בביטול להכחשה הסינית למעורבות השלטון בבייג'ינג והזהירו כי ארה"ב תנקום בסינים על מתקפת הסייבר.

 

עוד חדשות בעולם:

יומיים לבחירות בטורקיה: הרוגים ופצועים בפיצוץ

למי להאמין? זוכּו היורים במללה יוספזאי

למכירה: עוגות החתונה של המלוכה הבריטית

 

על אף האיום, הממשל האמריקני לא ממהר להאשים את סין באופן רשמי. דובר הבית הלבן ג'וש ארנסט אמר אתמול (יום ו') בתדרוך הכתבים היומי כי "אין לנו מסקנה חותכת לגבי זהות ההאקרים". עם זאת, בשיחות רקע, אין לממש ספק מי עומד מאחורי הפריצה.

 

קבוצת האקרים סינית חדרה למערכת המחשבים של הסוכנות הממשלתית האחראית על בדיקות רקע וגיוס ל-90 אחוזים מעובדי המדינה האמריקניים בהווה ובעבר. המשמעות היא ש-4.2 מיליון עובדי ממשל משנת 1985 ועד היום חשופים להאקרים, ואם סין אחראית לכך, המדינה הגדולה בעולם צופה כעת בפרטים האישיים של העובדים כולל חשבונות בנק, מספרי ביטוח לאומי, דירוג התפקוד, חשבונות אשראי ממשלתיים ועוד.

סין מכחישה. ארה"ב לא מאשימה באופן רשמי. נשיא סין שי ג'ינפינג ואובמה (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
סין מכחישה. ארה"ב לא מאשימה באופן רשמי. נשיא סין שי ג'ינפינג ואובמה(צילום: רויטרס)

לאחר המתקפה הצפון קוריאנית על מחשבי חברת "סוני", ארה"ב הגיבה בפעולת סייבר ששיתקה את מערכות האינטרנט של המדינה הקומוניסטית המבודדת. מאוחר יותר גם הוטלו סנקציות על צפון קוריאה, אך במקרה הזה הן לא יעבדו על סין.

 

סגן שר החוץ הסיני הונג ליי הגיב בזעם. "אנחנו מקווים שארה"ב תדבר איתנו על החשדות האלה ותפסיק לשגר האשמות שווא. אנחנו רוצים לראות יותר אמון ושיתוף פעולה בנושא מהצד האמריקני".

 

במקביל, סוכנות הידיעות רויטרס פרסמה מזכר שנשלח לכל עובדי בית הנבחרים ובו נטען כי הסוכנות הממשלתית יודעת איזה סוג מידע נחשף להאקרים, אך היא אינה יודעת איזה מידע נאסף על-ידם.

  

חקירת ה-FBI העלתה לפני מהפריצה לפני כחודשיים העלתה שלא מדובר בחדירה למטרת טרור. מבחינה האמריקנים העובדות ברורות והאקרים שביצעו את החקירה למחשבי הממשל בוושינגטון יושבים בבניין ממשלתי מסוים בבייג'ינג, שממנו בוצעו בעבר פריצות דומות.

 

לשם ההשוואה, בעבר נחקרו מתקפות סייבר למחשבי שתי חברות ביטוח רפואי גדולות בארה"ב עם עקבות סיניים דומים. בחודש מאי אשתקד האשימה ארה"ב חמישה קציני צבא סינים בריגול סייבר למטרות כלכליות.

 

עכשיו מעריכים בוושינגטון כי סין בונה מאגר נתונים גדול של אמריקנים על-ידי חדירה למחשבי סוכנויות הממשל.

 

אנליסטים הגדילו לומר בראיון ל"וושינגטון פוסט" כי היעד הסיני הוא לגייס מרגלים ולהשיג מידע רב ככל האפשר על האויב. "הם בהחלט הולכים על חלק גדול של מידע אישי", אמר ריץ' בארגר, מנהל חברת אבטחת ביטחון מידע בצפון וירג'יניה.

 

"הסינים הוציאו לפועל מבצע מודיעיני כדי לסייע לשלטון בסין", הוסיף מומחה סיני ל"וושינגטון פוסט". "ללא ספק, מדובר בריגול בין מדינות ולא ריגול מסחרי. סין עלתה במדרגה ברצון שלה להשיג כל מידע אפשרי".


פורסם לראשונה 05/06/2015 23:05

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים