שתף קטע נבחר
צילום: על השולחן

4 דרכים להכין סלט פסטה

פותחים את השבוע עם רביעיית מתכונים קיציים ומרעננים עם פסטה ועוד הרבה דברים טובים. בתפריט: סלט פסטה עם עגבניות צלויות ופטה, פסטה עם טונה, ביצה קשה ולימון כבוש ועוד

רגע לפני: 4 טיפים להכנת פסטה בסלט

מבשלים את הפסטה בשפע מי מלח רותחים לדרגת אל-דנטה. בתום הבישול מסננים, מוסיפים שמן ומערבבים על מנת למנוע הידבקות.

 

הרוטב. מוסיפים את הרוטב כשהפסטה עדיין חמימה, כדי שתספוג היטב את התיבול. רוב סלטי הפסטה חייבים רוטב, מכיוון שהוא נותן להם את העסיסיות וקושר בין כל המרכיבים בצורה מאוזנת.

 

תוספות "רטובות" כמו זיתים, גבינה או ירקות קלויים - מוסיפים בדרך כלל עם הרוטב, כדי שיעניקו לו מטעמם. לפעמים מפזרים מעל רק בהגשה, כדי לשמור על מראה רענן. תוספות פריכות מוסיפים ממש לפני ההגשה, אחרת הן יספגו לחות ויאבדו מקסמן.

 

עשבי תיבול. מוסיפים גם עם הרוטב וגם בהגשה, כדי שיתנו מטעמם ויוסיפו למנה צבע רענן.

 (צילום: דן לב) (צילום: דן לב)
(צילום: דן לב)
  

סלט פסטה, עגבניות צלויות ופטה

המתכון הזה יכול להתחרות על התואר "סלט הפסטה הקלאסי", בזכות החיבור המושלם בין גבינת הפטה לעגבניות.

 

המרכיבים ל-6-4 מנות:

500 גרם פסטה קצרה

1 סלסילה עגבניות שרי חצויות

מלח ופלפל שחור גרוס

3 שיני שום חצויות

4 גבעולי טימין

3 כפות שמן זית

200 גרם גבינת פטה, חתוכה לקוביות

1/2 כוס זיתי קלמטה, קצוצים גס

 

לרוטב:

3 כפות שמן זית

2 כפות מחית עגבניות מיובשות

2 כפות חומץ ארומטי (יין, שרי, בלסמי או חומץ עגבניות)

1 כף דבש

 

אופן ההכנה:

  1. מבשלים את הפסטה בשפע מי מלח רותחים לדרגת אל-דנטה. מסננים ומעבירים לקערה.
  2. מערבבים את מרכיבי הרוטב בקערה שנייה, מוסיפים את הפסטה ומערבבים.
  3. מסדרים חצאי עגבניות שרי בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומתבלים במלח, פלפל, שום, טימין ושמן זית.
  4. צולים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 40-30 דקות, או עד שהעגבניות מזהיבות יפה. מצננים.
  5. מוסיפים את העגבניות עם השום והטימין לפסטה, מערבבים ומפזרים פטה וזיתים. מגישים בטמפרטורת החדר.

 

 (צילום: דן לב) (צילום: דן לב)
(צילום: דן לב)

סלט פסטה עם חצילים וקישואים צלויים, יוגורט ודבש

הגרסה הים תיכונית שלנו לסלטי פסטה. את הרוטב מוסיפים רק בהגשה.

 

המרכיבים ל-6-4 מנות:

500 גרם פסטה קצרה

1 חציל ארוך, פרוס לעיגולים דקים

1 זוקיני, פרוס לעיגולים דקים

1 קישוא, פרוס לעיגולים דקים

מלח ופלפל שחור גרוס

2 שיני שום פרוסות

1-1/2 פלפל אדום חריף, פרוס דק

שמן זית לזילוף

 

להגשה:

2 כפות צנוברים קלויים

עלי נענע

1 כוס יוגורט כבשים

3-2 כפות דבש

 

אופן ההכנה:
  1. מבשלים את הפסטה בשפע מי מלח רותחים לדרגת אל-דנטה, ומסננים.
  2. מסדרים פרוסות חציל, קישוא וזוקיני בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומתבלים במלח, פלפל, שום, פלפל חריף ושמן זית.
  3. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 20 דקות, או עד שהירקות זהובים.
  4. בסמוך להגשה מערבבים את הפסטה עם הירקות הצלויים בקערה, מפזרים צנוברים ונענע ומזלפים יוגורט ודבש. מגישים בטמפרטורת החדר.

 (צילום: דן לב) (צילום: דן לב)
(צילום: דן לב)
 

סלט פסטה עם טונה, ביצה ולימון כבוש

יש דברים שנועדו לשבת יחד באותה צלחת: טונה, לימון כבוש, צלפים וזיתים. את לחמניית הפריקסה פשוט החלפנו בפסטה.

 

המרכיבים ל-6-4 מנות: 

500 גרם פסטה קצרה

6-4 ביצים

2 קופסאות טונה משומרת בשמן זית

3 כפות לימון כבוש קצוץ

1/2 כוס זיתי קלמטה קצוצים גס

1 צנצנת פילטים של אנשובי מגולגלים סביב צלפים או 2 כפות צלפים

צרור עלי ארוגולה

 

לרוטב:

3 כפות שמן זית (אפשר משימורי הטונה)

2-1 כפיות פלפלצ'ומה

2 כפות מיץ לימון

 

אופן ההכנה:

  1. מבשלים את הפסטה במי מלח רותחים לדרגת אל-דנטה. מסננים ומעבירים לקערה.
  2. מערבבים את מרכיבי הרוטב ומערבבים עם הפסטה.
  3. מבשלים ביצים במשך 8 דקות עד שהחלמון יציב אבל עדיין צהוב, וחותכים לקוביות או מגררים.
  4. מוסיפים לפסטה טונה, לימון כבוש, זיתים ואנשובי ו/או צלפים, ארוגולה וביצים. מערבבים ומגישים בטמפרטורת החדר.

 (צילום: דן לב) (צילום: דן לב)
(צילום: דן לב)
 

באותה שיטה מכינים:

סלט פסטה עם טונה טרייה, ביצה רכה ולימון כבוש: ממירים את הטונה המשומרת ב-400 גרם טונה טרייה חתוכה לקוביות ואת הביצים מבשלים 5 דקות אחרי רתיחה, כך שהחלמון עדיין נוזלי ומעניק לרוטב משמעות חדשה.

 

סלט פסטה עם טונה טרייה, סלרי וקארי מיונז

וריאציה על סלט פסטה אמריקאי עם עוף במיונז, כאן בשילוב ספייסי טונה-מיונז מטונה טרייה.

 

שימו לב: אם מכינים מראש, שומרים במקרר (בגלל המיונז) ומוציאים כמה דקות לפני ההגשה, כדי שהפסטה תוגש בטמפרטורת החדר.

 

המרכיבים:

500 גרם פסטה קצרה

500 גרם פילה טונה טרייה, חתוך לקוביות או לרצועות

3 גבעולי סלרי קצוצים

1 בצל סגול, פרוס דק-דק

 

לקארי מיונז:

4 כפות מיונז

1 כף אבקת קארי

1/2 פלפל ירוק חריף קצוץ, או 1/4 כפית צ'ילי יבש גרוס

1 כף מיץ לימון סחוט טרי

1 כף רוטב סויה


3 כפות מיץ לימון


1 כפית ג'ינג'ר, כבוש קצוץ

 

אופן ההכנה:

  1. מבשלים את הפסטה בשפע מי מלח רותחים לדרגת אל-דנטה ומסננים. מומלץ לצנן מעט לפני שמוסיפים את יתר המרכיבים.
  2. מכינים את הקארי: מערבבים את מרכיבי הקארי בקערה. מוסיפים את מרכיבי הסלט, מערבבים ומגישים מיד.

 

באותה שיטה מכינים גם:

סלט פסטה עם עוף, סלרי וקארי מיונז: ממירים את הטונה הטרייה ברצועות של חזה עוף צלוי או חזה עוף, שבושל 5 דקות במים רותחים.

 

המתכונים (הנפלאים!) לקוחים ממגזין "על השולחן". עוד טיפים, מתכונים ורעיונות לארוחות - בעיתון 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דן לב
סלט פסטה עם טונה, ביצה ולימון כבוש
צילום: דן לב
מומלצים