הפתרון לחרם? 100 מיליון שקל ו-10 עובדים
במהלך סוף השבוע דנו ראש הממשלה, השר ארדן וגורמי משפט בדרכים להיאבק בתנועת ה-BDS. נתניהו פנה למשתתפי ועידת המלחמה בחרם שהתכנסה בלאס וגאס: "ממשלת ישראל מחויבת להצטרף אליכם"
"יש להילחם בדה-לגיטימציה נגד ישראל, ואתם בקו החזית. זה לא נוגע למדיניות ישראל, זה נוגע לזכות שלנו להתקיים כאן כעם חופשי", כך טען ראש הממשלה בנימין נתניהו במכתב שהוקרא בפתיחת הוועידה למלחמה בחרם ובתנועת ה-BDS שהתכנסה בסוף השבוע בלאס וגאס בהשתתפות מנהיגים מובילים בקהילה היהודית בארצות הברית.
"אני מודה לכל אחד מכם המגן על ישראל בקמפוסים", המשיך נתניהו. "יהודים צעירים יודעים שהם יכולים לעמוד זקופים ולהיות גאים בישראל. יש לצייד את ידידי ישראל בעובדות כדי להגן על האמת, וכך כולם יראו שישראל – הדמוקרטיה המותקפת ביותר על כדור הארץ שמחפשת שלום אמת בזמן שהיא הודפת את כוחות הטרור הברבריים – ראויה לתמיכה הזו".
במקביל קיים נתניהו בסוף השבוע כמה דיונים והתייעצויות בנושא דרכי ההתמודדות עם תנועת ה-BDS. בדיונים אלה השתתפו השר לנושאים אסטרטגיים גלעד ארדן, המופקד על המאבק בחרם, וכן גורמי ביטחון ומשפט ונציגים של משרדי הממשלה הרלוונטיים. הם דנו בדרכים לשפר את התיאום בין כל משרדי הממשלה המעורבים בטיפול בחרם ובהגברת התיאום עם הארגונים היהודיים בתפוצות. כמו כן דנו גם בהקצאת משאבים לשיפור המלחמה בחרם. נתניהו סיכם עם השר ארדן על כך שמשרדו יקבל 100 מיליון שקל לפחות, שרובם יוקצו למלחמה בחרם.
משרדו של ארדן יקבל בנוסף עשרה תקנים נוספים של עובדים שיעסקו אך ורק במלחמה בחרם ובפעולות הדה-לגיטימציה נגד מדינת ישראל. השר עדכן שהוא מוצף בפניות ממנהיגים יהודים בכל העולם ומידידי ישראל המבקשים להתגייס למאבק.
ארדן העריך שניתן להכפיל ולשלש את התקציבים האלה עד ל-300 מיליון שקל בעזרת מימון של ארגונים יהודיים וארגונים פרו-ישראליים.
עוד כתב נתניהו למשתתפי הוועידה: "ממשלת ישראל מחויבת לצאת בתוכניות אסרטיביות וחדשניות ולהצטרף אליכם ואל רבים אחרים בכל רחבי העולם כדי להילחם בשקרים ובלשון הרע שמופצים נגדנו. הנשק החזק ביותר שלנו הוא האמת. אנחנו צריכים להגיד את האמת, בקול רם, בצורה ברורה ובגאווה".
ארדן הדגיש בסוף השבוע כי הוא לא מתכוון לקחת את מקומם של משרדי הממשלה העוסקים בנושא החרם אלא לשמש גורם מתאם המרכז את הנושא ולשמש "אבא פוליטי". בדיונים הוא הציג עמדה שלפיה המאבק בחרם צריך להתקיים בשלושה שולחנות עגולים: משרדי הממשלה, קהילת המודיעין ומערכת הביטחון, והגברת הקשר והתיאום עם הארגונים היהודיים והקהילות היהודיות.
חברי כנסת לא - אסירים פלסטינים כן
גם זה חלק מהחרם? משלחת של סיעת הירוקים בפרלמנט האירופי המבקרת בישראל וברשות הפלסטינית ביטלה ברגע האחרון את כל פגישותיה הרשמיות בצד הישראלי אך בחרה לקיים כמתוכנן את הפגישות בצד הפלסטיני. מדובר בחמישה חברי הפרלמנט האירופי. הם ביקשו להיפגש עם נציגים רשמיים, ומשלחת ישראל לפרלמנט האירופי קבעה להם פגישות במשרד החוץ עם בכירים במשרד וכן עם נציגים ישראליים רשמיים שהיו אמורים להציג להם פרויקט ירוק בתחום הגנת הסביבה. כמו כן נקבעו להם פגישות עם חברי כנסת.
אלא שבאופן מפתיע – ממש ברגע האחרון לפני שיצאו לארץ – פנתה היועצת הפוליטית בסיעת הירוקים למשלחת ישראל והודיעה כי הם נאלצים לבטל את הפגישות עם הגורמים הישראליים. ההסבר של היועצת היה אילוצי לוח זמנים, דרישות מיוחדות וסדר עדיפויות.
בישראל לא אהבו את ההתנהגות של חברי הפרלמנט האירופי והעבירו להם מסר שלפיו "אנו מצרים על כך שהמשלחת בחרה להתמקד בתוכניתה באופן חד-צדדי רק בצד הפלסטיני וללא אפשרות לתת ביטוי מאוזן לשני הצדדים. עוד התברר לישראלים כי חברי הפרלמנט האירופי השאירו בלו"ז שלהם ביקור של אסירים פלסטיניים".