שאול בן אדרת מגיש: 4 מתכוני חצילים צמחוניים
תאילנדי, איטלקי, בלחם או בפרחי זוקיני - רביעיית מתכוני חצילים ללא בשר שיכולים לשמש ארוחת צהריים קלילה או תוספת מרשימה למנה עיקרית. בתפריט: תבשיל חצילים ברוטב קארי תאילנדי, כיכר לחם במילוי חצילים ומשמשים מיובשים, זוקיני במילוי קרם חצילים על מצע מסקרפונה וגם קנלוני ממולא חצילים בחמאת עגבניות צהובות
1. 3 סוגי חצילים ברוטב קארי תאילנדי
המרכיבים ל-4 מנות:
4 חצילונים סגולים (מיני חצילים)
4 חצילונים לבנים (מיני חצילים)
4 חצילונים תאילנדים ירוקים
1 בטטה, חתוכה לקוביות של 1 ס"מ
1 בצל סגול, חתוך לקוביות גדולות
4 אספרגוסים
20 פולי סויה (אדממה)
חופן פטריות שימגי
6 עלי בזיליקום
1 פלפל צ'ילי אדום
לרוטב:
3 כפות מחית קארי צהוב
2 כוסות חלב קוקוס
1 שן שום פרוסה
1 כף ג'ינג'ר טרי קצוץ
1 מטבע סוכר דקלים
1 ענף של למון גראס
אופן ההכנה:
- מכינים את הרוטב: מבשלים חלב קוקוס, מחית קארי, שן שום, ג'ינג'ר, סוכר דקלים ולמון גראס בסיר במשך 5 דקות, או עד
- לקבלת תערובת חלקה.
- דוקרים את החצילים במספר אזורים שונים עם סכין חדה, כדי שיספגו את הרוטב. מוסיפים לרוטב הקארי, ומבשלים במשך 15 דקות.
- מוסיפים לתערובת את הבטטה, וממשיכים לבשל במשך 10 דקות נוספות. מגישים לצד אורז לבן.
2. כיכר לחם במילוי חצילים ומשמשים מיובשים
מנה חגיגית ומרשימה.
המרכיבים ל-4 מנות:
1 כיכר לחם
לתערובת החצילים:
3 חצילים
3 שיני שום קצוצות
2 כפות שמן זית + 3 כפות לזילוף
9 משמשים מיובשים, חתוכים לרצועות
1 דף לדר (משמש מיובש משוטח), חתוך לרצועות ברוחב 1 ס"מ
20 אגוזי מלך קלויים
מלח, פלפל
אופן ההכנה:
- מכינים את תערובת קולים את החצילים על אש גלויה במשך כ-10 דקות, עד שהקליפה שרופה והחציל מתייבש ומצטמק.
- קולפים חלקית את החצילים, כך שתישאר מעט קליפה. קוצצים ומועכים עם מזלג את בשר החצילים. מוסיפים לתערובת 2 כפות שמן זית, 3 שיני שום קצוצות, מלח ופלפל. מוסיפים פנימה את רצועות המשמש המיובש ואת אגוזי המלך.
- מרכיבים את המנה: מסירים את כיפת הלחם ומעט מהלחם הרך שבפנים. יוצקים את תערובת החציל והמשמשים לתוך הלחם. מפזרים מעל את רצועות הלדר, ומזלפים מעל 3 כפות שמן זית.
- אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך כ-10 דקות, ומגישים.
3. פרחי זוקיני במילוי קרם חצילים על מצע מסקרפונה וחצילים
גיוון:
מי שמעוניין במנה טבעונית - מוזמן להוריד את הביצה ואת הקמח, ולטגן את הזוקיני כפי שהוא. כמו גם, ניתן להחליף את גבינת המסקרפונה בגבינת סויה.
המרכיבים ל-4 מנות:
8 פרחי זוקיני
4 כפות שמן זית לטיגון
1 ביצה
מעט קמח לציפוי
למילוי קרם חצילים:
2 חצילים
4 כפות גבינת מסקרפונה + 8 כפות לגשה - אפשר להמיר בגבינת סויה)
1 שן שום
1 כף שמן זית
1 ביצה
1/2 כפית קמח
מלח ופלפל
לקישוט:
עלי מיקרו אפונה
אופן ההכנה:
- מכינים את קרם החצילים: קולים את החצילים על אש גלויה במשך כ-10 דקות. מסירים 1/2 מהקליפה של החצילים, ומעבירים למעבד מזון עם 4 כפות גבינת מסקרפונה, שן שום, 1 כף שמן זית, מלח ופלפל. טוחנים את התערובת לקרם חלק.
- ממלאים ומטגנים: יוצקים כף מקרם החצילים לתוך הזוקיני, ומהדקים. טובלים בביצה טרופה ואז בקמח, ומנערים.
- מטגנים את פרחי הזוקיני במחבת חמה עם שמן זית במשך דקה, מכל צד. מעבירים לנייר סופג.
- הגשה: מסדרים על צלחת הגשה כף גבינת מסקרפונה ומעט מקרם החצילים שנותר. מניחים את פרחי הזוקיני מעל, ומקשטים בעלי מיקרו אפונה.
4. קנלוני ממולא חצילים ברוטב חמאת עגבניות צהובות
המרכיבים ל-4 מנות:
1/2 חבילה קנלוני או צינורות פסטה
2 חצילים
3 שיני שום פרוסות
12 עלי מרווה
3 כפות חמאה (אפשר להחליף בשמן זית)
20 עגבניות שרי צהובות
אופן ההכנה:
- מכינים את המילוי: קולים את החצילים במשך כ-15 דקות על אש גלויה. מסירים את הקליפה, ומעבירים את החצלים למעבד מזון. מוסיפים 1 שן שום ו-2 עלי מרווה, מלח ופלפל. טוחנים את התערובת לקרם חלק.
- ממלאים את הקנלוני: מעבירים את הקרם לשק זילוף, וממלאים את הקנלוני. מניחים על מגש עטוף בנייר פרגמנט.
- מכינים את הרוטב: חורצים עם סכין צורת איקס בכל קצה של עגבנייה, ומבשלים בסיר עם מים רותחים עד שהיא רכה וניתן להסיר את הקליפה בקלות. מעבירים את העגבנייה למי קרח, ומסירים את הקליפה.
- ממיסים חמאה במחבת חמה, מוסיפים 2 שיני שום פרוסות ואת עגבניות השרי. מועכים את העגבניות עד ליצירת רוטב. מוסיפים למחבת את עלי המרווה ומבשלים במשך כ-3 דקות נוספות.
- לפני ההגשה, מכניסים את הקנלוני לתנור חם למשך דקה אחת.
- הגשה: יוצקים את רוטב העגבניות לצלחת. מניחים באמצע את צינורות הקנלוני הממולאים, ומגישים.
שאול בן אדרת הוא השף של "קימל", "קימל בגלבוע, "התרנגול הכחול" ו"מיסטר אנד מיסיס לי"