שתף קטע נבחר
 

זהירות: איך מגיעה צואה למברשת השיניים שלכם?

מחקר חדש שהוצג לאחרונה בכנס למיקרוביולוגיה האמריקני, מגלה כי כמעט שני שליש ממברשות השיניים בבתים משותפים מכילות חומרים צואתיים המותזים מהאסלה או נמרחים שם על ידי בני משפחה אחרים

הנה לפחות יתרון אחד ברווקות: מחקר חדש מגלה כי מרבית מברשות השיניים הנמצאות בחדר האמבטיה שבו יש גם אסלה, מזוהמות בחלקיקים צואתיים. המחקר החדש הוצג בכנס האמריקני למיקרוביולוגיה שנערך לאחרונה בניו אורלינס.

 

קראו עוד

משחת שיניים: למה היא חשובה לבריאות?

משחת שיניים אישית: איך לבחור את הכי טובה? 

בערב זה חשוב יותר: 10 טעויות בצחצוח שיניים

 

מחקרים רבים כבר הוכיחו את רמת הזיהומים הרבה בחדרי שירותים ואמבטיות משותפים. אחד מהם מצא כי לאחר ביקור בשירותים נותרים על כפות הידיים 30 מיליון חיידקים לכל סמ"ר עור. כפות הידיים המזוהמות בנגיפים עשויות להעבירם לחמישה משטחים או ל-14 אנשים.

 

מחקר נוסף הראה כי התוצאות גילו כי מייבשי הידיים הסילוניים החדשים מפיצים חיידקים לחלל האוויר פי 27 יותר מייבוש באמצעות מגבוני נייר. עוד מצאו החוקרים פי חמישה חיידקים על גבי המכשירים החדשים, בהשוואה למייבשי ידיים מהדור הישן. כ-48% מהחיידקים שאותם פיזרו מייבשי הידיים נותרו באוויר החדר רבע שעה אחרי פעולת הייבוש.

 

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

 

כעת בדקו החוקרים מברשות שיניים שנאספו מסטודנטים במעונות, שם משתמשים בחדרי המקלחת בממוצע 9.4 איש. החוקרים מצאו כי 60% ממברשות השיניים היו מזוהמות בחומר צואתי. הממצא המדאיג יותר הוא, שיחד עם חלקיקי צואה, המברשות זוהמו גם בחיידקים צואתיים הכוללים אנטרובקטר ופסאודומונס.

 

הממצאים לא הראו הבדל בין שיטת ניקוי מברשת השיניים, כולל שטיפה במים זורמים חמים, מים קרים או אפילו שפשוף מברשת השיניים באמצעות האגודל. כל שיטה לא הניבה הבדל ניכר בשיעור הזיהומים והחלקיקים הצואתיים שעליה.

 

ומה אצל אלה שכיסו את מברשת השיניים שלהם עם מכסה? גם כאן הממצאים מדאיגים: למרבה האכזבה לא נמצא הבדל בשיעור הזיהום הצואתי על המברשות. החוקרים הסבירו שבניגוד למחשבה שמכסה מברשת השיניים מגן מפני זיהומים, הוא למעשה מגביר את התפשטות הזיהום על המברשת.

  

החוקרים הסבירו כי מרבית האנשים אינם מקפידים להרחיק את מברשת השיניים מאנשים אחרים או מאיזורי שטיפה. על שערות המברשת נוחתים רסיסים ישירות מהאסלה, חלקיקי צואה מידיהם של משתמשים אחרים, ניירות טואלט המתעופפים ונוחתים על מברשת השיניים, או פשוט פיזור החיידקים מחלל השירותים או ממכונות ייבוש הידיים.

 

כך תמנעו מהמברשות להתלכלך

לאור הממצאים, המליצו החוקרים לנקוט בפעולות הבאות כדי להפחית למינימום את זיהום מברשות השיניים:

 

1. אף שזה נשמע טריוויאלי, אל תחלקו את מברשת השיניים שלכם עם אדם נוסף. מומלץ גם לוודא שאחרים אינם מצחצחים בטעות או שלא בטעות את שיניהם עם מברשת השיניים שלכם שדומה לשלהם.

 

2. אל תכסו את מברשת השיניים במכסה סגור.

 

3. החליפו מברשת שיניים כל 3-4 חודשים.

 

4. שטפו את מברשת השיניים היטב תחת מים זורמים לאחר השימוש בה.

 

5. יש הממליצים להשרות את מברשת השיניים במי פה המכילים אלכוהול, לפני השימוש.

 

6. המהדרין יוכלו להשתמש במכשיר אחסון UV למברשות שיניים, המחסל את המיקרואורגניזמים שנחתו על מברשת השיניים שלכם בתוך מספר דקות.

 



 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
מה יש על מברשת השיניים שלכם?
צילום: shutterstock
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים