שתף קטע נבחר
 

סופית: האם אכילת שליה אכן טובה נגד דיכאון ותשישות?

טרנד שנוי במחלוקת - חוקרים בדקו את הפרסומים המדעיים בדבר תוצאות אכילת שליה, כדי לקבוע אחת ולתמיד אם הפעולה תורמת לבריאות, משפרת את מצב הרוח ומעלה את רמת האנרגיה בגוף. אז האם נשים ימשיכו לטגן שליה ולאכול אותה?

יש נשים שלא מוכנות לוותר על הטרנד מעורר החלחלה, ועכשיו ידעו האם יש בכך תועלת: חוקרים בדקו מחקרים רפואיים ומצאו האם אכילתה של השליה אכן מונעת דיכאון ומשפרת את החיוניות.

 

עוד בנושא:

לדאוג לעובר: אילו תוספי תזונה מומלצים בהריון?

מציל חיים: הטיפולים שעובר תינוק מיד לאחר הלידה

איך מתמודדים עם העייפות? 11 עצות ליולדת הטרייה

 

הטענות לפיהן השליה כוללת ויטמינים בעלי סגולות בריאותיות יוצאות דופן, קיימות כבר שנים, ובעקבותיהן נשים ברחבי העולם סוגדות לטרנד אכילת השליה.

 

בכלי התקשורת ברחבי העולם התראיינו הנשים שהדגימו כיצד הן מבשלות, מטגנות ואף מעלות על הגריל או משמרות את השליה, ומכינות ממנה מטעמים.

 

ומה עם הסיכונים?

לטענת הנשים, אכילת השליה, הנקראת בשפה הרפואית "פלסנטופאגיה", מפחיתה כאבים לאחר הניתוח, מעלה את רמות האנרגיה, מסייעת בייצור חלב להנקה ומגבירה את הקשר בין האם לילד. חלק מהנשים אף משוכנעות כי השליה משלימה מאגרים חסרים בגוף.

 

היכנסו לפייסבוק הורים של ynet

 

אולם, מאמר סקירה שפורסם על ידי חוקרים מאוניברסיטת נורת'ווסטרן, לא מצא כל הוכחה מדעית לכך שלשליה יש סגולות רפואיות ולאכילתה יש השפעה כלשהי על גוף האדם.

 

החוקרים אמרו כי הפופולריות של אכילת השליה אינה באה ביחס ישר לדיווחים הרפואיים, וכי אין לה כל יכולת לשפר את מצב רוחה של האישה או להקפיץ את רמת האנרגיה שלה.

 

עוד הוסיפו החוקרים, כי לא נמצאו מחקרים שבדקו את הסיכונים האפשריים שבאכילת שליה, הכוללים זיהומים חיידקיים ונגיפים, כמו גם רעלנים שסילקה מגוף העובר.

 

אין הנחיות מסודרות

"נשים שמכניסות לפיהן שליה מוכנות לעשות זאת גם ללא כל הצדקה רפואית", אמרה ראש צוות החוקרים, ד"ר סינתיה קול מאוניברסיטת נורת'ווסטרן.

 

"חשוב מזאת - הנשים הללו אוכלות את השליה, מבלי שהן יודעות כלל מהם הסיכונים האפשריים מכך, לה ולתינוק הנולד".

 

ד"ר קול ציינה עוד, כי אין כל הנחיות ברחבי העולם כיצד יש להכין את השליה, מה הם מרכיביה, וכיצד יש לאחסן אותה.







 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
הפופולריות של אכילת השליה אינה באה ביחס ישר לדיווחים הרפואיים
צילום: shutterstock
מומלצים